BALOSB kehittää Balıkesirin lisäksi myös aluetta

balosb ei vain paranna aluetta
balosb ei vain paranna aluetta

Balıkesirin organisoitu teollisuusalue oli Common Mind -kokousten 21-pysäkki. Kokous pidettiin yhteistyössä Turkishtimen ja Halkbankin kanssa, ja sitä hallitsi Şeref Oğuz. 1977iin perustettu BALOSB on aktiivinen rooli alueen taloudessa yhteensä 110-tehtaissa ja 13-työntekijöillä, mukaan lukien 123-tehdas, joka on parhaillaan projekti- ja rakennusvaiheessa, sekä 9-tehdas, joka on parhaillaan tuotannossa.

Turkishtimen ja Halkbankin järjestämät UM: n yhteiset mielentapaamiset organisoiduilla teollisuusalueilla pidettiin Balıkesirin organisoidulla teollisuusalueella (BALOSB). Toimittaja Şeref Oğuzin johtamassa kokouksessa keskusteltiin BALOSB: n ja Balıkesirin teollisuuden edustajien mahdollisuuksista, ongelmista ja toimenpiteistä.

Yhteisen mielen kokous; Şeref Oğuz (Turkishtime-kokouksen moderaattori), Mehmet Volkan Sayım Halkbankin pk-markkinoinnin 1-osaston päällikkö, Hasan Ali Eğinlioğlu (BALOSB YKB V. / Eğinlioğlu Group YKB), Alper Akça (İşbir Elektrik T & K-johtaja), Barış Sağer (Milano Wood). YKB), Ferudun Celik (Fer-Celik Ambalaj YKB), Gokhan Unlu (Dericiogullari Construction Materials GM), Gursel Othergengil (Isbir Synteettinen kudonta GM V.), Hüseyin Bekki (Beksan Nail Wire Machinery YKB), Hüseyin Finis (Tinaz Agri ve San. YKB), Kaan İhsan Sarıbekir (Sarıbekir Packaging Executive Committee), Sami Ünal (Kalekim Chemical Materials Balıkesir Md.), Selçuk Savaş (Savaşlarin asennus YKB), Sinan Yırcalı (Balıkesirin sähkömekaaninen YKU), Yasin Çakar Ecosynergy Elect. UR. Gn. Md.), Yılmaz Sarıhan (Anar Metal YKB), Mehmet Ali Aşuk (San. Ve Tek. Maakunnan pääosasto), Gökhan Sümer (Halkbank Balıkesir Div. Co.), Mesut Eray BALOSB Div. Mardin., Koray Urgun (Balıkesir 2. OSB Md.) Ja Filiz Özkan (Turkishtime YKB).

veturin Turkin taloudellinen ja kaupallinen elämä keskustassa Balikesir Egeanmeren ja Marmaran alueilla, vaikutti erityisesti viimeaikaisesta myönteisestä joukkoliikenteen investointeja ja siten lisännyt sijoittajien kiinnostusta kaupungin. İstanbul - İzmir-moottoritie ja 1915 Çanakkale Bosphorus Bridge -hankkeet; Se teki Balıkesiristä Marmaran kaupallisen renkaan tärkeimmän kaupungin.

BALOSB kasvaa kuljetusmahdollisuuksien kasvaessa!

Osallistuvat yritykset käyttävät 570 prosenttia BALOSB: n nykyisestä 99 hehtaarin pinta-alasta, eikä tyhjiä paketteja ole saavutettuun pisteeseen mennessä. Tästä syystä Balıkesir OIZ: ssä aloitettiin lisälaajennustyöt. Laajennusprosessin lopussa uusi 570 hehtaarialue lisätään nykyiseen 776 hehtaarialueeseen ja alueen leveys kasvatetaan 1.346 hehtaariin. siten; Uusille osallistujille luodaan riittävä teollisuusalue, joka aikoo tuottaa BALOSB: ssä, koska teollisuuden kyllästysaste ja investointikustannukset ovat korkeat naapurimaissa, kuten Gebze, Kocaeli ja Bursa. Prosessin valmistuttua kokonaistyöllisyys OIZ: ssä nousee noin 30 tuhanteen ihmiseen. Balıkesir OIZ: n laajennus vaikuttaa kaikkiin Marmaran ja Egean alueen teollisuudenaloihin sekä näiden alueiden työvoimaan.

Balıkesir OIZ-osallistuja saa sinut tuntemaan eron tarjoamillaan palveluilla. BALOSB, joka tarjoaa keskeytymättömän ja turvallisen energian omalla 162,5 MVA -kytkentälaitteellaan, palvelee edelleen osanottajiaan 3.300 m3 / päiväkapasiteetin jätevedenpuhdistamolla. Kun otetaan huomioon laajennettavat uudet laitokset, uusi käsittelylaitos, jonka kapasiteetti on 10.000 m3 / vrk, on lähetetty teollisuus- ja teknologiaministeriölle.

Alueelle perustettiin myös ammatillinen ja tekninen koulutuskeskus vastaamaan tehtaiden päteviä henkilöstötarpeita. Viidellä työpajallaan ja viidellä luokkahuoneellaan keskus vastaa OIZ: n ammatillisen ja teknisen Anatolian lukion oppilaiden tarpeisiin ja toimii ammatillisen pätevyys- ja sertifiointikeskuksena. 75-päivähoitokeskus, jolla on yhteiskuntavastuun puitteissa vahvistettu opiskelijakyky, ottaa ensisijaisesti vastaan ​​OIZ: ssä työskentelevien naispuolisten työntekijöiden lapset.

10-parametri, jolla BALOSB siirretään tulevaisuuteen

Kokouksessa sovittiin seuraavasta 10-parametrista alueellisten teollisuusyritysten osallistumisella, jotta Balıkesir OIZ voisi olla vahva toimija nopeasti muuttuvissa globaaleissa kilpailuolosuhteissa ja osoittaa heidän potentiaalinsa.

1. Balıkesirli -teollisuusmies odottaa Bandırman satamaa

Balıkesir-teollisuudenalat käyttävät vientiin Alizan satamaa İzmirissä tai Ambarlı-satamaa Istanbulissa. Tämä tarkoittaa lisäkustannuksia ja ajanhukkaa. Bandırman satama on tällä hetkellä käytössä, mutta ei käytettävissä konttikuljetuksiin. Jos satamassa tehdään tarvittavaa työtä, alueen teollisuusyritys vahvistaa käsiään kilpailussa. Koska Bandırman satamalla on erittäin sopivia ominaisuuksia sekä alueen että logistiikan kannalta.

2. Julkisten yliopistojen teollisuusyhteistyö

Julkisen, yliopistojen ja teollisuuden yhteistyön saavuttamiseksi on ensinnäkin luotava nykyaikainen teollisuuskulttuuri kaikkien osapuolten keskuuteen, ja sitten kaikkien on laitettava kätensä kiven alle. Olisi kehitettävä mekanismeja, joissa kaikki osapuolet kokoontuvat, ja näiden mekanismien olisi oltava toiminnassa milloin tahansa. Jotkut kokoonpanot tapaavat toisinaan puitteissa, mutta kun jatkuvuutta ei tarjota, synergiaa ei voida luoda ja ratkaisuja ei voida tuottaa.

3. Vähennä sijoituskustannuksia

Maahinnat, rakennusinvestoinnit, louhinta, infrastruktuurikustannukset, tällaiset asiat uuputtavat teollisuutta. Sekä kuntien että muiden instituutioiden ja organisaatioiden on tarjottava enemmän mukavuuksia OIZ: n yrityksille etenkin sijoituskustannusten suhteen. Jos julkisten pankkien rakennustöihin voidaan tarjota houkuttelevia lainoja, se antaa erittäin myönteisen panoksen teollisuuden kasvuun. Sen sijaan, että käsiteltäisiin sellaisia ​​kustannuseriä, voidaan löytää ratkaisuja, jotka antavat teollisuudelle mahdollisuuden omistaa pääomansa enemmän teknologiaan, tuotantoon ja T & K-investointeihin.

4. Pätevän henkilöstön ongelma

Pätevän henkilöstön hankinta on yhtä suuri kysymys kuin infrastruktuuri- ja korkea energiaongelma siinä vaiheessa, kun T & K-toiminta tai vientiin suuntautunut tuotanto alkaa. Ammatilliset korkeakoulut on sijoitettava OIZ: iin ja valmisteltava heidän opetussuunnitelmansa yhteistyössä teollisuuden edustajien kanssa ja luotava tietä teollisuuden edustajille näiden koulujen suojelijaksi. BALOSB on tehnyt aloitteen tässä suhteessa.

5. Logistiikan integrointi on suoritettava loppuun

Osmangazin sillan ja Izmir-moottoritien myötä Balıkesiristä on tulossa logistinen tukikohta. Mutta logistiikan integrointi ei ole vielä valmis. Hyvin aikein perustettu logistinen kylä ei voinut antaa sitä, mitä häneltä odotetaan. Balıkesirin sijainnilla on kuitenkin erittäin vahvat piirteet. Balıkesirillä, joka on Marmaran ja Egeanmeren alueiden risteyskohta, on tässä suhteessa suuri potentiaali, mutta logistiikan integrointi on saatettava päätökseen nopeasti.

6. Toimitusala ei riitä

Balıkesir-teollisuudenalailla on vaikeuksia alateollisuuden ja kunnossapitopalveluiden kysymyksissä. BALOSBin yritysteollistajat eivät löydä riittävästi keskittymis- ja laatutasoa heitä palvelevissa alateollisuusyrityksissä. Tästä syystä teollisuuden on toimitettava suurin osa tarpeistaan, kuten kunnossapitopalvelut, alateollisuuden palvelut ja ostojen ostaminen kaupungeista kuten Istanbul. Aloitteita tarvitaan alateollisuuden infrastruktuurin luomiseksi koko maakunnassa.

7. Uusien vientimarkkinoiden tarve

poliittisia jännitteitä Yhdysvaltojen ja Kiinan, Yhdysvallat asetti ylimääräisiä veroja Kiinasta peräisin luo mahdollisuuden Turkille. Balıkesirli-teollisuusyrityksen tulisi mainostaa tuotteitaan ja myyntiään kääntyä Yhdysvaltojen markkinoille. Viime vuosina Pohjois-Afrikan maat ja Intia ovat olleet tärkeitä maita, joiden tarpeet ovat kasvaneet tulotason noustessa. BALOSB: iin voidaan perustaa uusien markkinoiden työryhmä.

8. Vähennä energiakustannuksia

Energiakustannukset ovat asia, josta kaikki teollisuudenajat ovat järkyttyneitä, ja he kantavat korkeita kustannuksia. teollisuuden maksavat korkeimman hinnan kaikenlaisten energiakustannuksia Turkissa. Maailma on kokenut erittäin vaikean kauppasodan ajan. Viennin merkitys tällaisella ajanjaksolla on hyvin selvä. Tämä ongelma, joka heikentää viejän asemaa kilpailussa, on voitettava nyt.

9. T & K-lainsäädäntöä olisi yksinkertaistettava

Tutkimus- ja kehitysprosessien byrokraattisten vaikeuksien lisäksi lainsäädäntö on myös erittäin monimutkaista, ja yritykset eivät voi ymmärtää valtion terminologiaa. T & K-toiminnan hallittavuuden varmistamiseksi ja dokumentoimiseksi on kehitetty joukko ohjeita ja ohjelmia. Yritysten on kuitenkin palkattava konsultteja, koska he eivät ole riittäviä. Lainsäädännön yksinkertaistaminen ja soveltamisen vahvistaminen vahvistaa T & K-toimintaa.

10. Asuntotarve

Asumisen suhteen on tarvetta asumiseen lähellä BALOSBia, etenkin sininen kaulus voi sijaita. Gaziosmanpaşan alue on muutettava kokonaan kaupunkimuutokseksi ja valmistettava asuntohankkeiden, kuten TOKİ, kanssa työskenteleville. Tällainen muutos luo tärkeän vauhdin BALOSB: n sinikaulatarpeiden tyydyttämisessä.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Mon 18

Ostotarjous: Autonvuokraus

Marraskuu 18 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Mon 18

Hankintailmoitus: Tietotekniikkajärjestelmien huolto- ja korjauspalvelut

Marraskuu 18 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Mon 18

Tarjouspyyntö: Yksityinen turvallisuuspalvelu otetaan (TÜLOMSAŞ)

Marraskuu 18 @ 15: 00 - 16: 00
järjestäjät: urakoitsija
+ 90 222 224 00 00
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar