Istanbulin asukkaat hengittävät parempaa laatua ilmaa metrolla

laadukkaampi ilman hengitys Istanbulin metroissa
laadukkaampi ilman hengitys Istanbulin metroissa

IMM aloitti ilmanlaadun parantamisen metroa koskevan kansallisen lainsäädännön mukaisesti. Näytteet kerätään ajoneuvosta, lavalta ja lippuhallista ja tiedot analysoidaan. Tuloksia tutkitaan ja hiukkaset tuhotaan lähteellä. PM 10 -arvot metroissa laskevat.

Istanbulin metropolialueen kunta (IMM) on aloittanut työnsä joka päivä yli 2 miljoonaa ihmistä, jotka matkustavat Istanbuliin parantamaan metrojen ilmanlaatua. Metro İstanbul AŞ: n ja İBB: n tytäryhtiön İBB: n ympäristönsuojeluosaston yhdessä toteuttama hanke kerää tietoja hiukkasten näytteenottolaitteen kanssa. Kerätyt näytteet tutkitaan, ja partikkelien lähde määritetään ja tuhotaan paikan päällä.

Tulokset jaetaan Istanbulin asukkaiden kanssa

Istanbulin metrohallinnon päällikkö Ismail Adiyah, mittareita tehdään säännöllisin väliajoin metrikoissa ja 80-kuutiometriä virtausta sekunnissa likaisen ilman puhaltimien läpi evakuoidaan, jaettiin seuraavia tietoja työstä:

”Teemme maailmanluokan mittauksia. Määritämme metrojen ilmanlaadun. Sitten työskentelemme parannusmenetelmien kanssa. Keskitymme pölyn ja hiukkasten poistamiseen tai vähentämiseen lähteellä. Tavoitteenamme on kuitenkin tehdä hengitysilmasta steriilisempi. ”
Adyıl painotti korkeatasoisten mittauslaitteiden käytön merkitystä ilmanlaatua koskevan tieteellisen tiedon hankkimiseksi, ja korosti, että luotettavia tietoja ei voida saada yksinkertaisista laitteista. Adirve sanoi, almak Haluamme saada terveellisiä tuloksia ja välittää tulokset läpinäkyvällä tavalla ihmisillemme saamalla tukea yliopistojen insinööreiltä ja IMM: n ympäristönsuojeluosastolta. Tavoitteenamme on parantaa ilmanlaatua entisestään. ”

Asiantuntijat analysoivat ilmaa

Istanbulin pääkaupunkiseudun ympäristönsuojeluosaston ympäristöinsinööri Bahar Tüncel totesi, että ne mittaavat pilaavia aineita, kuten hiukkasia, hiilimonoksidia, typen oksidia ja otsonia 26: n eri asemilla, ja sanoi:
”Yenikapı-Hacıosman (M2) ja Kadıköy-Tavşantepe (M4) linjat mitataan 10-asemalla, joka määritetään 6: n päivittäisillä jaksoilla. Pyrimme määrittämään metro käyttämät ilmanlaatuarvot ja työntekijät hengittävät. Haluamme viedä nämä arvot selvästi yli kansallisen ilmanlaadun arviointia ja hallintaa koskevan lainsäädännön vaatimuksia. Suoritamme parannustutkimuksia analyysitulosten perusteella

Tuncel selvensi hiukkasten materiaalinäytteenottolaitteen tiedonkeruun periaatetta ja totesi, että sillä on kyky ottaa erittäin hienoja pölynäytteitä vetämällä savupiipun osasta 2,3 kuutiometriä ilmaa tunnissa ja ilmoitti, että heillä olisi mahdollisuus havaita hiukkaset automaattisilla analysaattoreilla ja kerätä näytteitä suodattimelle kyseisen ajanjakson aikana. Cel Yhden päivän mittauksen jälkeen suodattimet vaihtuvat automaattisesti. Sitten tehdään kerättyjen näytteiden elementtianalyysi. Määritämme ilman laadun, määrittelemme epäpuhtauksien lähteen ja teemme parannuksia. ”

Hiukkasnäytteenottolaite
Hiukkasnäytteenottolaite

Mikä on PM10?

Hiukkasmaiset aineet sisältävät raskasmetalleja, kuten elohopeaa, lyijyä, kadmiumia ja syöpää aiheuttavia kemikaaleja, ja aiheuttavat riskin ihmisten terveydelle. Nämä myrkylliset kemikaalit yhdistyvät kosteuden kanssa ja muuttuvat hapoksi. Koska noki, lentotuhka, bensiini ja dieselkäyttöiset ajoneuvojen pakokaasut sisältävät haitallisia aineita, kuten kivihiilitervan komponentteja, niiden pitkäaikainen hengittäminen voi aiheuttaa merkittäviä sairauksia.

Yli 10 mikronia PM: tä pidetään nenässä. 10-1 mikronin halkaisijat kulkevat kapillaarisuonten läpi, kun taas pienemmät kuin 2 mikronit kertyvät saavuttamalla keuhkoihin ja keuhkoihin hengitysteiden kautta, kun taas 0,1 mikronin halkaisijat voidaan kuljettaa kapillaarista vereen.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar