Asiantuntijaraportti TCDD: n peseminen Çorlu-junaonnettomuudessa

corlu-junaonnettomuuden asiantuntijalausunto rahanpesun tcddyi selviytyä
corlu-junaonnettomuuden asiantuntijalausunto rahanpesun tcddyi selviytyä

Uusi raportti laaditaan asiantuntijalausunnon sijasta TCDD: n pesemiseksi 25-junaonnettomuudessa Çorlussa, jossa 340-kansalainen menetti henkensä ja XNUMX-matkustaja loukkaantui. Hänen mukaansa CHP Tekirdagin varajäsen Ilhami Ozcan Aygun, uusi asiantuntijakomitea TCDD ja liikenne- ja infrastruktuuriministeriö, joilla ei ole konsultointi- tai liikesuhdetta, puolueettomien ja puolueettomien toimijoiden perustavat asiantuntijoiden edustajat.

CumhuriyetHeinäkuussa Corlu 8: n 25: n Mustafa Cakirin raportin mukaan 340-kansalaiset menettivät henkensä, 1-matkustajat loukkaantuivat junaonnettomuuteen, joka aiheutti 2009: n. Korkeassa rikostuomioistuimessa pidetyn kuulemisen tuloksena päätettiin perustaa uusi asiantuntijakomitea. CHP Aygun, tämä liikenne- ja infrastruktuuriministeriön ja TCDD: n johtamisneuvojien päätös entisen asiantuntijakomitean laatimassa raportissa ei ole luotettava ja objektiivinen, julkisen omatunnon tunnetta ei ole hyväksytty, hän painotti. Aygun huomautti, että entinen asiantuntijakomitea tarjosi neuvontapalveluja TCDD: n pääosastolle 2014-2012-vuosien välisenä aikana, ja neuvoi 2014-2017: n välisen Traakian rautatien peruskorjaushanketta ja XNUMX: n Marmaray-projektikonsulttia. Isimler On selvää, että ministeriölle ja TCDD: lle neuvovat nimet eivät täytä objektiivisen raportin laatimisodotuksia, Ay sanoi Aygun ja sanoi, että uusi asiantuntijakomitea valitaan rautatieasiantuntijoista, jotka työskentelevät Yıldızin teknillisessä yliopistossa, Anadolu-yliopistossa, Sakaryan yliopistossa ja Istanbulin teknillisessä yliopistossa. Asiantuntijaopiskelijoiden odotetaan perustavan Aygunin, uuden valtuuskunnan TCDD: n ja liikenne- ja infrastruktuuriministeriön, jolla ei ole neuvonta- tai liikesuhdetta, objektiivisten ja puolueettomien toimijoiden perustamisen.

Aygun kertoi, että uusi valtuuskunta mainitsi onnettomuuden kaiken huolimattomuuden, ja he vaativat vanhempia johtajia laatimaan tieteellisen raportin, joka osoittaa heidän vastuunsa onnettomuudessa. oikeudenkäynnissä olevien vastaajien lausunnot ovat TCDD: n laiminlyönneistä ja epä tieteellisestä hallinnosta tunnustamista. Yksi syytetyistä syytetyistä, linjan huolto- ja korjaushenkilö Celaleddin Çabuk kertoi olevansa vastuussa 250-sillan ja 2 bin 500 siltojen edirne kapıkulusta Eskişehiriin yksin. Hän selitti nopeasti, että hän oli aiemmin ilmoittanut, että 400-ritilässä ei ollut liitäntälaitetta kiinnittävää seinää, mukaan lukien ritilä, jossa onnettomuus tapahtui, mutta että se ei ollut välttämätöntä. Yhden oikeudenkäynnin kohteeksi joutuneiden syytettyjen rautatiehuoltopäällikön Turgut Kurtin lausunnot tunnustavat myös TCDD: n asiantuntijoiden pulan. Kurt kertoi, että onnettomuuksien estäneet tienvartijakaaderit oli evakuoitu 2001: n jälkeen ja että hän oli kirjoittanut useita kertoja näiden kaadereiden täyttämiseksi, vaikka mitään lisätoimenpiteitä ei toteutettu. Kurt, joka sanoi aiemmin olevansa 9-tienvartija, selitti tienvartijoiden merkitystä. ”

1200-Suojaa vaaditaan

Aygun, TCDD ja meteorologian pääosasto eivät ole yksikköä työskentelemään koordinoinnissa, 39 tien ylitysvalvontaviranomainen (tienvartija) kertoi, että tehtävä. Aygun sanoi: ”Tienvartija voi mennä noin 10 km päivässä ja 10 km. tienvartijoiden lukumäärän tulisi olla noin 1200. Ainakin 5-tienvartijan olisi pitänyt olla läsnä alueella, jolla Çorlu-onnettomuus tapahtui. Yhden linjan ylläpitäjä ei voi hallita suurta aluetta. " Uusi oikeudenkäynti 10-tapaukseen järjestetään joulukuussa.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.