Metrobussihälytykset!

metrobussi antaa hälytyksen
metrobussi antaa hälytyksen

Istanbulin metrobussilinjan tiheys, liikenteen elinehto, on siirretty Istanbulin pääkaupunkiseudun asialistalle. Altunizade-pysäkkiä käyttävien matkustajien lukumäärän kasvu hengitettiin.

SözcüÖzlem Güvemlin raportin mukaan; Tapas Metrobussilinjat, jotka kuljettavat miljoonia matkustajia Istanbulin kahden maanosan välillä, herättävät huomion. IMM Assembly, hyvä puolueryhmä SözcüLiikenne- ja liikennetoimikunnan jäsen. Suat Sari puheessaan esityslistalta; jopa 545-metrobussi, mikä osoittaa, että niiden ajoneuvojen tekninen ja taloudellinen käyttöikä, jotka eivät korosta jatkuvaa vikaa.

27-FILEAT ROTEIVAT VAARASSA

Niistä 1.2 miljoonan euron metrobussi, jonka kapasiteetti on 258-matkustaja-Phileas-merkkisiä ajoneuvoja, mikä osoittaa, että ikä on 12. Keltainen, 50-metrobussi 27'nin hajoaa varastoissa teknisten ongelmien takia, hän sanoi. Sarın havaintojen mukaan 165-matkustajakapasiteetti 400 tuhannen euron kapasiteetin brändiajoneuvot ovat saavuttaneet 12-ikän, yksi niistä 400 tuhannen euron Connecto-merkkisistä ajoneuvoista on kulkenut matkustajia 7 vuotta.

MÄÄRÄAIKAISTA HUOLTOA EI voida suorittaa

Todetaan, että ajoneuvoja ei voida huoltaa määräajoin jatkuvan matkustajaliikenteen vuoksi. Suat Sari, viimeisen ajanjakson yleisimmät onnettomuuksien syyt:

- Vähemmän kuljettajia ja ajoneuvoja. Useimmat kuljettajat ajavat 10.5 tuntia päivässä. Matkustajien kohtuuttoman voimakkuuden aiheuttamat taistelut vaikuttavat kielteisesti myös kuljettajiin. Kuljettajat ovat psykoottisia. Liikennepsykologit tarvitsevat heidän kuntouttaa kaikki.
- Hyvin harvat BRT-kuljettajat. 100-200 on lisättävä uuteen ohjaimeen. Ajoneuvot ovat myös ongelmallisia. Metrobus-renkaat on peitetty renkailla. Taloudellisen käyttöiänsä lopussa olevista linja-autoista vuotaa öljyä huoltovirheillä. Öljyvuoto tielle on tärkeä onnettomuuksien syy. Tien pinta on hyvin rikki. Asiantuntijan onnettomuusraportti viittaa 15-tieongelmaan.

VAADITUT ASEMAT

Tohtori Keltainen metrobussilinja koskettamalla metrolinjalle toteutettavia toimenpiteitä, välipysäkkejä Marmarayn kehätieille järjestettäväksi, sanoi, että uudet metrobussi-ajoneuvot olisi otettava.

HENKILÖSTÄ RÄJÄHDYS ALTUNİZADESSA

CHP-ryhmä SözcüSu Tariq Balyal antoi myös mielenkiintoisia lukuja selittämällä aiheen:

- Metrobus-linjassa matkustajien määrä on lisääntynyt 2018 verrattuna 2019 ja 4. Altunizadessa on erityinen tilanne. 2018: ssä ja 2019: ssa 9: n matkustajamäärä kasvoi 37,4 prosenttia kuukaudessa. Meillä on poikkeuksellinen lisäys.
- 66.4 kasvoi heinäkuussa, 45.7 elokuussa ja 40.9 syyskuussa. 2018 miljoonaa 9 tuhatta matkustajaa käytti tätä asemaa 5: n ensimmäisessä 533-kuukaudessa, kun taas 2019 miljoonaa 7 tuhat matkustajaa käytti asemaa 557: n yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. Kasvata tarkalleen prosenttia 37,4.
- Suunniteltaessa Çekmeköy-Sancaktepe -metroa ei Altunizade-aseman mukaan ole suunniteltu, joten esiintyy liiallista tiheyttä.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Mon 18

Ostotarjous: Autonvuokraus

Marraskuu 18 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Mon 18

Hankintailmoitus: Tietotekniikkajärjestelmien huolto- ja korjauspalvelut

Marraskuu 18 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Mon 18

Tarjouspyyntö: Yksityinen turvallisuuspalvelu otetaan (TÜLOMSAŞ)

Marraskuu 18 @ 15: 00 - 16: 00
järjestäjät: urakoitsija
+ 90 222 224 00 00
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar