Istanbulin lentokentän 10 kustannukset miljardia euroa

istanbulin lentokentän kustannukset ovat miljardia euroa
istanbulin lentokentän kustannukset ovat miljardia euroa

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turan ilmoitti, että Istanbulin lentokenttähankkeen kustannukset ovat noin 10 miljardia euroa ja että hankkeen odotetaan valmistuvan 2028: ssä.

CHP Samsun-varajäsen Kemal Zeybek'in liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turan vastasi ehdotukseen, 3. Lentokentän kustannukset ovat 10 miljardia 247 miljoonaa euroa. Rakenteilla oleva Istanbulin lentokenttä on kokonaiskustannusten perusteella maailman kalleimpien lentokenttien joukossa.

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turan vastasi CHP Zeybekin kysymyksiin: ”Milloin on määräaika Istanbulin lentokentän rakentamisen jatkoaikoille?” Ja kuinka paljon Istanbulin lentokenttä maksaa? ”. Ministeri Turan totesi vastauksessaan ehdotukseen, että hankkeen ensimmäinen vaihe on käynnissä ja että loput kolme vaihetta saadaan päätökseen 2028: ssä.

AJANPITTYMINEN EI ole mahdollista

Ministeri Turan vastasi ehdotukseen seuraavasti: ”Vaikka Istanbulin lentokenttähankkeessa ei ole määräaikaa pidennetä, lentoaseman ensimmäinen vaihe ja toinen vaihe, joka valmistuu neljään vaiheeseen, ovat käynnissä. Vastuussa olevan yrityksen kanssa tehdyn hakusopimuksen mukaan lentokentän viimeinen vaihe toteutetaan heti, kun 110 saavuttaa miljoonan matkustajan määrän. Istanbulin lentokentän kaikkien vaiheiden odotetaan valmistuvan 2028: ssä kasvavan matkustajamäärän vuoksi, ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat 10 miljardia 247 miljoonaa euroa. "

Enemmän kuin yksi puoli

Limak Holdingin mukaan, joka tunnetaan läheisyydestään lentokenttäprojektin tehneen AKP: n kanssa, hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen on käytetty noin 6 miljardia hanketta. Limak-konserni kertoi lausunnossaan, että suuri osa rahat käytettiin maan korjaustyöhön. Viime vuosina alueen järvet on täytetty ympäristön korjaamiseksi ja aiheuttanut ympäristökatastrofeja. (Ismail Arı - joskus)

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.