Haydarpaşan rautatieasema.

Tuntematon haydarpasa gari
Tuntematon haydarpasa gari

Sakalar ja skytiat (piilotetut vanhat Anatolian kansat) Twitter-tili jakoivat samalla tietoa Haydarpaşa-aseman, aseman, rakennusprosessista, Ottomanien valtakunnan ensimmäinen projekti kansallistamisprosessissa.

Sakalar ja skytiat (piilotetut vanhat anatolialaiset) Twitter-tilin jakamisesta ovat seuraavat; ”Haydarpaşan rautatieasema, 4760 km Hicaz Railways -hanke, joka on 91 km Haydarpaşa-Izmitin ensimmäinen osa vuoden alkupuolella 2 1873 avattiin käyttöön. Tämän megaprojektin idean isä oli saksalainen insinööri Wilhem Von Pressel. Sultan Abdulaziz toi Presselin Aasian ottomaanien rautateiden pääosastoon. (1872) Tämä projekti rakennettiin pala palalta 1901-1908-vuosien ajan Damaskos-Hejazissa (Hijaz: Saudi-Arabian länsialue, mukaan lukien Mekka, Medina ja Taif).

Kun ilmoitettiin lahjoitusten tekemisestä, he väittivät alun perin, ettei tätä megaprojektia, etenkään ranskalaisia ​​ja italialaisia, voitu toteuttaa ja että ottomaanien valtakunta taistelee muslimien kanssa. Jopa Marokon ja Egyptin muslimit eivät uskoneet projektiin ja tapasivat epäilyn.

Ensimmäinen suuri lahjoitus oli 75.000 penniäkään. Grand Vizier lahjoitti tämän. Varsinkin sulttaani II. Kun Abdülhamid ja kauden valtion henkilöstö aloittivat hankkeen ensimmäisillä lahjoituksilla, myös Egyptin, Marokon, Intian ja Venäjän muslimit saisivat lahjoituksia. Lähes jokaisella Egyptin alueella oli hyväntekeväisyysrahasto…

Ja taas; alun perin ensimmäinen projektirahoitus on 100.000-liiran laina Ziraat Bankilta. Kahdelle ensimmäiselle vuodelle oli tarkoitus myöntää tuhatta puntaa 50-lainaa seuraavina vuosina. Ja niin vuoden loppuun saakka 1908 480 on antanut tuhannen punnan hyvityksen. Koska tällä tilanteella oli kielteinen vaikutus lainaan, Ziraat Bank lainasi korkoja Ottoman Pankista. Tämän Hijazin Haydarpaşan rautatieasemalta alkavan ja sitten Basraan kytketyn megaprojektin tavoitteena oli tehdä paikallisia ja kansallisia resursseja ja lahjoituksia antamatta myönnytyksiä ulkomaille.

Projektin edetessä ja lähestyessään hejazia britit eivät alun perin kyenneet rahoittamaan beduiiniheimoja, provosoimaan hanketta ja vahingoittamaan heitä tekemällä raideja rautateiden rakentamiseen. Koska beduiinit olivat yhdistyneet ja hyökänneet ensimmäistä kertaa historiassa, rakentaminen 15 tuhannen sotilaan kanssa saattoi vain edetä. Beduiiniheimot pitivät täydellistä sissisotaa, sotilaita seurasi armeijan kenttäpataljoona ja monet sotilaat menetettiin. Tilanteesta tuli sellainen, että työntekijöille annettiin aseita, mutta teimme tämän projektin sotilaiden kanssa pelättyjen ja pakenevien työntekijöiden takia.

Kun sotilaspataljoonaat työskentelivät työntekijöinä, kustannukset laskivat puoleen ja eurooppalaiset yritykset valmistivat 3.5 miljoonaa puntaa. 1.7 miljoonaa tätä rakennusmateriaalia ja valmistusastetta ja niin edelleen. olivat kulut. (Ottomaanien budjetti katsauskaudella oli 18 miljoonaa)

Beduiini-iskut vaarannettiin beduiinien kanssa työn jatkamisesta, ja myönnetyillä oikeuksilla hyökkäykset lopetettiin, kunnes 1916 valloitti suuren Hejazin kapinan Britannian Mekan emirimirille Sharif Husseinille! (323 km El Ulan ja Medinan välillä 1 avattiin syyskuussa 1908 virallisella seremonialla)

Tämän megaprojektin puitteissa; Koko 2666 oli muuraussiltoja ja rummut. uudelleen; 7-rautasilta, 7-viljalammi, 9-viljatunneli, 3-tehdas Haifassa, Derissä ja Maanissa sekä suuri työpaja Kademissa, jossa veturit ja vaunut korjattiin. Ja taas; 1-korjaamo Medinassa, laituri Haifassa, iso asema, varastot, valimo, työntekijöiden rakennukset, putkisto ja operaatiorakennus.

Hotelli Maanissa, sairaala Tebukissa ja Maanissa, noutopöytä Der'assa ja Semahissa sekä 37-vesisäiliö eri paikoissa. Pyhiinvaelluskauden aikana Damaskoksen ja Medinan välillä oli kolme lentoa. kynttilänjalat; maanantaina, keskiviikkona, lauantaina 07.00: n ja 10.00: n välillä, ja keskipäivällä myös 13.00 lähti. Hän lähti Medinasta samaan aikaan tiistaina, torstaina ja perjantaina.

Pyhiinvaellusmatkan aikana köyhille ja tarvitseville pyhiinvaeltajille tarjottiin ilmainen matka junissa. Aikaisemmin 40 saavutti Damaskos-Medinan reitin päivässä kameleilla, kun taas Hicazin rautatie meni alas 72: iin. Jälleen tässä megaprojektissa vain ottomaanien kansalaiset työskentelivät. ”

Neden Selitän miksi Hicaz Railways tehtiin kotimaisella pääomalla, lahjoituksilla ja sotilailla. Yksi tärkeimmistä syistä britteille ja ranskalaisille ja sitten saksalaisille myönnettyjen rautatie myönnytysten rajoittamiseen tasapainoelementtinä pyrkineessä oli jättää ottomaanien alueellinen koskemattomuus 1878: n jälkeen. Jälleen, 1882 on brittiläinen hyökkäys Egyptiin. Vaikka jätimme Kyproksen Englantiin ennen Berliinin sopimusta, he eivät olleet kanssamme venäläisiä vastaan. 1881'de ranskalaiset joukot Tunisiaan, brittien miehitys, Egyptin hyökkäys Ottomaanien valtakunnan ranskalaisten ääniin oppimaan tilanteesta ja johti kansallisiin politiikkoihin. Saksalaiset olivat tuolloin katalysaattorina Venäjää, Englantia ja Ranskaa vastaan.

II. Abdulhamid oli oikeassa kääntyessään saksalaisten puoleen. Koska saksalaisilla, kuten muillakin mailla, ei ollut silmiä Ottomaanien valtakunnan maalla. Jälleen kerran, kuten britit + ranskalaiset + venäläiset eivät halunneet sopia keskenään Ottomaanien tuhoamisesta. Venäläiset tekivät sen selväksi 1770 Çeşme-raidilla ja 1774 Küçük Kaynarcan sopimuksella. Tavoitteena oli jälleen tuhota merivoimat Navarinilla (1827) ja SYNOP Raidsilla (1853). Valitettavasti he onnistuivat tässä. Küçük Kaynarcan sopimuksella ottomaanit voittivat ortodoksien suojeluksen ja ottomaanit voittivat Venäjän muslimien suojeluksen.

Tällä Küçük Kaynarca -sopimuksella perustettiin eräänlainen kalifaatti. (Sultan I. Abdulhamid -kausi-1774) Kalifaatti, kalifaatti, jota Ottomanien valtakunta käytti viimeisellä ajanjaksolla, syntyi tällä sopimuksella. Huhut Yafaz Sultan Selimin kalifaatista eivät ole totta.

Miksi kirjoitin tämän? Haydarpaşan rautatieasema on ensimmäinen Ottomaanien valtakunnassa toteutettu kansallinen hanke, jonka mainitsin edellä, vuosisatojen kokeneiden kokemusten ja palaamisen jälkeen kansallisen ymmärryksen jälkeen. Samalla kun tästä projektista tehdään Istanbulin symboli ja tehdään siitä matkailun silmä, kuten Pariisin Eiffel-torni, tosiasia, että se on määrittelemätön merkkiyhtiö, kansakunnan omatunnon haava. Tämä projekti on sekä IMM sekä onko ympäristönparannustyö ministeriön Matkailu yhteistyö on myös tarpeen ottaa varoitus Turkin tähti syistä äsken mainitsin. "

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

tsaari 13

Ostotarjous: Rakennustyöt

Marraskuu 13 @ 09: 30 - 10: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
tsaari 13

Hankintailmoitus: Elintarvikepalvelu

Marraskuu 13 @ 10: 00 - 11: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
tsaari 13

Tarjousilmoitus: Osta akku

Marraskuu 13 @ 11: 00 - 12: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar