Mahdollisuudet ja uhat yhdessä yhden sukupolven yhden tien projektissa

sukupolven mahdollisuuksia ja uhkia tiehankkeessa
sukupolven mahdollisuuksia ja uhkia tiehankkeessa

Mahdollisuudet ja uhat yhden sukupolven yhden tien projektissa; Uusi Turkki, joka yhdistää Kiinasta Eurooppaan "yhden sukupolven vahvistaa asemaa tiehankkeen on" liittyä globaalissa maailmassa järjestyksessä.

Euraasian yliopiston vararehtori Tohtori Ersan Bocutoğlu, Kiina muodostaa asialistalla maailman, joka yhdistää Euroopassa sukupolvi käyttää tiehanke değerlendz Kaspianmeren oman Azerbaidžanin ja Georgian ja Turkin Euroopan linja, jatkuva 2 mantereen 2 meri, 12 tuhannen kilometrin reitti 12 tavoitteen kertaa päivässä on saavuttanut. Juna, joka otettiin vastaan ​​seremoniassa Ankarassa, käytetään ensimmäistä kertaa Baku-Tbilisi-Kars-rautatien ja Marmaray-rautatieyhteyden yhteydessä yhden sukupolven yhden tien projektissa.

Kiina Railway Express Turkista kulumisen vuoksi, yleisö on kehittänyt Belt pidetään syntymäkoti Kiinan tarve tarjota tietoa tiehankkeen.

Mikä on sukupolven tieprojekti?

1980-vuosien jälkeen saavuttamallaan poikkeuksellisella taloudellisella voimalla Kiina ilmoitti maailmalle ”One Generation One Way Project” -sarjassa 2013-tapahtumassa. Yksi sukupolvi Yksi sukupolvi tiehanketta edustaa historiallisen silkkitien elvyttämistä Kiinasta Eurooppaan; Tien pylväällä pyritään luomaan meriverkko, joka pääsee Eurooppaan Kreikan Pireuksen ja Venetsian satamista kattamalla Keltaisenmeren, Intian valtameren, Punaisenmeren, Suezin kanavan ja Välimeren Kiinasta alkaen.

Generation Road -hanke on alueiden välinen, ylikansallinen ja mantereiden välinen infrastruktuuri-, kauppa- ja rahoitusprojekti, vaikka sen maantieteellisiä rajoja ei ole määritelty selvästi.

Yhden sukupolven yhden tien projekti on 60-biljoonan dollarin projekti, joka kattaa yli 1-maat ja jonka tarkoituksena on yhdistää Kiina Euroopan ja Afrikan mantereisiin erilaisilla infrastruktuuri-investoinneilla. Päärooli hankkeen rahoituksessa kuuluu Aasian infrastruktuuri-investointipankille, jota hallitsee Kiina.

Yhden sukupolven yhden tien projekti koostuu moottoritie-, rautatie-, öljy- ja maakaasuputkista, voimansiirtolinjoista, satamista ja muista infrastruktuurihankkeista, jotka yhdistävät Kiinan maailmaan.

Belt a Road -projekti koostuu kahdesta osasta: Ensimmäinen osa on ”One Belt” -osa ja ”Silk Road Economic Belt oturan”, joka lepää maanpäällisellä pohjalla. Tämä vyö yhdistää Kiinan Keski-Aasiaan, Itä- ja Keski-Eurooppaan. Toinen osa on ”21. Century Marine Silk Road ”sijaitsee merenpohjassa. Se yhdistää Kiinan Kaakkois-Aasiaan, Afrikkaan ja Eurooppaan. Hanke sisältää 6-maatalouden käytävän ja 1-meriliikennekäytävän.

Maan taloudelliset käytävät;

a) Uusi Euraasian maissilta Länsi-Kiinan kanssa Itä-Venäjälle,

b) Kiinan-Mongolian ja Venäjän välinen käytävä ja Pohjois-Kiina Mongoliaan Itä-Venäjän kautta,

c) Kiinan Keski-Aasiassa, Länsi-Aasiassa käytävä läpi Länsi-Aasiassa ja Länsi-Kiinassa, Iranissa, Turkissa ja Euroopassa,

d) Kiinan ja Intian niemimaan käytävä ja Etelä-Kiina Turkin ja Kiinan kautta Singaporeen,

e) Kiinan ja Pakistanin käytävä ja Kaakkois-Kiina Pakistanin kautta ja Intian valtameri Pakistanin kautta,

f) Bangladesh-Kiina-Intia-Myanmar-käytävä yhdistää Etelä-Kiinan Intiaan Bangladeshin ja Myanmarin kautta.

Merenkulkualan käytävä yhdistää Kiinan rannat / satamat Afrikkaan ja Eurooppaan Singaporen, Malesian, Intian valtameren, Punaisenmeren ja Suezin kanavan, Välimeren kautta.

”Yhden sukupolven yhden tien projektiprojektin” maakäytävät (punainen viiva) ja meriliikennekäytävät (sininen viiva) näkyvät alla olevassa kartassa.

Generaatio - tienhanke ja maailma

Maailmassa on One Way One Way -projektin kannattajia, pidättäytyjiä ja vastustajia.

1. Generation One Road -hankkeen kannattajat

Kiina, Iran, Pakistan Vaikka hanketta tukee enemmän kuin 60-maita, voidaan sanoa, että hankkeen tärkeimmät kannattajat ovat pääasiassa Kiina, Iran ja Pakistan. Voidaan sanoa, että Iran näkee hankkeen suojana Yhdysvaltoja ja Pakistania vastaan ​​suojana Intiaa vastaan.

2. Generation of Road -projektin vastustajat: Intia, Japani, Yhdysvallat, Intia

Kiinan ja Pakistanin talouskäytävä vastustaa hanketta, koska Intia kulkee Pakistanin miehittämän Kashmirin alueen läpi, joka haastaa Intian suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden, Kiinan investoinnit Intian valtamereen, Intiaa ympäröivään projektiin, eikä se ole avoin. Japani, joka uskoo hankkeen muuttuvan keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä geopoliittiseksi asemaksi, asettaa Japanin taloudelliseen ja geopoliittiseen tilanteeseen viimeisessä analyysissä, toimii myös yhdessä Intian kanssa ja vastustaa hanketta. Se tukee Yhdysvaltojen ja Intian Intiaa koskevaa aloitetta, joka tarkkailee tarkkaan hanketta ja on yksi tämän asenteen vastakkaisista hankkeesta.

3. Sukupolven tiehanketta pidättyi äänestämästä: Venäjä, Euroopan unioni

Vaikka Venäjä on eräs hankkeen pääkumppaneista, se pelkää hankkeen pitkäaikaisia ​​geopoliittisia seurauksia. Rajoitetun tuotannon monimuotoisuuden, laajan maan, rajoittamattoman öljy-, maakaasu-, mineraali- ja muun raaka-ainevarannon sekä vähentyvän väestön vuoksi Venäjä ottaa huomioon mahdollisuuden olla Kiinan hegemonian kohde pitkällä tähtäimellä, toteuttamalla varotoimia hankkeessa ja estämällä hanketta uhkaamasta Venäjää. on myös kehittymässä. Venäjän noudatettava menetelmä suhteessa projektiin on bulun-asenne olla siinä, tarkistaa se ja estää sitä tarvittaessa ”.

Vaikka Euroopan unioni on allekirjoittanut N 2020-strategiaohjelman Euroopan unionin ja Kiinan väliselle yhteistyölle Kiinan kanssa, huolenaihe Kiinan tukemasta kaupasta johtaa vilpilliseen kilpailuun Euroopan unionin maita vastaan ​​ei ole vielä ratkaistu. Euroopan unioni ottaa kuitenkin huomioon hankkeen luomat mahdollisuudet. Kaksi EU: n heikkoutta on se, että heillä ei ole yhteistä sotilaallista valtaa eikä yhteistä ulkopolitiikkaa. Siksi huolimatta Euroopan unionin allekirjoittamasta strategiaohjelmasta hankkeesta voidaan sanoa, että unionin jäsenillä ei ole yhteistä asennetta ja että kukin jäsenmaa tekee yksittäisiä aloitteita hankealueella.

