Turkish Airlinesin jatkot lentokustannukset Istanbulin lentokentälle

Istanbulin lentokentän lentoajat pidennetty tyynin hinta kaksinkertaistuivat
Istanbulin lentokentän lentoajat pidennetty tyynin hinta kaksinkertaistuivat

Lentoaika Istanbulin lentokentälle pidennetty… Turkish Airlines -kulujen nousu; Ranskan ilmaliikennejärjestelmän kokeiluasteella "Merge Point" on myynyt Turkkiin. Järjestelmä lyhentäisi lentoaikaa. Haluttua tehokkuutta ei voitu saavuttaa, kun 3 tuhat kohdennettua lentoliikennettä tuhatta 200 / päivä kohti pysyi Istanbulin lentokentällä. Kaikkia lentoja jatketaan. 10-15 kuluttaa ylimääräistä polttoainetta minuutissa ja kaikki THY: n käyttökustannukset ovat kaksinkertaistuneet.

SözcüYusuf Demirin raportin mukaan; Turkish Airlines pidensi suunniteltua aikaa Ankaran lennoille, jotka kestivät 45 minuuttia Atatürkin lentokentällä, 1 tuntiin 35 minuutteihin Istanbulin lentokentällä. Tämä muutos, joka on yli kaksi kertaa vanha, näkyy selvästi THY: n verkkosivuilla, lentotietojen näytöillä ja lipuissa. Kun tarkastellaan, nähdään, että Ankaraan suuntautuvien lentojen lisäksi myös kaikkia lentoja Istanbulin lentokentälle ja sieltä lähtevät.

Paljastui, että viivästyksen aiheutti uusi Merge Point -niminen lennonjohtojärjestelmä, joka ostettiin ranskalaisilta suurella unelmalla, sekä uuden lentokentän sijainti ja fyysiset olosuhteet aiheuttamat ongelmat. Järjestelmä, jota kokeiltiin pienillä lentoasemilla suurimmassa osassa Aasiaa ja Afrikkaa ja kahdessa Soulissa ja Norjassa, aloitettiin ensimmäistä kertaa tällaisessa ilmatilassa ja 3-lentokentällä (Istanbul, Atatürk ja Sabiha Gökçen).

lento Istanbulin lentokentälle
lento Istanbulin lentokentälle

Ensimmäisessä vaiheessa haluttua liikennettä ei saatu järjestelmästä Istanbulin lentokentällä, kun lentoliikenteen tavoitteena oli saavuttaa 2 tuhansia päivässä ja sitten 3 tuhansia tuhatta 200. Tietojen antaminen SÖZCÜ-ilmailun asiantuntijoille ilmassa ja paikassa tapahtuvien viivästysten estämiseksi, järjestelmään vastaanotetun järjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi käytännössä sanoi päinvastaisia ​​tuloksia. asiantuntija halua jakaa hänen nimensä, "uusi järjestelmä teoreettisesti oikea järjestelmä mutta noudatti Turkki. On selvää, että lentoaikoja ei lyhennetä, etenkään Istanbulin lentokentällä. ”

EI PALUU

Entinen siviili-ilmailun apulaisosastopäällikkö Oktay Erdağı sanoi: Jos tällaista järjestelmää otetaan käyttöön, odotetaan lentoajan lyhenevän, lentoturvallisuutta lisäävän ja liikennettä lisäämällä. Ei sellaista. Miksi niin paljon rahaa käytettiin. Joka päivä kaikki lentoyhtiöt, etenkin Turkish Airlines, kärsivät tappioita. Tämä on Eurocontrolin markkinoima projekti. He valitsivat meidät marsuiksi. Osoittautuu, että se ei ole meille. Mutta valitettavasti ei ole paluuta takaisin ”.

Järjestelmän oston jälkeen valtion lentokenttäviranomaisen lennonjohtajia koulutettiin Ranskassa noin vuoden ajan. lukuisia kokouksia, joissa kaikki osapuolet osallistuvat Turkissa. Tämän prosessin aikana THY tai muut lentoyhtiöt eivät saaneet vastustusta tai muutosehdotusta. Järjestelmä aktivoitiin päivänä, jona Istanbulin lentokenttä avattiin. Ilmatila muutettiin. Uusia reittejä, uusia lähestymismenetelmiä, uusia kiitotien lähestymismenettelyjä otettiin käyttöön.

LIKE AIRLINE MAZE

Ranskan kehittämä järjestelmä on samanlainen kuin passinvalvontahallien labyrinttijärjestelmä. Poliisin saavuttamiseksi sinun täytyy rivittää labyrinttiin ja piirtää ana s birlikte edessäsi olevien kanssa. Joten lentokone lähtee Ankarasta ja suorittaa laskeutumisen 45 minuutissa, menettää ainakin 10-15 minuuttia tässä labyrintissä. Sen lisäksi, että se käyttää enemmän polttoainetta, henkilöstöresursseja käytetään tehottomasti ja käyttökustannukset kaksinkertaistuvat.

PILOTIT HALUAVAT ”LYHYT LEIKKAA”

Tämä järjestelmä tarjoaa merkittävästi noudattamisen varmistamisesta Turkin kiireinen lentoasemilla, lentoliikenteen liikennevirtamallin. Lentoyhtiöiden, erityisesti polttoaineen, toimintakustannukset nousivat ja muuttuivat rasitteiksi. Atatürkin lentokentälle suoraan merestä lähestyvät lentäjät eivät voi ymmärtää, miksi heidän on lähestyttävä uutta satamaa, joka on vain 16-17 kilometriä eteenpäin. Istanbuliin lähestyvät lentäjät haluavat usein ”oikotien .. Joten hän sanoo: yoksa Jos edessä ei ole ketään, älä kamara minua.

KORVA LASKU Sinulle

Kasvu lentoaika, Turkki 65 prosenttia nopeudella ilmaa pois alue tukikohtana ja käyttämällä lentokentälle Turkish Airlines Istanbul vaikutteita. Jopa lyhyimmilläkin lennoilla 10-15 on THY-järjestelmän vakavin uhri, joka viivästyy minuutteilla ja kuluttaa siten enemmän polttoainetta, kaksinkertaistaen siten kaikki toimintakustannukset. THY, joka yrittää löytää ratkaisun vaurioiden vähentämiseksi, on yhteydessä DHMI: hen lyhyemmän reitin piirtämiseksi, erityisesti venyttämällä järjestelmää osittain lentoonlähtöjen kohdalla.

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar