Haliç-metro-sillan hinta, pituus ja muoto

Hlicon metro-sillan hinta ja pituus
Hlicon metro-sillan hinta ja pituus

Haliç-metro-silta, jolla on purjelaivan ulkonäkö, on kireä kaareva ripustussilta Istanbulin Kultaisella sarvella, joka mahdollistaa Şişhane Yenikapı-metrolinjan kulun. 2 Sillan rakentaminen aloitettiin tammikuussa 2009, 15 avattiin helmikuussa 2014. Silta, joka juontaa 1960: n ensimmäisiin projektitutkimuksiin, tarjoaa Şişhane Yenikapı-metrolinjan sageişhane ja Haliç välillä. Silta voidaan avata ja sulkea laivan ylitysten aikana.

Haliç Metro Bridge - tekniset tiedot

Virallinen nimi: Haliç Metro Crossing Bridge
Sijainti: Haliç
Tyyppi: Venytetty vino riippusilta
Materiaali: Teräs
Jalkojen lukumäärä: 2
Pituus: 460 m (936 m)
Leveys: 12.6 metriä;
Korkeus: Piloni: 65-mittari
Levin laajuus: 180-mittari (Station cut)
Aloituspäivä: 2 tammikuu 2009
Päättymispäivä: 9 tammikuu 2014
Avaaminen: 15 helmikuu 2014

Haliç-metro-sillan pituus

Nişhane Yenikapı -metro, joka on 5.2 kilometriä pitkä, ylittää Kultaisen sarven Haliç-metro-sillan kanssa. Sishane Yenikapi -metro, joka vähentää Şişhane Yenikapı: n välistä etäisyyttä 25 minuutteihin, menee takaisin metroon Kultaisen sarven metro-sillan jälkeen.

Golden Horn -metro-sillan pituus on 936 metriä ja sillan enimmäiskorkeus on 17 metriä merenpinnan yläpuolella. 5-jalka merelle, 8-jalka Azapkapı-puolelle ja 6-jalka Unkapanı-puolelle rakennettu Golden Horn -metro-silta on avoinna vain metrolle ja jalankulkijoille.

Jatkuva virta annetaan meressä olevien panosten ruostumisen estämiseksi. Dynaamisen aura-dynaamisen kaupan näyttämiseksi tuulen silta, jonka elementit on suunniteltu tuulen mukaan, voidaan myös ylittää jalka.

Haliç-metro-sillan muoto

Sillan kahden pilarin välikerroksissa on kahviloita ja wc. Ylhäältä katsottuna ”laivakannen tasarlan on suunniteltu lasikaapiksi alueella, jolla pysähtyy, puhdistukseen kytketyt kaapelit voidaan tehdä. Pysähdyksiä varten lasi voidaan puhdistaa yhdistämällä siihen kiinnitetty kaapeli. Kotimaan tiedeyhteisön sillan rakentamisen ja Unescon esityslistan aikana silta otti paikkansa yhtenä Istanbulin arvovaltaa koskevista hankkeista.

Estuary Metro Bridge -kustannukset

Silta on Taksim - Yenikapı-metrolinjan tärkein pylväs, jonka kokonaispituus on 5.2 ja joka maksaa yhteensä 420 miljoonaa dollaria. Tämä linja alkaa Taksim-aukiolta, seuraa Beyoğlua ja saapuu Şişhane-asemalle, laskeutuu sitten Perşembe-basaarille. Tästä kohdasta Kultaisen sarven, Kultaisen sarven pinnalla, kultaisen sarven lounaisrannikolla, Küçük Pazar -kadun yli, tulee taas metroa. Haliç Metro Crossing Bridge sijaitsee ”Unkapanı Side güneybatı” lounaaseen ja oğlu Beyoğlu Side kuzeydoğu koilliseen.

Unkapanı-asema palvelee molemmin puolin kahden vastakkaisella rannalla sijaitsevan tunnelin välisellä sillalla. Tunneliin saapumisen jälkeen linja kääntyy Süleymaniye-suuntaan ja saapuu içindeki Şehzadebaşı olan -aseman kolmanteen asemaan, joka on lähellä Beyazıtin kampusta ja Istanbulin yliopiston asuntoleja historiallisella niemimaalla. Linja täältä Marmaran rannikolle saavuttaa neljännen aseman ”Yenikapı olan”, joka on yhteinen “Bosphorus Crossing Marmaray” -aseman kanssa. Marmarayn ja lentokentän metroyhteyteen integroidun linjan ansiosta Taksim - Yenikapi 8, Osmanbey - Kadikoy 28, lentokenttä - Maslak 56, Maslak - Kartal 71 minuuttia.

Haliç-metrosilta avaamassa 90-astetta

* Silta rakennettiin 2,5-paaluihin, joiden halkaisija oli 110 ja meren syvyys noin 27 metriä. Ripustettavan osan pituus on 360-mittari, jossa on kaksi terästornia kalteva kaapelijärjestelmä. Noin tuhat ihmistä työskenteli rakennuksessa.

* N 5-yksiköihin rakennettu pyörivä silta X, halkaisijaltaan 2,5-mittari, avautuu kääntämällä 12 senttimetriä kääntämällä 90 astetta yhdellä kääntöjalkalla. 120 metriä korkea, 3 on kapasiteetti tuhat 500 tonnia hydraulinen nosto.

* Beyoğlu ja Unkapanı -lähestymistavat tarjoavat yhteyden metro-tunneliportaalirakenteiden ja teräs siltojen välillä. Se on valmistettu teräsbetonin jälkijännitysjärjestelmällä ja 171-mittarilla Unkapanı-puolella ja 242-mittarilla Beyoğlu-puolella.

* Pyörivän sillan keskuspylvään ja Unkapanı-rannan välissä on betoni palkkien ja 10-paalujen ja pään palkkien kantama lava tämän alustan suojaamiseksi.

* Taksimin - Yenikapı-metrolinjan, Anadolu-metroyhteistyön (Yüksel - Güriş -Reha- Başyazıcıoğlu) rakentaminen, Haliç - Metro Crossing Bridge Astal - Gülermakin yhteisyritys (AGJV), sähkömekaanisten ja hienotöiden rakentaminen Alarko - Rotem - Hyundai Consortium suoritettiin.

10: n vuotuinen seikkailu Golden Horn Metro Crossing Bridgestä

Arkkitehti Hakan Kıran, 14 Kesäkuu 2004, ensimmäinen muotoilu, nykyinen Unkapanı-silta poistettiin, jälleen ajoneuvojen, metro- ja jalankulkijoiden sillan muodossa. Tavoitteena oli yhdistää kaikki kuljetusakselit reitillä toisen sillan sijaan ja tarjota jalankulkijoiden, ajoneuvojen ja metrojen ylityskohdat. Samanaikaisesti Unkapanı-sillan oli tarkoitus poistaa kielteiset vaikutukset Haliçin telakalle, Sinanin Sokullu-moskeijaan ja Haliç-tukikohtaan. Ajatuksena oli kuitenkin, että tuhat 1985 metriä tunnelia, joka on rakennettu 100: ssä määritellylle reitille, pitäisi peruuttaa ja akseli viedä Saraçhane-akselille, joka on Unkapanı-sillan jatko. Ideaan kohdistettiin voimakasta kritiikkiä Kultaisen sarven siltaa vastustavien ympyrien keskuudessa. Julkisen reaktion seurauksena Haliç-metroyltatie rakennettiin sovitulle reitille 1985: ssä. Samalla kun vanha valmisteltu projekti esiteltiin luonnonsuojelulautakunnalle, projekti hylättiin ja uusi suunnittelu toteutettiin samalla akselilla kuin ensimmäinen ja samoilla periaatteilla kuin ensimmäinen.

Ensin tutkittiin tuuletutkimusta, Kultaisen sarven maaperää ja geologista rakennetta, molempien rantojen geologista rakennetta ja sillan vaikutusta historiallisten muistomerkkien reitille. Tämä tutkimus jatkui koko projektityön ajan. Turkin-projektissa kanssa johtavat tiedemiehet maailmassa.

Şişhane Yenikapı -metroasemat

Yenikapin,
Vezneciler,
Golden Horn,
Sishanen,
Taksim,
Osmanbey
Sisli / Mecidiyekoy
Gayrettepe,
Levent,
xnumx.levent,
teollisuus
ITU Ayazaga,
Atatürk Autoteollisuus,
Darüşşafaka,
Hacıosman Seyrantepe.

Kartta Istanbulin metroasemalta

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar