Silkkitien talousalue ja Turkin ja Kiinan suhteet

Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet
Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet

Sinciangin piiri edustaa kansallista kulttuuriamme merkittävässä kehitystyössä. maantiede kotimaa turkkilaisten tällä alueella, ei Turkin-Kiinan hajoaminen, ja yhteistyö keskinäinen kehitys Aasian Century Turkin olisi toiminut siltana Kiinan hallituksen.

Kiinan 152 'Generation and Road Initiative (BRI)', 21, tuo maan yhteen kaupallisella, teollisella ja sosiaalis-kulttuurisella alalla. Se on merkittävä aloite, joka muuttaa perusteellisesti ja muuttaa vuosisadan geopolitiikkaa etenkin sydämestä reunaan-sukupolvisuhteiden puitteissa. Aloite on vasta kuusi vuotta vanha, mutta se on mennyt pitkälle. 7 syyskuussa 2013 ilmoitti presidentti Xi Jingping ennen Belt (Silk Road Economic Belt) -aloitetta Kazakstanissa. Kuukautta myöhemmin, tällä kertaa Indonesiassa, "Sea Silk Road" -aloite ilmoitettiin alun perin Etelä-Aasian rannikkovaltioiden yhdistämiseksi. Tämä reitti kuitenkin ulottui pian Latinalaiseen Amerikkaan Välimeren, Afrikan rannikon ja Tyynenmeren valtioiden kanssa.

ALOITTEEN VIISI TAVOITE

Xi Jingpingin mukaan aloitteella on viisi päätavoitetta: poliittinen koordinointi; Lahjakkuuden kehittäminen; Kaupan helpottaminen ja vapaus Rahoitusyhteistyö; Kansojen lähentyminen. Aloite palvelee paitsi globalisaatiota myös köyhyyden vähentämistä. Kiina integroi köyhä länsiosa maailmaan, kun taas rikas rannikkoalue voi jakaa ylituotannon kaupalla 152-maan kanssa käydyllä kaupalla.

Tällä aloitteella Kiina pyrkii käyttämään valuuttavarantoja tehokkaasti, talousuudistuksia, syvää integraatiota maailmantalouteen ja energiavarmuutta. Niiden päätavoite on tietysti teollisuuden kehitys ja kestävyys.

Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet
Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet

BOR-ALOITTEET JA MARSHALL-AVUN

On niin mahdotonta, että niin suurella taloudellisella hankkeella olisi geopoliittisia vaikutuksia. Satama-, rautatie- ja tieinfrastruktuuri-investoinnit vaikuttavat väistämättä maantieteelliseen strategiaan. Näiden hankkeiden kautta Kiinan poliittinen vaikutusalue laajenee varmasti ja tämä luo geopoliittisia katkoja. Vaikka jotkut länsimaiset tutkijat ovat verranneet OBOR-aloitetta Marshall Aidiin, molemmat ovat tosiasiallisesti vertaansa vailla erillisiä hankkeita. Toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain laina Euroopasta palautuneeksi oli 130 miljardia dollaria, mutta Belt and Road -aloite sijoitti vain 4 miljardia dollaria viimeisen 230 vuoden aikana. 2025-kaupassa OBOR-kaupan odotetaan olevan 2,5 triljoonaa dollaria.

MERKITYS TURKKI PRIORITY KASVATTAA

Turkki julistettiin vuonna 2013 Belt ja tie aloite keskusjärjestön Käytävä "Kaspianmeren joka antoi nimen 'Kars-Tbilisi-Baku rautatien tuetaan. 2015 on allekirjoittanut tällä alalla hallitustenvälisen yhteisymmärryspöytäkirjan. Tätä linjaa vahvistavaa Kars-Edirnen suurten nopeuksien rautatiejärjestelmää kehitetään yhteistyössä Kiinan kanssa budjetilla, joka on noin 3 miljardia dollaria. Tämä musta silkki tie ylittää linjan toiminnan (Generation) lisäävät Turkin merkitykseen ja prioriteetti. Toisaalta tämä reitti pitäisi vaikuttaa maan suuri potentiaali kohti merta, toisin kuin silkki olisi täydennettävä. Rautatie voi olla nopeampi kuin merenkulku. On kuitenkin pidettävä mielessä, että nykyisissä olosuhteissa se on silti kolme kertaa kalliimpi kuin meriväylä ja samalla kuljettaa lastia, joka on verrattavissa alukseen. Maailman merikauppa kuormittaa tänään noin 11 miljardia tonnia. 2030: ssä nämä kuormat ovat 25 miljardia tonnia. Joten meriliikenne säilyttää kiistatta ylivoimaisen asemansa. Turkki, niemimaalla maantiede ja miksi ryhtyä tarvittaviin osuus tästä kasvaa meriliikenteen ainutlaatuinen geostrateginen asema? Sopivin tapa kuljettaa tämä osake on konttikuljetus. konttiliikenteestä Turkki kehittyy nopeasti. Pelkästään Marmaran alueen kapasiteetti oli 6 miljoonaa TEU. 15 oli melkein vähäinen kauttakuljetuksissa vuosia sitten. Viimeistellään rautatietien yhdistäminen konttikuljetusten tavaraliikenteen lisäämiseksi, sisämaahan sopivien suurten satamien on oltava integroitavissa Kiina-aloitteeseen. Pääsy Eurooppaan, Balkanille, Etelä-Venäjälle, Kaukasiaan ja satamiin, jotka integroidaan rautatiehankkeisiin, jotka yhdistävät Kolmannen sillan, Marmarayn ja Euraasian tunnelit, Çanakkale 18 Mart -sillan ja 2030in Anatolian niemimaan itä-länsi- ja pohjois-etelä-akselilla. pystyy tarjoamaan suurimman helppouden.

Suurin ja laajin logistiikkakeskus

Vyö- ja tienaloite on tärkeä myös Kiinan sisäiselle dynamiikalle. Ensinnäkin sen tarkoituksena on lievittää epätasapainoa kehittyneen merenrannan ja alikehittyneen maan välillä. Tässä yhteydessä voidaan sanoa, että Sinciang Uyghurin autonominen alue on silmiinpistävin alue.

Sinciang on autonominen alue Kiinan mantereen luoteisosassa. Tällä Keski-Aasian maiden vieressä sijaitsevalla alueella on homogeeninen uskonnollinen ja kulttuurinen rakenne, ja sillä on myös erittäin rikkaat luonnonvarat. Siksi se on yksi Kiinan taloudellisen maantieteen tärkeimmistä alueista. Toisaalta etnisiä ja uskonnollisia ongelma-alueita esiintyy uiguurimuslimien ja han-kiinalaisten välillä. Kiinan keskushallinto on viime vuosina tehnyt valtavia investointeja Sinciang Uyghurin autonomisen alueen kehittämiseen. Tämä tilanne aiheutti ympäröivillä alueilla asuvien han-kiinalaisten siirtolaisuuden alueelle uusien työmahdollisuuksien takia ja siten lisääntyneen etnisen jännityksen.

Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet
Silkkitien taloudellinen sukupolvi ja turkkilaiset ginisuhteet

PAKISTAN-KIINAN TALOUSKORIDORI

Nykyään Sinciangin maakunta erottuu porttina Länsi-Aasiaan ja Keski-Aasiaan Kiinan sukupolven ja tiehankkeen tärkeimmistä keskuksista. Sinciang tieliikenteen alueelta, Turkki mukaan lukien, laajentaa Eurooppaan. Tämä on hihna- ja tiehankkeen suurin ja suurin logistiikkakeskus. Esimerkiksi Etelä-Sinciangin rautatie alkaa Kashgarista ja tarjoaa yhteydet Pakistanin ja Kiinan talouskäytävän (CPEC) kautta. Sinciangin autonominen alue on kehittynyt suurilla investoinneilla 2016: n jälkeen. Korlan alueella oli vain 50 miljardin dollarin sijoitus. Alue (CPEC) Kiina on portti Keski-Aasiaan porttina Pakistanin talouskäytävään, joka yhdistää merisilkkireitin Keski-Aasiaan. Se on iso logistiikkakeskus tai satama tietyllä maalla. Nykyään CPEC: stä on tullut yksi imperialismin tärkeimmistä tavoitteista, sillä se vähentää Kiinan riippuvuutta Malaccan salmasta ja luo geopoliittisen pelinmuutosvaikutuksen. CPEC: n toiminnallista tehokkuutta heikentävät ongelma-alueet, joilla on paljon konfliktimahdollisuuksia alueella, etenkin Kashmir-ongelma. Toivokaamme, että Kiinan ja Venäjän vaikutuksen alaisena oleva Intia ei kuulu tähän ansaan, joka palvelee Yhdysvaltojen etuja alueella.

Toisaalta Sinciangin piiri edustaa kansallista kulttuuriamme merkittävässä kehitystyössä. maantiede kotimaa turkkilaisten tällä alueella, Turkki - ei hajota Kiinan keskinäinen kehitys ja yhteistyötä Aasian Century Turkin olisi toiminut siltana Kiinan hallituksen.

USA: N KÄYTETYT KAIKKI AIKA

Yhdysvallat on koko ajan käyttänyt Sinciangin alueen ja alueen etnisten uiguurien ongelmia käsitelläkseen Kiinan ongelmia ja kotimaisia ​​ongelmia. Valitettavasti tämä ongelma alueella useita vuosia Turkissa - Turkin suhteet Kiinan kehitys on pitänyt paikkansa tärkeimpänä esteenä. Turkin sijoittautuminen Atlantin vaikutus- ja vakavuusalueelle on valitettavasti pystynyt kunnioittamaan näitä yllytyksiä, joita Yhdysvaltoihin liittyvät tiedustelupalvelut ovat sekoittaneet ja kannustaneet. Tällaisilla provokaatioilla oli tärkeä merkitys Kiinan päätöksessä sulkea 2019-konsulaatti Izmirissä helmikuussa.

'Turkki' yhden Kiinan politiikka on "

Tässä yhteydessä presidentin Kiina-vierailun onnistuneet tulokset heinäkuun alussa 2019 alkoivat tuottaa hedelmää. Vierailun aikana puhemies kommentoi Uyghur-kysymystä seuraavasti:

"Turkki", riippuu vain yhden Kiinan 'politiikkaa. Hän tietää, kuinka tärkeitä kiinalaiset ystävämme pitävät tätä ja otamme askelemme tällä herkkyydellä. Mutta Turkin Balkanilta Keski-Aasiaan, Afrikasta, on maita ja yhteisöjä, jotta sukulaisuus ja veljeyden Kaakkois-Aasiassa. Vaikka maamme rajat ovat 780 tuhatta neliökilometriä, sydämen maantiede on paljon laajempi. Turkin seurata tapahtuviin nämä maat on aivan luonnollista. Sinciang Uigurin autonominen alue on alue, jolla on syvät kulttuuriset, historialliset ja inhimilliset siteet. Meillä on kymmeniä tuhansia uiguurien kansalaisia, jotka ovat asuneet vuosia maamme eri kaupungeissa. Haluamme, että Sinciang Uyghurin autonomisen alueen kumppanimme elävät rauhassa, rauhassa, vauraudessa ja vapaudessa kiinteänä osana Kiinaa. Tätä varten kiinnitämme huomiota yhteistyöhön Kiinan viranomaisten kanssa. ”

AASIAN KESKUS ...

Turkki, alue Hypoteekin provokaatio suhteissamme Kiinan pitäisi olla unihäiriöitä Sinciang. Turkin ja Kiinan lähentyminen, joka on saavuttanut strategisen tason 2010: n jälkeen, antaa merkittävän panoksen maailmanrauhaan ja Aasian vuosisataan. Seuraava presidentin lausunto Xi Jingpingin tapaamisen jälkeen on tärkeä tulevaisuuden kannalta:

"Turkki ja Kiinan suhteet pitkän aikavälin lähestymistapaan kaikilla aloilla, ja sovimme strategisesta näkökulmasta vahvistamiseksi pisteeseen. Tuhannet vuotta kestänyt suhde muinaiset sivilisaatiot yhdistetty silkkitien laudalla Uskon, että Turkki ja Kiina ovat merkittäviä mahdollisuuksia yhteistyön vahvistamiseksi. Yhden Kiinan politiikka on strategisesti tärkeä Turkille. Vierailuni Kiinaan tapahtuu aikana, jolloin globaalin rauhan ja vakauden testaus lisääntyy. vahvistaminen Turkin ja Kiinan suhteissa, tarjoaa myös laaja ja monipuolinen panoksen alueellista ja maailmanlaajuista vakautta. "(CEM ADMIRAL GÜRDENİZ- kirkas)

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Kohti 19

Tarjouspyyntö: Kevään puristinosto

Syyskuu 19 @ 10: 00 - 11: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
miten 20

Hankintailmoitus: Diyarbakır-Kurtalan-linja-moottoritien rakentaminen

Syyskuu 20 @ 09: 30 - 10: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
miten 20

Hankintailmoitus: Alsancak-Halkapınar Müselles -vuoristoalueiden teiden kunnostaminen

Syyskuu 20 @ 10: 00 - 11: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber-toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.