Iranin rautateiden kartta

iran-rautateiden kartta
iran-rautateiden kartta

Ensimmäinen pysyvä rautatie avasi 1888 Teheranin ja Shah-Abdol-Azimin temppelin välillä Reyssä. 800mm-mittariin rakennettu 9km-linja oli tarkoitettu enimmäkseen pyhiinvaeltajille, vaikka useita louhoshaaraa lisättiin myöhemmin. Lopulta hevonen vedettiin, sitten muutettiin höyrykuljetukseen. 1952 jatkui vuoteen saakka. Alkuperäinen reitti on nyt yhdensuuntainen Teheranin metrolinjan 1 kanssa.

1914: n rautateiden kehittämisessä oli pitkä tauko 146 km -rautatien rakentamisajasta Tabrizista Jolfaan, joka oli osa Venäjää ja Azerbaidžania. Se on valmistettu vakioraideleveyden (1435 mm) mukaisesti seuraavina maan rautateinä. Kuitenkin II. Toisen maailmansodan puhkeamisen jälkeen koko rautatieverkko oli alle 700 kilometriä.

Trans-Iranin rautatien sota-aika on melkein kolminkertaistunut tähän lukuun, ja myöhempi kehitys on johtanut standardi mittausverkkoon, joka on parhaillaan rakenteilla tai yli 10000km. Kalkkuna ja siksi on kansainvälinen yhteydet muualle Eurooppaan (vaikkakin Vanjärven ja juna lautoilla Bosporin). Kaukasiassa oli kansainvälinen yhteys, joka sisälsi ilmoituksen siirtymisestä Naxchivanin Azerbaidžanin asutukseen ja sen ulkopuolelle Armeniaan ja Venäjälle; tämä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä käytettävissä. Kaspianmerellä, Astaran rajakaupungin lähellä, ehdotettiin uutta kansainvälistä yhteyttä Azerbaidžaniin. Tämä yhdistäisi Qazvinin uudella rautatieyhteydellä olemassa olevaan verkkoon.

Kansainvälinen yhteys Turkmenistaniin Sarakhsissa sisälsi myös toimenpiteen muutoksen 1996: ssä. Tämä harkitaan osana Kiinan potentiaalia, vaikka Turkmenistanin ja Uzbekistanin väliset jatkuvat poliittiset jännitteet tarkoittivat, että tietä ei ollut mahdollista toteuttaa. Toinen yhteys Turkmenistaniin Incheh Borunissa avattiin 2013: ssä osana reittisuunnitelmaa Kazakstaniin. Turkmenistanista on myös lyhyt venäläinen (1520mm) mittausjohto, joka palvelee Loftabadin rajalla sijaitsevaa laitosta, mutta sillä ei ole suoraa yhteyttä muun Iranin verkon kanssa.

Uusi linja Zahedaniin valmistui 2009: ssä. Tämä tarjoaa risteyksen 84km-linjan kanssa Zahedanissa, joka oli aikaisemmin eristetty Pakistanin rajalta. Toinen linja on kytketty Pakistanin rautateiden verkkoon ja on rakennettu järjestelmän 1675 mm-mittaan.

2013-alueella avattiin lyhyt (16km) mutta tärkeä linja Khorramshahrin (lähellä Abadania) ja Shalamchehin välille Irakin rajalla. Vaikka työ Irakin puolella rajaa jatkuu, se yhdistää lopulta Irakin rautatieverkkoon lähellä Basraa.

2015: ssä pääkaupunki aloitti uuden linjan rakentamisen lähellä Irakin rajaa Teheranin ja Khosravin välillä. Linjan avaaminen 2018: ssä Kermanshahiin asti. Jäljellä olevan 263 km-matkan Khosraviin odotetaan valmistuvan 2020: llä.

Afganistan Afganistanin linja Mashhadin ja Heratin välillä on rakenteilla. Iranin osuus Afganistanin rajaan asti Khvafin lähellä valmistui; Työt rautateillä Afganistanissa jatkuvat ja 2016: ssä alkanut rajat ylittävä yhteys on alkanut.

2017: ssä avattiin uusi kansainvälinen yhteys Astaran ja samannimisen kaupungin välillä Azerbaidžanissa. Binaari (1520mm ja 1435mm) on viritetty rautatie ja liitetään lopulta uuteen rakenteilla olevaan linjaan muun Iranin verkon kanssa.

Iranin rautateiden kartta

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

tsaari 20

Tarjouspyyntö: Irmak Zonguldak Line Open Channel and Belt Drain

Marraskuu 20 @ 10: 30 - 11: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Kohti 21

Ostotarjous: Autonvuokraus

Marraskuu 21 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Kohti 21

Hankintailmoitus: Rautateiden sähköistysosien varaosien hankinta

Marraskuu 21 @ 14: 30 - 15: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX

Rautatiehuolto-uutiset

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar