Gayrettepe Istanbulin lentokentän metrolinja

gayrettepe istanbulin lentokentän metrolinjan valo nähtiin
gayrettepe istanbulin lentokentän metrolinjan valo nähtiin

Ministeri Turhan, Gayrettepe-Istanbulin lentokentän metrolinja Hasdal-Istanbulin lentokentän osan tunnelinporaus valmisti prosessin, ja kevyt esiintymistilaisuus osallistui.

Turhan mainitsi puheessaan rautatiejärjestelmien merkityksen kaupunkiliikenneongelmien ratkaisussa ja sanoi, että ne ovat jo vuosien ajan ottaneet erittäin tärkeitä askeleita Istanbulin 17-kuljetuksissa.

Turhan ilmoitti, että he ovat toteuttaneet maailman suurimpia hankkeita, kuten Euraasian tunneli, Marmaray, Pohjois-Marmaran moottoritie ja Yavuz Sultan Selim -silta ja Istanbulin lentokenttä liikenneongelman ratkaisemiseksi, joka esitetään Istanbulin suurimpana ongelmana. hän kertoi.

Turhan totesi, että Istanbulin lentokentän-Gayrettepe-metrolinja, joka tarjoaa kuljetuksen lentokentälle, rakennettiin ja jatkettiin seuraavasti:

Sayesinde Tämä projekti, joka koostuu 37,5 kilometrien ja 9 asemien kokonaispituudesta, vähentää kuljetusta lentokentälle puolessa tunnissa. Tämän saavuttamiseksi, kun maksiminopeus 80 kilometriä kaikissa metro, nopean pääsyn lentokentälle ensimmäistä kertaa Turkissa toteutumista metro järjestelmä, 120 km / h nopeuden ennustettiin tehdä. Lyhyesti sanottuna tämä hanke toteutuessaan Turkin ensimmäinen 'metro on nopea' järjestelmä. "

Hızlı Maailman nopeimmin kaivettu metrolinja ”

Turhan, tänään, Gayrettepe-Airport-metrohanke Hasdalista lentokentälle, joka on noin 30 kilometrin osa porausprosessista, on valmis, hän sanoi.

Turhan painotti, että TEM-valtatien pohjoispuolella olevan reitin jäljellä olevan osan porausprosessi on ohi, 82 prosenttia tunneleista on valmis.

Turhan, noin 7 kuukaudessa TEM: stä etelään, D-100-moottoritielle saakka, Kagithane ja Gayrettepe-asemat ovat saavuttaneet ilmoitetut kaivukoneet.

Turhan sanoi, että Istanbulin kansalaiset ovat tietoisia siitä, että tämän metrolinjan odotetaan valmistuvan nopeimmin ja että he työskentelevät kiireellisesti.

”Tämän rajoissa Gayrettepe-İstanbulin lentokenttä jaHalkalı 4 tuhatta 38 ihmistä työskentelee projektissa. Saadakseen palvelua kansalaisten heti hanke on myös ensimmäinen kerta käytämme 10 Yhteensä TBM Tunnelinlouhintakoneet metro projektissa Turkissa samanaikaisesti. Samoin tuloksemme tässä tutkimuksessa, metrolinja louhitaan Turkissa ei ole ainoastaan ​​maailman nopein metroon. "

Turhan totesi, että projektin kaivatussa osassa on tähän mennessä rikottu maailmanennätys nopeudesta: X 64,5 metriä päivässä, 333 metriä viikossa ja tarkalleen tuhat 233 metriä kuukaudessa. Toistaiseksi on kaivettu 4 miljoonaa 576 tuhatta kuutiometriä. ”

Muut linjat metroasemien yhdistämiseksi

Ministeri Turhan sanoi joulukuussa, että heidän tavoitteenaan on tehdä ensimmäinen kiskojen kokoonpano ja hitsaus Kagithane-lentokentälle ensi vuoden loppupuolella.

Turhan totesi, että hanke ei ole vain tärkeä kuljetusten kannalta lentokentälle, hän sanoi:

”Tämä on jatko projektille. HalkalıOtetaan Istanbulin metrojärjestelmän keskus Istanbulin lentokentän välisen metrohankkeen kanssa. Gayrettepe-asema Yenikapi-Taksim-Haciosman; yhdistetään metrobussiin ja 3-kerrostettuun suureen Istanbulin tunneliprojektiin, jonka rakennamme lähitulevaisuudessa. Kabatas-Mecidiyekoy-Mahmutbey-Esenyurt-metrolinja Kagithane-asemalla; Lentokentällä-1-asemalla: nopea junarata, Halkalı Marmarayn asemalta. HalkalıSe yhdistetään Kirazlin metroasemalle. ”

Turhan, metrolinja Halkalı Ota metroasemalle Mahmutbey-Esenkent; Pääset metroasemalle Başakşehir-Kirazlı Olimpiyatköy-asemalla; Kayaşehir-asemalla: Ota Kayaşehir-Başakşehir-metro; Fenertepe-bussipysäkki integroidaan Vezneciler-Sultangazi antoi tiedon.

Han Istanbul yhdistetään Istanbulin lentokentälle ja Istanbulin lentokenttä yhdistetään koko kaupunkiin.Tur Turhan kertoi rakentavansa 3-erillisiä asemia lentokentälle.

”Istanbulin leveän rautatiejärjestelmän pituus saavuttaa 318 kilometriä”

Turhan kertoi, että ministeriönä he ovat perustaneet 80-kilometrisen rautatiejärjestelmän infrastruktuurin, mukaan lukien Marmaray Istanbuliin, ja että ministeriön koko kaupunkijunajärjestelmä toimii Istanbulissa 164,8-kilometriä.

Turhan ilmoitti, että Istanbulin rautatiejärjestelmän pituus nousee 318 kilometriin rakenteilla olevien hankkeiden valmistuttua, joten ministeriö tuottaa 52 prosenttia tästä.

Turhan mainitsi niitä vastaan ​​kohdistetun kritiikin Istanbulin lentokentän rakentamisen aikana ja käytti seuraavia lausuntoja:

”Mutta tänään näemme, että väittäjät ovat väärässä. Sen avaamisesta lähtien kansalaisillamme, jotka haluavat päästä lentokentälle Havaistin, İETT: n, taksin ja henkilöautojen kanssa, ei ole ollut ongelmia. Weatherist 12 kuljettaa 150 tuhatta ihmistä päivässä tuhannella 30-retkellä pisteestä. Sillä välin haluan jakaa kanssanne hyvää tietoa Istanbulin lentokentästämme. Tästä päivästä lähtien 30 on saavuttanut miljoonan matkustajan määrän. Matkustajamäärä kasvaa edelleen nopeasti. Lisäämme myös lentämispisteiden määrää. Tänä vuonna uusi 6-piste on alkanut lentää ja uuden 10-pisteen odotetaan saavutuvan vuoden loppuun mennessä. Tänään lennämme 126-pisteeseen 325-maasta. Viime vuonna luku oli 305-tasolla. ”

Turhan, Atatürkin lentokenttä viimeisellä kapasiteetilla tunnissa 70, päivittäinen tuhat 400 laskun lähtöä voidaan palauttaa, Istanbulin lentokentän päivittäinen tuhannen 600 laskun lähtö on mahdollista ilmoittaa.

Turhan ilmaisi, että kapasiteettia voitaisiin lisätä tarpeen mukaan, ja kiitti niitä, jotka osallistuivat tämänpäiväiseen projektiin.

Valoa ilmestyy Kağıthane-Istanbulin lentokentän välille

Puheen jälkeen ministeri Turhan määräsi rakentamaan tunnelin Hasdal-Istanbulin lentokenttäosuuteen Gayrettepe-Istanbulin lentokentän metrolinjalle.

Tunnelin poraus saatiin päätökseen ajamalla TBM-kone tunnelissa ja valoa nähtiin tässä osassa. Tunnelin porauskonetta käyttävät operaattorit avasivat Turkin lipun koneelle poistuessaan tunnelista.

Seurasi tunnelin avausprosessia mukana olevan valtuuskunnan kanssa ja sai tietoja viranomaisilta Turhan, missä operaattorit tarjosivat baklavaa. (UAB)

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.