ONE WAY Projektin laatiminen JA TURKKI

Turkki rahoittaa hanketta, joka oli mukana perustamassa Aasian infrastruktuurin investointipankin Kiinassa, on liittynyt yksisuuntainen huippukokous Belt on tiiviisti mukana hankkeessa. Luottamuksen menetys Turkin länsiliittoutuneille viimeisten kymmenen vuoden aikana lännen on ajanut hänet etsimään tukea Venäjän ja Kiinan tasapainottamisessa maailmassa. syntymässä Turkki Aasian talouden uudella voimanpesä hankkeen ilman luotettavaa linjaa Iranin ulkopuolella (Kiina ja Keski-Aasian-Kaspianmeren-Azerbaidžan-Georgia-Turkki) tavoittaa mahdollisuuden päästä taas Turkin Keski-Aasiaan, Kiinaan yli Turkin tasavallan e yhdistää. Kuitenkin Kiinan taloudellisia hankkeita kasvoi Turkin tasavallan, Turkin geopoliittinen ja tasoittaa vaikutuksia, joita väestön on selvää, että on tarvetta tehdä tiivistä yhteistyötä Venäjän kanssa. Tämä on yksi niistä kysymyksistä, jotka tekivät Venäjästä levoton hankkeen suhteen ja ehkä tärkeimmänkin. Turkki ja Kiinan suhteet kehittämisessä tärkeydestä rooli uiguurien autonomisella alueella tekijöiden syytä huomata, että syrjään.

GENERATION MAANTEEN PROJEKTI JA KESKI-AASIAN TURKIN TASAVALTA

Maantieteellisesti Keski-Aasian Turkian tasavallat ovat hankkeen ensimmäisessä ympyrässä. Vaikka on selvää, että Kiinan kasvava vaikutus talousvaltaan tuntuu maailmanlaajuisesti, jos hanke onnistuu tai epäonnistuu, kärsivät eniten ensimmäisestä kierroksesta tulevat Turkin tasavallat. Kiinan taloudellisen vaikutuksen lisääntyminen keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, tavaroiden, rahan ja työvoiman vapaa liikkuvuus voivat häiritä Turkin tasavaltojen väestötasapainoa. Koska Turkin tasavalloille on tärkeää, Turkin tasavaltojen ja niiden Kiinan-rajojen väestötasapainon suojeleminen ei ole kysymys, jonka Turkin tasavallat voivat yksin voittaa. Venäjän tästä asiasta olisi harkittava, onko tarvetta tiivistä yhteistyötä Turkin ja Turkin tasavallan.

GENERATION MAANTEEN PROJEKTI JA TRABZON

Jännitys Yhdysvaltain ja Iranin, kuten sukupolvi vaarantaa käytön tiehankkeen Iranista viime Länsi-Aasiassa käytävällä, Kiina sijasta tätä käytävää, se suosii Kiina-Kazakstan-Azerbaidžan-Georgia-Turkki-Euroopassa käytävä. Tämä tilanne on strateginen etu maamme, Turkki on lähempänä fyysisesti Keski-Aasian Turkin tasavaltojen. Sukupolvi Länsi-Aasiassa, Kaspianmeren Corridor projekti variantti polun kautta Turkkiin, vaikka voidaan liittää satamiin Trabzon, Turkki rautateillä haittaavat hankkeen hyötyä Itä Mustanmeren alueen. Siksi kultaa yhteyden Trabzon, Turkki rautateillä on jälleen piirtää on hyvä.

Sukupolvi hanke on taloudellinen yhteistyö lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä tiehankkeen, ottaen huomioon pitkän aikavälin geopoliittiset uhat, jotka voivat johtua, että on tärkeää ottaa vaihtoehtoisia suunnitelmia koskien Turkin hanke on suuri. Turkki osallistua tiehankkeen sukupolven seurauksena, on strateginen askel, joka vahvistaa Turkin uuden maailmanlaajuisen aseman. "(puhalsi)

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar