Tänään historiassa: 2 lokakuu 1890 Piirikuvernööri Şakir am

Hicazin rautatie
Hicazin rautatie

Tänään historiassa
2 lokakuu 1890 Kuberneri Şakir sanoi, että Jeddahin ja Arafatin välille olisi luotava erinomainen rautatie, jonka hän kävi.

HICAZ-RAUTITEEN HISTORIA

Hejazin rautatie, ottomaanien sulttaani II. Abdulhamid 1900-1908 rakennettiin Damaskoksen ja Medinan välillä rautatievuosien välillä.

Kun sulttaani Abdülhamit nousi valtaistuimelle, hän toi monia muutoksia ja innovaatioita koulutuksen alalla. Hänen seuraava askel oli tuoda ja levittää kosken Telegraph ına Turkin alueelle. Innovatiivinen sulttaani II. Abdulhamidilla oli suuri unelma noina päivinä, hän on rautatie Damaskoksen ja Medinan välillä.

Miksi Hicazin rautatie oli välttämätön?

Tuolloin ottomaanien sulttaanina oleminen tarkoitti islamilaisen maailman kalippaa. II. Abdulhamid puolestaan ​​piti tarkoituksenmukaisena rakentaa rautatie Istanbulin ja Pyhän maan välisen etäisyyden vähentämiseksi. Hejazin maat olivat tuolloin ottomaanivaltion suojelemassa. Ottomaanien viime vuosina kokenut maa- ja voiman menetys tekivät sulttaanista levoton. Tämä rautatie voi estää alueen kaikki hyökkäykset. Lisäksi joukkojen lähettäminen olisi helpompaa ja alueen yleinen turvallisuus varmistettaisiin. Turvallisuustoimenpiteiden lisäksi tällä rautatieasemalla olisi muita etuja. Tuolloin kamelinmatkat Pyhälle maalle kestivät päiviä ja toivat monia sairauksia. Hejazin rautatien rakentamisella olisi tässä vaiheessa erittäin tärkeä rooli, koska kamelin matka 12-päivässä pienenisi rautateillä 12-tuntiin. Lisäksi rautatien rakentaminen auttaisi arabimaita taloudellisesti ja auttaisi niitä kasvamaan.

Hicazin rautatieprojekti

Ahmet Izzet Efendi esitti merivoimien ministeriön kautta 1892: ssä, jossa hän toimi Jeddah-evakuoinnin johtajana, esittämässään raportissa monia ehdotuksia ja tärkeitä seikkoja, jotka liittyvät Hejazin rautatien rakentamiseen. Raportissa Hejazin alueen ja yleensä Arabian niemimaan, savustetun, Arabian niemimaan turvallisuutta muistutettiin, että kolonialistiset maat olivat kohdistettuja. Hän totesi, että Suezin kanavan avaamisen myötä eurooppalaiset voisivat kääntyä Arabian niemimaan ja tuhota Arabian niemimaa. Lisäksi tässä raportissa korostettiin, että vain offshore-puolustusta voitaisiin tehdä mereltä tapahtuvaa hyökkäystä vastaan. Hän totesi, että pyhiinvaellusreitin turvallisuus kasvaa ja Ottomanin valtion poliittinen asema islamilaisessa maailmassa vahvistuu. Ahmet İzzet Efenten raportti toimitettiin sulttaanille 1892: ssä. II. Abdulhamid lähetti raportin sodasta ilmoittaneelle Mehmet Sakir Pashalle, ja M. Sakir Pasha kertoi rautatien teknisistä ja poliittisista eduista uudella raportilla.

Sultan II. Abdulhamid Khan hyväksyi hankkeen, koska hänen mielestään rautatien rakentamisesta olisi suurta hyötyä islamilaiselle maailmalle. Mutta ottomaanien taloudellinen voima ei ollut riittävän vahva kattamaan Hejaz-rautatien kustannukset.

Hicazin rautatiet rakennetaan taloudellisista vaikeuksista huolimatta

Hejazin rautatien rakentaminen aloitettiin Damaskossa 1900: ssä. Saksalainen insinööri Meissner vastasi rautatien rakentamisesta. Mutta toisen rautatierakentamisen parissa työskentelevien insinöörien joukossa Turkin suhde oli melko korkea. Työntekijät olivat turkkilaisia ​​ja alueen ihmisiä. Projektin rakentamisen ajateltiin vastaavan 4 miljoonaa puntaa. Poliisit tajusivat pian, etteivät he pystyneet seuraamaan menoja, ja he alkoivat löytää muita keinoja. Ensimmäinen yritys yritti nostaa luottoa; Euroopan valtiot eivät kuitenkaan suostuneet luopumaan niin paljon kuin 4 miljoonaa puntaa. Sitten virkamiesten palkat keskeytettiin, ja viralliset paperit ja paperit myytiin rautateitse edistämiseksi. Lisäksi kaikki postikorttien, postimerkkien ja uhrausnahkojen myynnistä saadut voitot käytettiin raiteilla. Kun nämä olivat riittämättömiä, perustettiin Hejaz Şimendifer Line -rahasto, jonka sulttaani henkilökohtaisesti lahjoitti. Yhdessä sulttaanin kanssa, valtion virkamiehiä, byrokraatteja, provinsseja, koulutus-, oikeus- ja terveyshenkilöstöä sekä ihmisiä, jotka lahjoitettiin rautateiden rakentamiseen. Hijazin rautatien rakentaminen oli tyytyväinen kaikissa islamilaisissa maissa. Tämän alueen muslimit lahjoittivat ja tukivat meneillään olevaa rautatietä. Suurin osa Ottomanin valtion ulkopuolella sijaitsevista alueista ohjautettiin lahjoittamiseen konsulaattien kautta. Monet maat, kuten Tunisia, Algeria, Etelä-Afrikka, Iran, Singapore, Kiina, Sudan, Kypros, Marokko, Egypti, Venäjä, Indonesia, Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Wien, Ranska ja Balkanin maat, ovat lahjoittaneet Hejazin rautatien rakentamiseen. Vaikka sulttaan hyväksyi ei-muslimien kansalaisten lahjoitukset ottomaanien aiheissa, hän ei hyväksynyt juutalaisten lahjoituksia. Sanottiin, että sulttaani ei hyväksynyt, koska hän ei uskonut juutalaisten vilpittömyyteen ja inhimillisiin tunteisiin. Rautateiden rakentaminen saavutti Ammanin 1903: ssä ja Maanin 1904: ssä. Vaikka ottomaanien valtakunta halusi tehdä lisälinjan Maanista Aqaban kanssa, britit eivät sallineet sitä. Syynä brittien kielteiseen vastaanottamiseen oli, että he halusivat pitää ottomaanit poissa Punaisesta merestä ja Suezin kanavalta. Sitten ottomaanit luopuivat tästä ajatuksesta. Seuraava Haifa Railway valmistui 1905. Samana vuonna 1905: ssä rautatie saavutti Mudevveran alueen. 1 syyskuu ic Hicaz Railway Line ”valmistui 1908: ssä. Ensimmäinen matka Medinaan järjestettiin 27-elokuussa.

Rakastanut muslimimaailman sulttaani Abdulhamid II: ta

Rautatien rakentamisen aikana. Abdulhamid-ihmiset pyhällä maalla ja profeetan häiriöt. Muhammadin (pbuh) henki ei halunnut häiritä. Tätä varten hän määräsi sen toimimaan laskemalla huopa kiskojen alle. Alueella käytettiin hiljaisia ​​veturia. Hejazin rautatien rakentaminen on saanut suurta kiinnostusta ja arvostusta. П. Abdülhamit on saanut monia tunnustuksia, kuten “Yaşay Sultan-ı Alişan, şevket ja Şan'ın get efzunter”. Hijazin rautatien rakentamisen aikana näillä alueilla asuvat rosvot vastustivat rautatien rakentamista ja hyökkäsivät. Hejazin rautatien rakentamisen aikana valmistettiin 2666-silta ja rumpu, 7-rautasilta, 9-tunneli, 96-asema, 7-lampi, 37-vesisäiliö, 2-sairaala ja 3-työpaja. Rautatien kokonaiskustannukset ovat saavuttaneet 3,5 miljoonaa puntaa. П. Kun Abdulhamit oli talletettu, Hejazin rautatien hallinto ja nimi muutettiin. Vaikka oikea nimi oli id ​​Hamidiye-Hicaz Railways ler, he muuttivat nimensä Hicaz Railways .. 7 tammikuu Mondros-sopimuksella allekirjoitettua 1919, ottomaanien Hicaz menetti kaiken määräävän asemansa alueella. Sitten hejaz-rautatien hallinta otettiin ottomaanien valtion käsistä. Fahrettin Pasha onnistui tuomaan Raamatun jäänteitä Medinassa Istanbuliin. Hejaz Railway 1. Sitä käytettiin laajasti toiseen maailmansotaan saakka.

Vaikka Hejazin rautatietä käytettiin lyhyen ajan, yli puolet maailmasta ei säästänyt apuaan ja yhtenäisyyttä rakennettiin edelleen yhdessä.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

tsaari 13

Tarjousilmoitus: Osta akku

Marraskuu 13 @ 11: 00 - 12: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
tsaari 13
tsaari 13

Hankintailmoitus: Rautatie II: n ja Rautatie III: n lauttojen valmistelu toimintaan

Marraskuu 13 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar