Kuvaus Hava-Senista Istanbulin lentokentältä

ilma sinulta Istanbulin lentokentän kuvaus
ilma sinulta Istanbulin lentokentän kuvaus

Istanbulin lentokentällä työskentelevien TGS-työntekijöiden kielteiset työolot jatkuvat. Lentoyhtiöiden työntekijäliitto (Hava-Sen) totesi, että heidän on ajateltava työntekijöitä, vaikka he eivät ole valtuutettuja ammattiliittoja, ja luetteloi joukon näihin työoloihin liittyviä artikkeleita.

Turkkilaisen Groud Service (TGS) -työntekijöiden kielteiset työolot Istanbulin lentokentällä jatkuvat. Koska etäisyys lentokentältä asutukseen, kuljetuksiin käytetty aika ja työaikojen pituus tekivät henkilöstöstä tyytymättömiä, mutta aiheesta annettiin huomattava lausunto.

Uz Kutsumme heidän johtajiaan ajattelemaan inhimillisiä ja oikeudellisia arvoja, Lähetä liitto sanoi lausunnossaan.

Hava-Senin selitys on seuraava:

Sivil Hyvät siviili-ilmailun työntekijät,

Olemme seuranneet 26.TİS: n käyttöönottoa, jonka tiedät erittäin hyvin sen valmistelu- ja hyväksymisprosessista sen allekirjoittamisen jälkeen kaikista puutteista ja virheistä huolimatta. TİS on tärkein asiakirja, joka suojaa työntekijöiden oikeuksia ja etuja. Sovelluksen tahto on erittäin tärkeä. Sitä ei voi muuttaa yksipuolisin tai luottamuksellisin protokollin avulla. 26. Emme osallistuneet TIS: ään ja tutkimme sitten niiden asioiden tilaa, joita säännellään pöytäkirjoilla. Halusimme jakaa tulokset kanssasi oppiaksesi tosiasiat.

1. 26 on kaikista varoituksistamme huolimatta ratkaisu haasteisiin, jotka aiheutuvat siirtymisestä uudelle paikalle. Se ei ollut millään tavalla mukana TIS: ssä. Nyt näemme, että valitettavasti olimme oikeassa. Sisälle ja ulos työskentely on edelleen suuria vaikeuksia. Palvelut eivät tarjoa mukavuutta työntekijöille, ja henkilöillä, jotka menevät töihin omin keinoin, on suuria vaikeuksia. 9 kestää tunnin ylitöitä. Työntekijöiden on pidettävä huolta itsestään. Huolto-ohjaimet ovat erillinen ongelma. Emme voi ennustaa, kuinka monta ystävää menetämme matkalla töihin, kuinka monelle ystävälle tapahtuu onnettomuus. 13-4 kertaa kasvattivat valtavalla terminaalialueella työskentelevien maahenkilökunnan päivittäisiä kävelymatkoja. henkilöstön ruoka- ja wc-ongelmia sekä lentohenkilöstön kuljetusta joukkuehuoneiden, terminaalialueen, sisäänkäynti- ja poistumisporttien ja lentokoneen välillä ei pystytty ratkaisemaan riittävästi.

2. Yksi luvattuista ongelmista, jotka 26.TİS -sovelluksessa ratkaistaan, on 95, joka sisältää görevin velvollisuussäännöt ja muut ryhmän jäsenet .. Toimivaltainen unioni ei voinut mennä pidemmälle kuin keskustelu, jonka mukaan olemme perustaneet komission, työskentelemme sen parissa. HAVA-SEN: nä jatkamme kuukausittain järjestettäviä SHT-FTL-seminaarejamme. Olennaiset kysymykset, jotka on järjestettävä työvoiman ja lepäävien ryhmien lepäämisessä, ovat jo ilmeisiä. 95 työntekijän eduksi tunnistamalla SHT-FTL: n edut ja haitat. toimivaltainen ammattiliitto ei tee tarvittavia ponnisteluja tämän artiklan säännösten laatimiseksi. Yksi perusoikeuksistamme, kuten N 03 paikallisella ajalla: 00 ja samana päivänä suljetut työpäivät ”,” ei voida antaa pois kotona ”ja sitä ei voida aloittaa heti peräkkäisten vapaapäivien päättymisen jälkeen (00: 00 local) önemli oikeuksemme 26. ajanjakso Tis'de ei sisälly hintaan. Tällaisten hankittujen oikeuksien menetys on täysin ammattiyhdistyksen hengen vastaista. Unionin ei pitäisi menettää, sen pitäisi voittaa. Vaadimme, että lentoryhmiltä saamansa oikeudet palautetaan viipymättä pöytäkirjan avulla.

3. Joka kuukausi 500-700-matkustamon henkilökunta otetaan lennolta erikoiskoulutuksen nimellä ja yritys korvaa yritykselle lentomääräisen korvauksen, jota ei ole annettu heille. Mutta samana ajanjaksona 700 on ilmoitettu matkustamomiehistön rekrytoinnista. Tämä tilanne, joka näyttää olevan ristiriitainen, osoittaa, että tavoitteena on poistaa kokenut henkilöstö mahdollisimman pian, korvata A0-henkilöstö ja vähentää palkkakuluja. Koska yrityksellä ei ole ansioihin perustuvaa toimeksiantojärjestelmää, he eivät ymmärrä, että ilmailu on kirjoitettu verta. He eivät tiedä mitä ikä ja kokemus tarkoittavat. Liitto pitää ruokaa. Itse asiassa yritysyritysten laatima matkustamon allekirjoitusten luettelo ei ole looginen syy, vaan suosimisen ja väistelyn haju.

4. Yhtiö on keskeyttänyt pilottikaupan. 24 MAXilla ei tietenkään ole mitään syytä lentää, mutta katsotaan, että 2020 MAX lentää ensimmäisistä kuukausista. Harjoittelu vie aikaa. Mutta kuten olemme aiemmin nähneet, lentokoneet tulevat ensin ja sitten joukkueet asetetaan. Kun ei riitä, otetaan ulkopuolinen lentäjä. Yritykset, kuten Thomas Cook, Jet Airways, Saksa, upposivat maailman siviili-ilmailussa. Ryan Air tärisee. Joten markkinoille on tarjolla paljon ulkomaisia ​​lentäjiä. Aukko on helpompi sulkea. Mutta nuorten turkkilaisten lentäjien mahdollisuuden antaminen olisi pitkän aikavälin järkevä ratkaisu. Ainakin kokeilu- ja urakointivaiheeseen päässeille lentäjille olisi pitänyt antaa mahdollisuus.

Toinen asia on se, että on tuskallista, että akatemian tutkinnon suorittaneiden palkkioita ei nosteta esityslistalle massatieteellisistä lupauksista ja töistä huolimatta. Hyödyntäminen jatkuu, eikä toimivaltaiselta ammattiliitolta ole ääntä.

5. Kuten muistelemme lehdistötiedotteessa, jonka teimme 29 toukokuuta 2019, muuttokustannukset, uuden neliön vaikeudet, matkustajien määrän vähentyminen ja taloudelliset vaikeudet konjunktiossa tapahtuneen kehityksen seurauksena, kuten aikaisemmin, joko heitetään 1500-epävakautta tai ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin palkankorotusten vähentämiseksi. Tässä valtuutettu ammattiliitto alensi vaelluksia sanomalla, että henkilökunta suostui siihen väärien yleisen mielipidetutkimuksen seurauksena. Nyt olemme tulleet samaan kohtaan. Unionin edustaja kertoi työskentelevänsä tämän asian parissa. Emme ole koskaan olleet mukana rahassa. Ajattelimme, että luoma lisäarvo palkitaan. Ammattiliitto tunnetaan kuitenkin nimellä "leipä", varoitamme työnantajaa olemaan menemättä samalla tavalla näyttämään taas söpöltä. Jo heikentynyt kuulumustunne ja luottamus menetetään kokonaan. Yhtiömme tuotto on voittoa eikä tappiota. Tapa vähentää kuluja ei ole tuijottaa henkilöstön palkkoja. Liitto on olemassa näiden virheiden estämiseksi, eikä se ole työkalu työntekijöitä vahingoittaville käytännöille.

6. TGS-ystävät sanovat olevansa paljon paineita ja väsymyksiä. Emme kyseenalaista TGS: n rakennetta, hallinto- ja talouspolitiikkaa. Heidän työnsä on kuitenkin erittäin tärkeä ja arvokas THY: lle. Siitä huolimatta yli sata työntekijää lomautetaan kuukausittain, ja muut pakotetaan kaikenlaiseen negatiiviseen kohteluun leivän vuoksi. Lakien määräykset valitettavasti riippuvat, etsivät oikeutta mennä kenelle tahansa, joka sitä haluaa, mutta sitä kutsutaan '' oven ulkopuolelle ''. Näissä olosuhteissa tarjotun palvelun laatua tulisi kyseenalaistaa. Meille lentoturvallisuus voidaan varmistaa jokaisen yksilön suoralla panoksella. Yksi "Swiss Chese" -teorian kerroksista on TGS. Kutsumme johtajaitaan pohtimaan inhimillisiä ja juridisia arvoja.

Hyvät työntekijät, vaikka emme ole valtuutettu ammattiliitto, autamme jatkossakin läsnäolollemme. Velvollisuutemme on tuoda tosiasiat teidän edessänne. Pyrimme jatkossakin suojelemaan oikeustasi ja lakiasi. Tulevaisuuden suhdannekehitys kasvattaa tärkeyttämme ja arvoamme. Joten odotamme sinun olevan unionissa, joka sopii sinulle.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar