professori Tohtori Aksoy, 'Rautatiejärjestelmä ei ole Trabzonin ensisijainen aihe'

Prof dr aksoy -rautatiejärjestelmä ei ole ensisijainen aihe kaideista
Prof dr aksoy -rautatiejärjestelmä ei ole ensisijainen aihe kaideista

professori Tohtori Aksoy, "Rautatiejärjestelmä ei ole tämän päivän aihe", hän sanoi lähettävänsä silmiinpistäviä viestejä. Aksoy, paikallishallinnot, "Kaupunkisairaala-rautatiejärjestelmä tulisi rakentaa suurten investointien, kuten eteläisen ympäristön pikatien, sijasta", hän ehdotti.

Trabzonia hallitsevat monet kohdat ja tietää, että kaupungin yleiset ongelmat ovat yksi nimistä. Tohtori Atakan Aksoy antoi tärkeitä lausuntoja rautatiejärjestelmästä, kaupungin sairaalasta ja eteläisestä kehätiehankkeista. Aksoy kertoi, että rautatiejärjestelmä ei ole nykyään aihe, yerine Suurien investointien, kuten kaupungin sairaalan ja rautatiejärjestelmän, sijasta, ”eteläisen ympäristön pikavaltatie olisi tehtävä”. Hän korosti, että kunta toimii oikein, siirtyy Aksoylle: "Sen tulisi jatkaa asettamalla etusijalle pikatie eteläiseen ympäristöön", hän sanoi.

Tässä ovat Aksoyn lausunnot:

VAROJEN TARJOAMINEN HANKKEILLE…

Viime aikoina Trabzonissa keskustellaan investoinneista kuten kaupungin sairaalasta ja rautatiejärjestelmästä. On todettu, että tällaiset investoinnit toteutetaan, suunnitellaan jne. Jo jonkin aikaa. Ensisijaiset tavoitteet olisi asetettava esiin. Nykyään Trabzon ei ole rautatiejärjestelmä. Rautatiejärjestelmään tehtävien investointien asettaminen esityslistalle on tärkeä aika investointien painopistealueiden kannalta. Etusijalle tulisi antaa eteläinen kehätie, jotta resursseja muille hankkeille voidaan käyttää resurssien tehokkaasti ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Suuret edut ovat

Alkuperäisessä investointisuunnitelmassa eteläisen kehän, joka perustuu tunneliin, tulisi aloittaa Trabzonin kaupungin ylityspaikasta, joka on suunnilleen kaupungin etäisyys (kuten 4.5km-5km). Tunnelien pohjoinen eteläinen kehätie rahoittaa myös merkittävän määrän rakentamisen aikana. Toisin sanoen sillä on etuna, että se rahoittaa huomattavasti rakennuskustannuksia. Se luo pakkolunastusetuja, koska se perustuu suurelta osin tunneleihin.

LIIKETOIMINTA-LOGIIKKA, MUTTA…

Mielestäni on järkevää kuljettaa nykyinen Trabzonin linja-autoasema. Keskustan keskellä oleva linja-autoasema on ongelma risteysten ja liikenneruuhkien puutteen vuoksi. Pääväylät ja hidastumat aiheuttavat pinnoitteille pysyviä vaurioita. On hyödyllistä siirtää linja-autoasema osoitetulle alueelle. Linja-autoaseman sijainti myötävaikuttaa ratkaisuun, etenkin kanuni-bulvarin kanssa tapahtuvan vuorovaikutuksen ja sen ja muiden yhteyksien yhteydessä, kun eteläinen moottoritie on rakennettu. Joka tapauksessa saavutettujen viivästysten vuoksi eteläisen kehätien prioriteetti tulisi kuitenkin asettaa etusijalle etenkin kaupunkien ylityspaikalla.

Tarjoaa suurta hyötyä

Ajatus perustaa Trabzonin pääkaupunkiseudun kaatopaikka-alueet kaupungin länteen ja itään ovat myönteinen lähestymistapa. Tämä on aihe, joka tuottaa kannattavuutta sijoittajille, jotka jatkavat toimintaa alueellisesti erilaisilla alueilla. kuitenkin; Kuljetettavien lattioiden tyypistä riippuen lisäetua voidaan tarjota varastointipaikalla.

Oli myöhäistä TRABZONille ...

Tunneliin perustuva eteläinen pikatie on Trabzonin kaupungin melko viivästynyt prioriteetti. Rautatiejärjestelmän aihe ei ole tämän päivän aihe. Eteläinen pikatie, joka ratkaisee suurelta osin Trabzonin ongelmat, tulisi aloittaa heti tietyillä reiteillä. Näiden ongelmien ratkaisemisen myötä syntyy uusia vyöhykealueita, matkat ja väestö lisääntyvät ja luodaan tärkeitä vaihtoehtoja nopealle kehitykselle ja muille ratkaistaville ongelmille.

ETELÄ-YMPÄRISTÖTAPA

Yhteenvetona, etusijalle olisi annettava kaupunkien ylitys eteläiselle kehätielle. Resurssit tulisi siirtää tähän. 3 voidaan valmistaa helposti vuoden aikana. Sen pitäisi perustua suurelta osin tunneleihin. Itäisen Mustanmeren alue on Trabzon viidessä vuodessa johtava provinssi. Trabzonin nopea kehitys myötävaikuttaa myös huomattavasti alueen provinsseihin. Etusija annetaan Trabzonin eteläisen kehätien rakentamiselle kaupungin sairaalan ja rautatiejärjestelmän painopisteiden sijaan.

KANUNI BULVARIN JATKAMINEN

Boztepessa viallista maata muodostavien tunnelikäytävien paljastama huono kuva voidaan poistaa rakennustoiminnan jälkeen toteutettavilla maisematoimenpiteillä. Viheröitymistoimet, erityiset muuriseinät ja verhousrakenteet sekä täydentävät toimenpiteet voidaan tehdä. Jos eteläisen kehän moottoritie olisi rakennettu tunnelien perusteella, Trabzonin ongelmat olisivat voitettu. Kanuni-bulevardia ja tässä yhteydessä tehtyjä menoja ei tarvittaisi suuressa määrin, ja Trabzon voisi jatkaa olemassaoloaan paljon uudenaikaisempanakaupungina. Tässä vaiheessa suunniteltu tie kehittää Çukurçayırin peräkkäisvyöhykkeitä ja on silti osittainen ratkaisu. (Karadenizgazete)

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 15

Ostotarjous: Siivouspalvelu

Lokakuu 15 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.