Rautatiekriisi Narlıderen metrolla

Narlideren metrolla
Narlideren metrolla

Rautatiekriisi puhkesi Narlıdere-metrolla, jonka Izmir Metropolitan Municipality esitti viime vuonna Gülermakin raskaan teollisuuden rakennus- ja sopimusyritykselle 1 miljardilla 27 miljoonalla punalla. EGELİ AamuErcan Gürcanr'in urakoitsijan Gulermakin saapuneiden asiakirjojen mukaan, kun metrorakentaminen oli valmis 7.2-kilometrin kokonaispituudesta metrolinjalle Üçkuyularin ja Narlıderen alueiden välillä odottaen pitkään ruostuneiden, ruostuneiden kiskojen asettamista varten. Konsulttiyrityksen pyynnöstä pääurakoitsija sai Ray Rail -väsymistestausraportin OD METU Welding Technology -standardin tuhoamattoman testauksen tutkimus- ja sovelluskeskukselta metroasemalle pinottujen kiskojen suhteen. Konsulttiyritys ei pitänyt tätä raporttia riittävänä ja pyysi pääurakoitsijaa Gülermakia toimittamaan kiskojen hiekkapuhallusmittarit ja ultraäänihallinnat kyseisten kiskojen käyttämiseksi.

"Voi olla toinen käsi"

Izmirin pääkaupunkiseudun entinen rautatiejärjestelmän osaston päällikkö Hanefi Caner, Izmiriin tuodut Gülermak'ın-kiskot voivat olla käytettyjä raiteita, hän sanoi. Caner totesi, että riippumattoman asiantuntijan on tarkistettava kiskot. ”Nämä kiskot voivat olla kiskoja, joita on käytetty aiemmin tai jotka ovat odottaneet varastossa pitkään. Tästä syystä asiantuntijan on tutkittava nämä kiskot, joihin kuuluu valmistajan kutsuttama asiantuntija ja joka toimii heidän antamansa raportin mukaisesti. Caner totesi, että tällaisten kyseenalaisten kiskojen käyttö sellaisessa projektissa ei ollut oikein, İzmir Jos Izmirin metropolialueen kunta ei käänny väärälle tai edes tarjoa raiteita nollalle, nämä kiskot voivat rikkoutua ja aiheuttaa vaunujen tulevan pois kiskolta tulevaisuudessa. "

'MUUTOS tapahtuu'

Caner muistutti, että pitkään pinottuihin kiskoihin voi tulla pysyviä muodonmuutoksia, Caner sanoi: ”Kiskot voivat taipua ajan myötä ja kiskoille voi tapahtua korroosiota. Konsulttiyritys lähetti artikkelin "Hiekkapuhallus tulisi tehdä", hän sanoo. Hiekkapuhallus on ruosteen hiominen ja poistaminen. Se ei todellakaan riitä. Minulle nämä kiskot ovat ehdottomasti poissa tieltä. Jos pääkaupunki on suostunut tulemaan ulos tai asettamaan pitkän varustetun rautatiejärjestelmän, tämä on kirjaimellisesti skandaali. Urakoitsijayrityksen tulisi selittää, miksi nämä kiskot odottavat varastossa pitkään. ”

UBM PYYTETTY LISÄTESTIT

MUSAVIR UBM: n projektipäällikkö Muammer Saygınia pyydettiin suorittamaan sarja työtä ja prosesseja ennen METU: n raideväsymistestausraportteja. Vastaavat, jotka haluavat puhdistaa kiskojen aallot, sanoivat, että lintu ei käytä havaittuja kiskoja. (AAMU)

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.