National Rail Train Turkille Toipuminen Addiction Foreign heitetty

Turkki heitettiin päästä eroon kansallinen rautatieyhtiö säde hampaiden riippuvuuksista
Turkki heitettiin päästä eroon kansallinen rautatieyhtiö säde hampaiden riippuvuuksista

Perustaja tasavallan suuri johtaja Kemal Atatürk xnumx'l joka alkoi vuonna "kansallisen teollistumisen drive" perustuksen alle ensimmäisen Heavy rauta- ja terästeollisuudessa heitetään Turkin Karabük Iron and Steel Works (Kardemir) INC., Presidentti Recep Tayyip Erdogan 1920 " joka alkoi kansallistaminen ponnisteluja tänään, kun taas Turkin ainoa rautatie valmistaja, Turkki säästyi riippuvuutta ulkomaisesta rautatie ..

Karabükissa, 13-numeroisessa kylässä, 3 huhtikuu 1937 loi ajanjakson perustan, aloitti tuotannon vuotuisella kapasiteetilla 150 tuhat tonnia, toteutti monien tehtaiden rakentamisen maassa ja siksi siitä tuli tehdasrakennuksen dolayı, tuottaen siten noin 3 miljoonaa tonnia vuotuista tuotantoa. .

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin määräyksillä aloittaman kansallisen läpimurron myötä rautatiet, joita pidettiin uudelleen valtion politiikkana 2003: n jälkeen, sijoitettiin 16 miljardiin tonniin vuodessa. High speed pikajuna ja tapasi Turkin tuhannen kilometrin 133 213 2 lukien suurnopeusjunarata tuhat kilometriä uutta rautatietä rakennettiin. Turkissa, 149 11 tuhannen kilometrin perinteisen radan perusteellisesti uudistettu, jatkaa rakentamista noin 497 tuhannen kilometrin radan.

TCDD jatkaa uuden 13 tuhannen kilometrin rautatien rakentamista, tarjouskilpailua ja tutkimusta. Koska tasavallan ensimmäistä vuotta 2007 tänään Turkin rautatie KARDEMİR kansalliset merkit tuotannossa, jatkaen Anatolia kääri teräksiset aseet täysin toipunut riippuvuutta ulkomaisista lähteistä taas Turkki rautateiden tuotannossa.

Rautateitä, jotka unohdettiin 1950: n jälkeen, pidettiin uudelleen valtion politiikkana 2003: n jälkeen. Kuljetuspolitiikkaa on muutettu, ja tulevaisuuden rautatiet kuljettavat hankkeet on toteutettu yksi kerrallaan. 2009 Ankara-Eskisehir avaamista linjan tapasi High Speed ​​Rail Turkin 2011 Ankaran-Konya, xnumx't Konya, Eskisehir, xnumx't Ankarassa ja Istanbulissa ja Konya-Istanbul pohjaiset palvelut Suurnopeusjunat maailmassa, 2013, Euroopassa on saavuttanut maan aseman 2014-pikajunateknologialla. Istanbul, Ankara, Bursa, Izmir, Konya, Kayseri, Eskisehir, Adana, Gaziantep, Antalya, Samsun ja Kocaeli palvelevat kaupunkien rautatiekuljetusjärjestelmissä, lähitulevaisuudessa Diyarbakir, Mersin, Erzurum, Erzincan, Urfa, Denizli, Sakarya ja Trabzon. matkustajaliikenteen osuuden rautatiejärjestelmissä odotetaan kasvavan edelleen.

Turkin uuden linjan 15 maakunnassa ja rakennushankkeita suunnitteluvaiheessa ja suurnopeusjunien joka yhdistää xnumx n prosenttia väestöstä lisääntyy myös osuutta tavara- ja henkilöliikenteen rautateitä.

.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.