Marmaray 365 tuhat matkustajaa päivässä, 15 heinäkuun marttyyrisilta 156 tuhat ajoneuvoa hyötyvät päivästä

marmaraydan tuhat matkustajaa päivässä heinäkuu marttyyrit koprusunden tuhat ajoneuvoa päivässä
marmaraydan tuhat matkustajaa päivässä heinäkuu marttyyrit koprusunden tuhat ajoneuvoa päivässä

365 tuhansia matkustajia päivässä Marmaraysta, 15 tuhansia autoja päivässä marttyyrien sillasta Ministeri Turhan osallistui Fatih Sultan Mehmet Vakıfin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Haliç-kampuksen konferenssisalissa järjestämiin ensimmäisiin City and Law Talks -konferensseihin.

Turna totesi esityksessään İstanbul Istanbul kuljetuspolitiikan suhteen Burada, sanoen, että ihmisten kuljetustarpeet perustuvat hyvin vanhoihin aikoihin.

Viime vuosina, etenkin republikaanien historian jälkeen, Istanbulin väestön nopea kasvu, epäsäännöllinen kaupungistuminen ja rakenteellisuus ovat syntyneet Turhanista, mutta suunnittelemattomat infrastruktuuripalvelut ovat myös tuoneet ongelmia ihmisten jokapäiväiseen elämään, hän sanoi.

Nüfus Istanbulin väestö on kasvanut 12-kerroksen yläpuolelle ”

Turhanin mukaan yksi nykymaailman tärkeimmistä ongelmista on kuljetusongelmat. ”Siksi maat pitävät näitä asioita erityisen tärkeinä. He yrittävät ratkaista kuljetuspolitiikan ongelman. Toisaalta metropolit ovat eturintamassa siellä, missä kuljetusongelmat saavuttavat tuskallisen tason. Koska Istanbul 15 on yksi maailman johtavista metropoleista, jossa asuu yli miljoona ihmistä, se on pitkään ollut yksi liikennepolitiikan ensisijaisista asioista.

Turhan huomautti, että Istanbulin kuljetuksissa pääasiallisena kysymyksenä on kaupungin väestönkasvu 70-kerroksessa huolimatta 3-4-kerroksen lisääntymisestä viimeisen 12 vuoden aikana. Lisäksi, kun lisäämme Istanbulissa sijaitsevien teollisuus- ja kauppaympäristöjen kasvavaa nopeutta alueella, tilanne pahenee entisestään. Itse asiassa visionäärisen vision avulla tarvittava infrastruktuurin valmistelu tehtiin ajoissa, eikä sillan kuljetuskäytäntöjä olisi ollut koettu tänään.

”15 heinäkuu Martyrsin sillan kautta kulkevien ajoneuvojen määrä yhdessä päivässä 156 tuhat”

Turhan muistutti, että Istanbulin liikenneongelmasta aiheutti uutisia 45 vuosia sitten, ja se jatkoi seuraavasti:

”Kaupungin väkiluku oli 4 miljoonaa. Tuolloin 26 ohitti tuhat ajoneuvoa Bosporin sillasta ja kansalaiset valittivat kuluttavansa yli 1 tuntia liikenteessä matkustaessaan paikasta toiseen. Kuten tiedät, meillä oli tuolloin päteviä ja vastuullisia ihmisiä, joilla oli erilaisia ​​mielipiteitä siitä, pitäisikö tämä silta rakentaa vai ei. 40-50 vuotta sitten, Istanbulin liikenneongelma oli uutisten aihe siinä mielessä, että hälytyskello soi. Tältä osin ei kuitenkaan toteutettu toimenpiteitä. Nykyään kaupungin väkiluku on lähellä 16 miljoonaa. Rekisteröityjen ajoneuvojen määrä on noin 4 miljoonaa 200 tuhatta, ja tämä ei ole vielä saavuttanut kylläisyyspistettä. 15, jota kutsutaan tänään, on Martyrsin sillan läpi kulkevien ajoneuvojen määrä päivässä. Avaamishetkellä noin 156 tuhat ajoneuvoa ohitti tänään. Jos kysyt sillan todellista kapasiteettia, kun arvioimme sitä palveluluokan mukaan, se on todella palveluluokka. Sujuvuuskapasiteetti liikenteessä 26 tuhat. Mutta tällä hetkellä keskimäärin tuhat 156 ajoneuvoa ohittaa tämän sillan päivässä. ”

Mümkün Kuten olemme äskettäin tehneet, on mahdollista estää liikenneongelma ja vähentää sen vaikutuksia ”

Turhan totesi, että tämä tilanne vaikuttaa negatiivisesti kuljetuksiin,

Unuz Näet infrastruktuuritilat, jotka ovat kulkeneet muiden siltojen kautta ja jotka paikallishallinnot ovat aiemmin suunnitelleet ja koonneet käsittelemään Istanbulin kuljetusongelmia viime vuosina. Olemme panneet Fatih Sultan Mehmet -sillan, Euraasian tunnelin ja Yavuz Sultan Selim -sillan käyttöön moottoritieksi. ”

Ministeri Turhan totesi, että äskettäin Istanbulissa toteutettujen megahankkeiden merkitys korosti ongelman ratkaisua kokonaan, mutta on mahdollista estää ongelman lisääntyminen eksponentiaalisesti ja vähentää sen vaikutusta. Tähän sisältyy sosiologia, talous, tekniikka, kulttuurinen infrastruktuuri ja oikeudelliset tilanteet. Siksi meillä on niin monimutkaisia ​​ja monipuolisia ongelmia. Kun puhumme Istanbulin kuljetuspolitiikoista, meidän on harkittava kaikkia näitä kysymyksiä. Erityisesti show-populistisia lähestymistapoja tulisi välttää. Nämä lähestymistavat ovat liikennepolitiikan luonteen ja hengen vastaisia. Teet liiketoimintaa, sinä teet projektin, hallitset projektia, tarjoat palvelua. ”

Turhanin mukaan ajoneuvojen omistajuusaste kasvaa ajan myötä ja teillä tulee olemaan enemmän ajoneuvoja ja teitä, joten Istanbuliin tarvitaan uusia liikenteen infrastruktuurijärjestelmiä, jotka tulisi suunnitella erityisesti ottaen huomioon kaupungin nykyinen rakenne ja rakenne.

”Keskimääräinen 365 tuhat matkustajaa hyötyy päivittäin Marmaraysta”

Ministeri Turhan totesi, että tärkeitä hankkeita jatketaan Istanbulille, ja päätti sanansa seuraavasti:

Ladataan ...

Uz Pyrimme tekemään ahkerasti ja ahkerasti kuljettamaan Istanbulin kuljetusinfrastruktuuria kunniansa, koonsa ja potentiaalinsa arvoiseen asemaan, kun hankkeet ovat valmistuneet, käynnissä ja kohdennetut. Marmaray, joka otettiin käyttöön tasavallan perustamisen 90-vuosipäivänä, oli yksi tärkeimmistä renkaista. Marmaryyn kuljetusjärjestelmä 5,5, joka palvelee tässä järjestelmässä, toimii 5-aseman kanssa ympäri vuoden, 43 on alkanut palvella tänään pysähdyksellä ja 365 tuhat matkustajaa hyötyvät tästä palvelusta päivässä. "

Ladataan ...

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

miten 15

Tarjouspyyntö: Henkilöstöpalvelut

Marraskuu 15 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
miten 15

Ostotarjous: Bridge Works

Marraskuu 15 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
miten 15

Ostotarjous: Bridge Works

Marraskuu 15 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar