Kevyeen rautatiejärjestelmään kääntyvä kärry Trabzonissa jatkaa keskustelua

kevytraidejärjestelmästä, joka käännetään trabzonin arapsacinaksi, keskustellaan edelleen
kevytraidejärjestelmästä, joka käännetään trabzonin arapsacinaksi, keskustellaan edelleen

Kevyttä rautatiejärjestelmää koskeva hanke, joka on jo kauan kestänyt Trabzonissa ja jonka monet ryhmät ovat ilmaisseet, mutta jonka odotetaan yhä valmistuvan, jatkaa lämpöä Trabzonin asialistalla. Kaupunki seurasi tiiviisti hanketta suhteessa AK-puolueen pääkaupunkiseudun kunnanvaltuutettuun ja koneinsinööreihin Trabzonin seurakunnan entiseen presidenttiin Saban Bulbuliin, CHP: n suurkaupunkikokouksen ryhmän varapuheenjohtajaan Turgay Sahinin ja CHP Ortahisarin kunnanvaltuuston jäsenen Oktay Sogutin julkilausumiin.

PROJEKTI Odottaa olevansa elämää

Yksi tärkeimmistä Trabzonin lisäarvoa tarjoavista hankkeista on kevytraidejärjestelmän AK-puolueen pääkaupunkiseudun kunnanvaltuutettu ja koneeninsinöörien entinen puheenjohtaja Trabzonin seurakunta Saban Bulbul sanoi: ”Trabzon ansaitsee kevytraidejärjestelmän. Se toteutetaan presidentin määräämällä tavalla. " Turgay Şahin CHP: stä sanoi, proj-projektit lentävät ilmassa vaalien aikaan. Oktay Söğüt väitti, että kevytraidejärjestelmää ei voitu tuoda kaupunkiin, koska kaupungissa ei ole järkeä.

Kevytraidejärjestelmä, joka on yksi Trabzonin mielenkiintoisimmista hankkeista, pitää lämpönsä Trabzonin asialistalla. Entiset koneinsinöörit Trabzonin sivukonttorin puheenjohtaja Saban Bulbul, CHP: n pääkaupunkiseudun kunnanvaltuutettu Turgay Sahin ja CHP Ortahisarin kunnanvaltuutettu Oktay Sogut antoivat lausuntoja kevytraidejärjestelmästä.

BÜLBÜL allekirjoitti ULAŞIM A.Ş: N KYTKINRATKAISUJÄRJESTELMÄN RATKAISUN

Entinen koneinsinööri Trabzonin sivukonttorin pääjohtaja ja pääkaupunkiseudun kunnanvaltuutettu Şaban Bülbül kertoivat: ”Pormestari Murat Zorluoğlu antoi tietoja kevytraidejärjestelmästä. Tämä projekti meni liikenne- ja infrastruktuuriministeriölle. Trabzonissa tapahtumana on selvittää, missä rautatiejärjestelmä kulkee kannattavinta. Trabzon ansaitsee kevytraidejärjestelmän. Kuten presidentti määrää. Trabzonin asukkaiden on keskusteltava ja päätettävä tämän kannattavimmista, hyödyllisimmistä kohdista. Hankkeen tavoitteena on mennä ministeriöön, jotta myöhemmissä vaiheissa ei olisi ongelmia. Presidentti perusti kuljetuksen. Kuljetusyhtiön hallitus muodostuu tämän alan asiantuntijoista. Johtoryhmän jäsenet ilmoitetaan kuukauden kuluessa. Näistä aiheista keskustelevat paljon herkempiä, asiantuntevia asiantuntijoita. Kaikista kevytraidejärjestelmän yksityiskohdista keskustellaan ja niistä päätetään. Toteutettavuustutkimusta ollaan tekemässä. Kustannuslaskelmat tehdään. Uskon, että Trabzon ei puhu liikenneongelmasta vuoden kuluttua. Transportation Inc. perustetaan ratkaisemaan liikenneongelma Trabzonissa. Trabzon antaa valtavan panoksen. Asiantuntijoiden johtama Transportation Inc. tekee paljon vakavampaa työtä kuljetusratkaisuissa, mikä on kaupungin todellinen ongelma.

SÖĞÜT, ”YHTEISTÄ WISMITÄ EI VOI OLLA löydetty ED

Ortahisarin kunnalliskokouksen jäsen Oktay Söğüt sanoi, että kevyestä rautatiejärjestelmästä on puhuttu 18-vuosina ja ettei siitä voida matkustaa. Se on tämän aikakauden välttämättömyys. On lähellä 15 Turkin maakunnista. Trabzonissa kuljetamme ihmisiä, ei ihmisiä. Kevyen rautatiejärjestelmän luvataan jokaisen vaalikauden aikana. Se on myös pääkaupunkiseudun pormestarimme ensimmäinen sana. Ortahisarin kunnan pormestari Ahmet Metin Genc mainitsi myös ensimmäisen hankkeen vaalikirjeessä, vaikka hän ei ollut omalla alallaan. Kun kysymme, teemme vastaustutkimuksen. Tämä on erittäin vakava asia. Pormestari Zorluoğlu, kannatan mielipiteiden vastaanottamista kaikilta - miettityöntekijältä, kansalaisjärjestöltä - aiemmin tätä tehtävää hoitavalle ja niille, joilla on käsikynät kaikille Trabzonin ongelmille. Mikä nimi tahansa, kuten Transportation Inc., tätä yritystä ei voida ratkaista rakentamalla kauniita nimiä ja rakentamalla niitä ympärille. Vika viaduktissa ei saisi toistua. Kevyestä rautatiejärjestelmästä puhuttiin ensimmäisen kerran herra Asım Aykanin aikana. Tietoja 18 vuotta sitten ortak, ellei yhteistä mieltä ole toistaiseksi vahvistettu. 6 kuukautta on kulunut uuden hallinnon perustamisesta. Puhumme edelleen asioiden järjestämistavasta. Presidentin presidentin eteen esittämässä asiakirjassa tulisi olla kevytraidejärjestelmä. He kuljettavat ihmisiä Marmarameren alla Istanbulissa, emme voi kuljettaa ihmisiä Trabzonissa 3: n avulla. "Hän selitti.

AHİN, ”VALINTAAIKA-PROJEKTIT lentää ilmassa”

CHP Trabzonin pääkaupunkiseudun kunnanvaltuuston jäsen Turgay Şahin, joka antoi tietoja projektivaiheesta, kertoi: ”Volkan Canalioğlu -jakson aikana toteutettiin kevyen rautatiejärjestelmän toteutettavuustutkimus. Orhan Fevzin tulli ei ollut vakaa, kun hän nousi parlamentin esityslistalta. Tutkimus aloitettiin suunnittelijoita vastaan, jotka osallistuivat projektin tarjouskilpailuun. Tietysti tämä aihe oli tuhkaa. Myöhemmin Orhan Fevzi Gumrukcuoglu selitti, että hankkeen toteutettavuustutkimus ja raportit valmisteltiin ja lähetettiin ministeriölle. Kun kysyimme tästä presidentti Zorluoğlulta, hän sanoi, että "tämä on kallis investointi, mutta olemme seuraaja". Ministeriön ja kunnan tulisi suorittaa tämä työ yhdessä sidosryhmien kanssa. Akyazin, Meydanin, Mustanmeren teknisen yliopiston ja lentokenttälinjan odotetaan perustavan. On aika, että vaaliprojektit lentävät ilmassa. Äänestyksen odottamisen jälkeen hän kertoi arvioivansa hankkeiden toteutusta. (Rabia MOLLAOGLU - puhalsi)

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.