Rautatiealan vapauttaminen ja TCDD: n rakenneuudistus

rautatiealan vapauttaminen ja tcdd: n rakenneuudistus
rautatiealan vapauttaminen ja tcdd: n rakenneuudistus

Rautatiealan vapauttaminen ja TCDD: n rakenneuudistus; Kun analysoidaan kehittyneiden maiden rautateitä, nähdään, että ala on rakenneuudistettu muuttuvien olosuhteiden ja tarpeiden mukaan.

Turkin rautateiden kehityksen vauhdittaminen edellyttää tehokasta mekanismia, jossa yksityinen sektori on mukana kaikilla aloilla kuljetuksista rautatieteollisuuteen, koulutuksesta tutkimukseen ja kehitykseen, alateollisuudesta konsultointipalveluihin, infrastruktuurin rakentamisesta sertifiointiin.

Tämä on mahdollista vain rautateiden rakenneuudistuksella. Rakenneuudistuksen laillinen infrastruktuuri luotiin ja rautatiealan vapauttaminen saavutettiin.

A) rautatieliikenteen sääntelyn pääosasto;

●● Turvallisuusmääräysten viranomainen

●● Operaattorien valtuutusviranomainen

●● Valtuudet säännellä kilpailua

●● julkisen palvelun sopimuspäällikkönä,

B) vaarallisten aineiden ja yhdistettyjen kuljetusten pääosasto sääntely- ja valvontaviranomaisena, joka kattaa kaikenlaiset kuljetukset,

TCDD: n rakenneuudistus

1 / 5 / 2013 28634 päivätty ja se tuli voimaan virallisessa lehdessä nro 24 / 4 / 2013 6461 päivätty ja numeroitu "Turkin laki vapauttamisesta rautatiekuljetushallinnon" kanssa;

10.07.2018-lehden virallisessa lehdessä päivätty ja 304741-numeroitu, jotta varmistetaan, että maamme rautatiekuljetustoiminta tapahtuu vapaassa, oikeudenmukaisessa ja kestävässä kilpailuympäristössä kaupallisista, taloudellisista, sosiaalisista tarpeista ja teknisestä kehityksestä riippuen ja että nämä toiminnot toimivat yhdessä muun tyyppisten kuljetusten kanssa. Artikla 1 liikenne- ja infrastruktuuriministeriön alaisuudessa presidentin asetuksen nro 16 nro 478 luvussa XNUMX.

●● TCDD: n rakenneuudistus rautateiden infrastruktuurin haltijaksi,

●● TCDD Taşımacılık A.Ş., TCDD: n tytäryhtiö. perustaa rahti- ja henkilöliikenne yksityiselle sektorille ja tasoittaa tietä rahti- ja henkilöliikenteelle yksityisellä sektorilla,

●● kysymyksiä, kuten julkisten oikeushenkilöiden ja yritysten valtuuttamista rautateiden infrastruktuurin haltijoiksi tai rautatieoperaattoreiksi, on säännelty.

Tässä yhteydessä; Se on rakenneuudistettu TCDD-rautatieinfrastruktuurin haltijaksi 01.01.2017: n jälkeen ja TCDD Taşımacılık A.Ş. perustettiin ja aloitti toimintansa.

Uudet organisaatiorakenteet, jotka perustuvat TCDD Operationin ja TCDD Transportation Inc. liiketoimintayksiköihin, helpottavat tilien erottamista ja seurantaa. Nykyinen taloudellisten resurssien hallintajärjestelmä on mukautettu uuteen rakenteeseen.

Uuteen rakenteeseen perustettavien tulos- ja kustannuskeskusten ansiosta tuloja ja kuluja voidaan seurata tehokkaammin.

Uusi rautatiealan rakenne

TCDD: n rakenteellisessa toimintasuunnitelmassa esitetään, että TCDD: n ja TCDD Taşımacılık A.Ş: n keskus- ja maakuntaorganisaatiorakenteet on hyväksytty ja toteutettu päivästä 01 / 01 / 2017.

Uuden tilanteen mukaan; muut rautatiejunayhtiöt alkoivat tulla alalle ja ministeriömme valtuutti ensimmäisen yksityisen kuljetusyrityksen; Yksityinen sektori on pystynyt kuljettamaan rahtia ja matkustajia rautateillä omilla junillaan ja omalla henkilöstöllään. TCDD Taşımacılık A.Ş. on saanut luvan lastata ja matkustaa 3-tavaraliikenteen 3-matkustajajunaoperaattoreita, 68-järjestäjiä ja 1-virastoja.

Uusi rautatiealan rakenne
Uusi rautatiealan rakenne

Valmiit alaa koskevat toissijaiset säädökset ja institutionaalisten valmiuksien parantaminen

a) Rautateiden ylitysten yhteydessä toteutettavien toimenpiteiden täytäntöönpanoasetus ja soveltamisperiaatteet

Rautateiden ylitysten ja niiden suojausjärjestelmien rakentamista, ylläpitoa, käyttöä ja merkitsemistä koskevat standardit, menettelyt ja periaatteet on laadittu rautateiden ja maantieliikenteen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi rautatietasoilla määrittelemällä asianomaiset viranomaiset ja vastuut. 03.07.2013 julkaistiin virallisessa lehdessä ja tuli voimaan.

b) Rautatieinfrastruktuurin käyttöoikeuksien ja kapasiteetin jakamista koskeva asetus

Asetus infrastruktuurikapasiteetin jakamisesta rautatiejunien haltijoille pääsyä kansalliseen rautatieinfrastruktuuriverkkoon julkaistiin virallisessa lehdessä 02.05.2015: ssä, ja se tuli voimaan.

c) Rautatieajoneuvojen rekisteröintiä ja rekisteröintiä koskeva asetus

Rautatieajoneuvojen rekisteröintiä ja rekisteröintiä koskeva asetus, joka määrittelee kansallisessa rautatieinfrastruktuurissa käytettävien rautatieajoneuvojen rekisteröintiä ja rekisteröintiä koskevat menettelyt ja periaatteet, julkaistiin ja tuli voimaan 16.07.2015: ssä.

d) Rautatieajoneuvojen tyyppihyväksyntäsääntö

Tällä asetuksella määritetään menettelyt ja periaatteet tyyppihyväksynnän myöntämiseksi uusille rautateille, joita käytetään kansallisessa rautatieinfrastruktuuriverkossa ja jotka eivät ole saaneet tyyppihyväksyntää. 18.11.2015 julkaistiin virallisessa lehdessä ja tuli voimaan.

d) Rautatieturvallisuusmääräys

Tämän asetuksen tarkoitus; kehittäminen Turkin rajojen sisäänpäin ratsastaa rautateiden turvallisuutta, parantaa, jotta varmistetaan jäljitettävyys järjestyksen ja valvonta, rautateiden infrastruktuurin toimijoiden juniin operaattorit ja kaupunki raideliikenne toimijoiden käyttöön turvallisuusjohtamisjärjestelmiä sekä liikkeeseen turvallisuustodistuksia näiden toimijoiden ja / tai turvallisuutta työjärjestyksestä tehdä voimaantumisen se määritetään. Asetus julkaistiin virallisessa lehdessä päivättynä 19.11.2015, ja se tuli voimaan.

e) Rautatieliikenteen toimilupia koskeva asetus

Tällä asetuksella varmistetaan järjestys kaikenlaisissa rautatiekuljetustoiminnoissa kansallisessa rautatieinfrastruktuuriverkossa; rautatieinfrastruktuurin haltijoiden, junaoperaattoreiden ja järjestäjien, virastojen, välittäjien, asemien tai asemien hoitajien palvelusehtojen, taloudellisen pätevyyden, ammatillisen pätevyyden ja ammatillisen kunnioituksen määrittäminen; oikeuksien, valtuuksien, velvollisuuksien ja vastuun määrittäminen; ja säännellä lupamenettelyyn ja tarkastukseen liittyviä menettelyjä ja periaatteita. Asetus julkaistiin virallisessa lehdessä 19.08.2016: ssä, ja se tuli voimaan.

f) Rautateiden henkilöliikenteen julkisen palvelun velvoitteiden täytäntöönpanoasetus

h) rautateiden koulutus- ja tarkastuskeskuksen asetus

Jotta voitaisiin tarjota rautatieliikenteen matkustajaliikennepalvelu, jota mikään rautatiejunaoperaattori ei tarjoa tietyllä radalla kaupallisissa olosuhteissa, ja tarjota rautatiematkustajien kuljetuspalvelujen tarjoamista koskevat menettelytavat ja periaatteet sopimusperusteisesti, asetus julkaistaan ​​virallisessa lehdessä, päivätty 20.08.2016, ja se tulee voimaan. maahanmuuttajia.

Julkisen palvelun velvoite; TCDD Taşımacılık AŞ täyttää 31.12.2020-päivämäärään saakka.

g) Junamekanismin asetus

Jotta voitaisiin määrittää menettelyt ja periaatteet, jotka koskevat vähimmäisammattitutkintoa, terveysolosuhteita ja vaadittuja asiakirjoja, jotta veturinkuljettaja voi suorittaa tehtävänsä turvallisesti, asetus valmisteltiin alan sidosryhmien lausuntojen puitteissa, ja se julkaistiin virallisessa lehdessä päivättynä 31.12.2016 ja numeroitu 29935.

ğ) Rautatieturvallisuuden kriittisten velvollisuuksien asetus

Asetus on laadittu määrittelemään menettelyt ja periaatteet, jotka liittyvät turvallisuuskriittisiä tehtäviä suorittavan henkilöstön edellyttämiin ammattipätevyysasiakirjoihin rautatieliikenteessä. Se annettiin virallisessa lehdessä päivättynä 31.12.2016 ja numeroitu 29935.

Asetus, joka on laadittu vähimmäisedellytysten sekä menettelyjen ja periaatteiden määrittämiseksi sellaisen koulutus- ja koekeskuksen valtuuttamista ja valvontaa varten, jossa rautatiekuljetustoiminnassa turvallisuuskriittisiä tehtäviä suorittavalle henkilöstölle on järjestettävä koulutuksia, kokeita ja todistuksia, laadittiin alan sidosryhmiltä saatujen lausuntojen puitteissa. ja 31.12.2016.

ı) Kansallinen ajoneuvojen rekisteröintijärjestelmä (sNVR)

Ohjelmisto ostettiin Euroopan rautatievirastolta (ERA) rautatieajoneuvojen rekisteröintiin kansallisen rautatieajoneuvojen rekisteröintijärjestelmän (NVR) kautta. Tällä tavalla kansalliseen rautatiekuljetusjärjestelmään kuuluvien ajoneuvojen rekisteröinti ja seuranta on mahdollista. Rautatieajoneuvojen rekisteröintijärjestelmä otettiin käyttöön marraskuusta 2015.

Rautatieajoneuvojen rekisteröintiä ja rekisteröintiä koskevan asetuksen 2018 mukaan syyskuusta lähtien yksityisen sektorin yrityksen 52 numero ja TCDD Taşımacılık A.Ş.

Meneillään toissijaiset lainsäädäntöopinnot

a) Rautatiejärjestelmien yhteentoimivuutta koskeva asetus ja tiedonanto ilmoitettujen laitosten nimittämisestä

Yönelkin rautatiejärjestelmien yhteentoimivuutta koskevaa asetusta rautateiden osajärjestelmien (infrastruktuuri, sähköistys, merkinanto, ajoneuvot jne.) Yhteentoimivuuden periaatteiden määrittämiseksi jatketaan. Sen jälkeen, kun tämä asetus on hyväksytty EU: ssa, julkaistaan ​​rautatiejärjestelmien vaatimustenmukaisuuden arviointilaitoksia käsittelevä ebliğ-tiedonanto, joka koskee organisaatioita, jotka arvioivat ja todistavat rautateiden osajärjestelmien soveltuvuuden.

b) Matkustajien oikeuksia koskeva asetus

Junamatkustajien tarjoamien palvelujen laadun parantamiseksi

68.000-sarja Electric

Suunnittelu veturi

valmistellaan ja julkaistaan ​​määrittelemään oikeudet, joita heillä on matkan aikana ja sen jälkeen sekä niihin vaikuttavien onnettomuuksien ja vaaratilanteiden jälkeen, tilanteet, joissa nämä oikeudet ovat voimassa, ja palveluntarjoajien velvollisuudet, jotka palveluntarjoajien on täytettävä.

Muu meneillään oleva toiminta

a) Turkki Logistiikka Master Plan (TLMP)

by tarjouksia 9.5.2016, 9 syyskuu 2016 joka aloitti toimintansa Turkissa Logistics Master Plan (TLMP) on käynnissä. Suunniteltu valmistuvan 2018: ssä.

Nykyiset rautatiehuutokaupat

raitiovaunuajoneuvo ostetaan
Mon 16

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar