Kanavan Istanbulin kustannukset 75 Billion TL

Istanbulin kanava
Istanbulin kanava

Presidentti Recep Tayyip Erdoganin "hullu projekti" -kanavan Istanbulin ympäristövaikutusten arviointikertomus (YVA) viimeistellään marraskuussa 28-arviointikomitean (IDK) kokouksessa. 75 on tarkoitus valmistua 7 vuonna. Kanavan 4 louhitaan koko vuoden ajan ja 1.1: llä on miljardi kuutiometriä kaivausta

Ympäristö- ja kaupunkisuunnitteluministeriö ilmoitti marraskuussa 28 Istanbulin kanavan 2019: sta, jonka suunnitteli liikenne- ja infrastruktuuriministeriö. YVA-raportissa, joka viimeistellään IDC-kokouksessa, on merkittäviä muutoksia. Küçükçekmecen, Avcılarin, Arnavutköyn ja Başakşehirin alueiden läpi kulkevan hankkeen kustannukset ovat noin 45 km pitkä ja 20.75 metriä syvä, ja se on noussut 60 miljardiin TL, joka aiemmin ilmoitettiin 75 miljardiksi TL.

SözcüÖzlem Güvemlin raportin mukaan 20 Kanal Istanbul -hankkeen puitteissa Helmikuussa 2018: lle toimitetussa YVA-hakemistotiedostossa oli tarkoitus luoda Marmarinmerelle 3-keinotekoiset ryhmäsaaret sopivilla materiaaleilla kanavan louhinnasta. Käynnissä olevien suunnittelu- ja toteutettavuustutkimusten tuloksena ilmoitettiin, että saaret hylättiin, koska niitä ei pidetty taloudellisesti tehokkaina. Jälleen samassa tiedostossa Sazlıdere Marina -kanavan sisäinen navigointiturvallisuus ja yksityiskohtaiset suunnittelutyöt peruttiin nauhoituksen jälkeen. Satamaan, jossa on tuhat 200-kiinnityspaikkaa, rakennetaan Küçükçekmece-järvelle aivan Marmaranmeren suulla.

Istanbul 7 -kanava valmistuu vuosittain

Aikaisemmin suunniteltu yhden vuoden valmisteluaika on myös nostettu 2-vuoteen. Raportissa todettiin, että pieni kytkentä aiheuttaisi koko projektin jatkumisen ja siksi 2-vuoden valmistelujakso olisi turvallinen lähestymistapa suunnitteluun. Sijoituskausi on tällöin 7 vuotta ja todetaan, että se ei ole odotettavissa olevan 7-vuoden ensimmäistä 2-vuotta (tarjousvaiheesta alkaen) pidetään valmistelujaksona (rahoituksen viimeistely, kenttätyöt, toteutusprojektien valmistelu, mobilisointityöt jne.).

Istanbulin kanavan kaivaukset kestävät 4 vuotta

Raportin mukaan myös hankkeen louhintavaihe kestää 4 vuotta. Vuosittain louhitaan noin 275 miljoonaa kuutiometriä. Kanavalta vapautettavan kaivauksen kokonaismäärä laskettiin noin 1 miljardia 155 miljoonaa 668 tuhatta kuutiometriä. Tästä määrästä 1 miljardia 79 miljoonaa 252 tuhatta kuutiometriä maan kaivausta, 76 miljoonaa 416 tuhatta kuutiometriä meren ja järvien seulonnasta muodostuu. 1,1 miljoonaa kuutiometriä 800 miljardin kuutiometrin louhinnasta, joka aiotaan suorittaa maalla kanavan varrella, toteutetaan Mustanmeren yhteydessä olevalla osuudella.

Istanbulin kanavan yksisuuntainen käyttö päätettiin

Operaation (liikenteen) simuloinnin puitteissa tehtyjen tutkimusten ja kanavan toimintaperiaatteen määrittämisen yhteydessä Kanal Istanbul -hankkeen puitteissa päätettiin käyttää kanavaa yhdellä tavalla. Kanal Istanbul -hankkeen puitteissa; Kanavalla hätäpaikkojen kiinnitysalueet, hätäapukeskukset, kanavien sisääntulo- ja poistumisrakenteet, infrastruktuuri ja ylärakenteet, kuten laivaliikennejärjestelmät, satama, logistiikkakeskus, venesatama, rannikkorakenteet, jotka tarjoavat pääsyn kanavan yli vaadittavissa kohdissa, linnoitukset ja rannikkoalueiden palvelut, kuten kaatopaikat.

Kanal Istanbul -hankkeeseen integroitavana kehitettävät hankkeet ovat; Marmaran ja Mustanmeren konttisatamat, Küçükçekmecen huvisatama ja Mustanmeren rannikon virkistys- ja logistiikka-alueet. Mustanmeren rannikolle rakennetaan virkistys- ja logistiikkaan yhteensä 54 miljoonaa 605 tuhatta 865 neliömetriä. Materiaalia käytetään kaivauksessa.

Tällä reitillä ja sen ympäristössä on yleensä maatalousmaita, osittain metsäalueita ja siirtokuntia sekä vesistöjä. Näillä vesipinnoilla Sazlıderen pato, joka tarjoaa Istanbulin 24-25: n päivittäisen vedentarpeen, peruutetaan, koska se sijaitsee reitillä.

8-10 tuhat ihmistä työskentelee Istanbulin Kanal-rakennuksessa

Noin 8-10: ää käytetään projektin rakennusvaiheessa, kun taas 500-800: ää käytetään käyttövaiheen aikana. Alue, jolla rakennustyöt suoritetaan, joka määritellään työalueeksi, lasketaan noin 63.2 miljoonaa neliömetriä. Rakennustöiden päätyttyä luovutaan muista julkisista tarpeista, jotka leikataan kanavarakenteen läheisyyteen rajaksi 25.75 miljoonaa neliömetriä. Kanavalle käytettäväksi alueeksi ilmoitettiin 37.5 miljoonaa neliömetriä.

Istanbulin kanava vahingoittaa lintujen elinympäristöä

Kaikkia 21-lajeja ja 44-perheeseen kuuluvia 124-lintulajeja tunnistettiin kanavan reitin varrella. Kun todetaan, että jotkut raportissa yksilöityistä lintulajeista käyttävät tiettyjä hankealueen osia talvi-, pesimis- ja majoitusalueina, uskotaan, että projektitoiminnan suurin vaikutus lintuihin tulee olemaan elinympäristön menetys. Küçükçekmece-järvi on hankealueen lajien monimuotoisuuden rikkain alue. Se luo ympäröiville alueille ja vesistöille suotuisat alueet sekä talvehtiville lajeille, siitoslajeille että muuton aikana muuttoliikkeille. Näiden alueiden häviäminen vaikuttaa joidenkin kriittisen tärkeiden lajien lisääntymiseen ja talvehtimiseen. Näiden estämiseksi suositellaan, että osa Küçükçekmece-järvestä erotetaan sedillä ja säilytetään nykyisessä tilassaan ja että säilyttäneelle järvialueelle tulisi perustaa Altınşehirin ruokoalueen kaltainen elinympäristö.

Pakollinen lasku uudelle lentokentälle

Baklalı, Boyalık, Dursunköy maatalousmaan väsyneiden tai huonojen sääolosuhteiden läheisyydessä muuttoliikkeiden aikana, joita ei voida jatkaa toisien takia, etenkin muuttolintujen vuoksi, siirrettiin elintärkeään asemaan. Syksyisen muuttoliikkeen aikana suuret parvet laskeutuivat Istanbulin yliopiston maatalousalueille Küçükçekmece-järven luoteeseen ja sanoivat: ile. Kun nämä alueet häviävät, on mahdollista laskea Çatalcan lähellä sijaitseville avoimille alueille. Linjoille, jotka ylittävät salmen keväällä, ei ole aiemmin saatavilla alueita. Tässä tapauksessa lintujen on välttämättä laskeuduttava joko uuden lentokentän ympärillä oleville niittyille tai Çatalcan ympärillä oleviin aukkoihin. Kun otetaan huomioon näiden alueiden etäisyys nykyisiin majoitustiloihin, on odotettavissa, että linnut pääsevät näille alueille ilman mitään ongelmia, ja on odotettavissa, että linnuille, jotka käyttävät majoitusta amaçlı, ei aiheudu kielteisiä vaikutuksia.

Kanal Istanbulin teokset alkoivat 2011: llä

Raportti selitti myös hankkeen historiaa. 2011: ssä, liikenne- ja infrastruktuuriministeriössä, moottoriteiden pääosastossa, aloitettiin 5-vaihtoehtojen joukossa, alkaen Marmara-merta erottavasta kohdasta Küçükçekmece-järvestä, kulkevan Sazlıderen patoalueen läpi, päästäen Dursunköyn itään ja saavuttaen Baklalı-kylän itään. Mustanmeren ylittämisen jälkeen Terkos-järvestä itään kulkevan reitin Istanbulin salmelle vaihtoehtoinen vesiväylä "Channel Istanbul Project" todettiin sopivimmaksi reitiksi.

4 Helmikuun 2017: lle liikenne- ja infrastruktuuriministeriöltä, infrastruktuurisijoitusten pääosastolle (AYGM) ilmoitettiin, että Kanal Istanbul -projektin toteuttamiseen tämän reitin mukaiset työt määritettiin. Selitettiin, että AYGM aloitti tarjouskilpailun tutkimusprojektityöstä 14 heinäkuussa 2017 ja aloitti työt 8 elokuun 2017 kanssa suorittamalla tarvittavat menettelyt.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Kohti 14

Tarjouspyyntö: Level Crossing Guard Service

Marraskuu 14 @ 08: 00 - 17: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Kohti 14

Tarjouspyyntö: Yksityinen turvallisuuspalvelu otetaan (TÜDEMSAŞ)

Marraskuu 14 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TÜDEMSAŞ
+ 90 346 2251818
Kohti 14

Hankintailmoitus: Portinvartijapalvelun hankinta

Marraskuu 14 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar