Turhan-kanavan kuvaus Istanbulin kanavasta

Istanbulin kanava
Istanbulin kanava

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turhan totesi, että Kanal Istanbulin suunnitteluprosessi on saatava päätökseen ja sanoi, että rahoitusta koskevat neuvottelut ovat käynnissä. Kiinalaiset ovat myös kiinnostuneita, mutta merkityksellisimmät ovat Benelux-maat. He ovat sekä teknisiä että maita, joilla on kokemusta tällä alalla. " Ministeri Turhan sanoi, että hankkeen koko on 20 miljardia dollaria.

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turhan totesi, että YVA-prosessi on saatu päätökseen ja suunnitteluprosessi on saatu päätökseen Kanal İstanbul -hankkeessa. ”Rahoitusolosuhteet ovat tänä vuonna suotuisammat kuin viime vuonna. Benelux-maat ovat kiinnostuneita, aloitimme neuvottelut ”. Hürriyet Ministeri Turhan, joka oli vieraana Ankaran toimistossa, vastasi esityslistan kysymyksiin. Ministeri Turhan totesi, että YVA-prosessi on saatu päätökseen ja suunnitteluprosessi on päättymässä Istanbulin kanavalle. ”Bosphorusilla, jopa Dardanellilla, on vaikeuksia täyttää merikuljetusten vaatimukset. Meillä on kapasiteetti kulkea 25 tuhatta alusta vuosittain Bosporin satamassa. Parhaimmissa olosuhteissa menemme jopa tuhanteen 40: iin. 2013-tapahtumassa 40 nousi tuhanteen, sitten 35 laski tuhansiin. Nyt tämä suuntaus on alkanut kasvaa. Aasian maiden taloudet kehittyvät vähitellen, ja kun Kiinassa tuotetut tavarat ja jopa Pohjois-Aasiassa tuotetut tuotteet avataan maailmalle Mustanmeren satamien kautta, 70 vaatii tuhat ajoneuvoa. Bosforin ylittäminen ei ole mahdollista. Kanal Istanbul on kuljetusprojekti, ja meille on välttämätöntä vastata tämän salmen kauttakulkupalvelun vaatimuksiin ”.

20 BILLION DOLLAR PROJECT

Turhan kertoi jatkavansa keskusteluja rahoituksesta. ”Kiinalaiset ovat myös kiinnostuneita, mutta kiinnostavimmat ovat Benelux-maat. He ovat sekä teknisiä että maita, joilla on kokemusta tällä alalla. He sanovat voivansa saada rahoitusta. Tänä vuonna rahoitusolosuhteet ovat suotuisammat kuin viime vuonna. Tällä hetkellä Euroopassa on juuttuneet rahoitusmarkkinat, joissa korot ovat miinus. Meidän on arvioitava näitä ympäristöjä hyvin. Rahoitustarpeista riippuen 20 on hanke, joka saavuttaa miljardia dollaria. 5 miljardia dollaria hankkeesta käytetään nykyisen infrastruktuurin syrjäyttämiseen tieille, energia- ja kuljetusjärjestelmille, joihin projekti vaikuttaa. Ensimmäinen tarjouskilpailu järjestetään tätä varten. Odotamme, että merikuljetusten tulot ovat lähes miljardi dollaria vuodessa.

(Benelux-maat ovat poliittinen ja muodollinen yhteistyö, joka perustuu Belgian, Alankomaiden ja Luxemburgin maantieteelliseen yhtenäisyyteen.

Kartta Kanal Istanbulista

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar