Konyan raitiovaunujen historia

Konyan raitiovaunujen historia
Konyan raitiovaunujen historia

Tämä uutinen rikkoo muistoksi niiden, jotka sanovat, että raitiovaunu 1992 aloitti raitiovaunun N vuonna Konyassa

1900-vuosien alussa, Istanbulin ja Izmirin lisäksi, 1912 ajoi raitiovaunumatkaa Thessalonikin ottomaanien provinssiin, kunnes Kreikan armeija valloitti sen Balkanin sodassa. Koska Anatolian ja Bagdadin rautatie saavutti Konyan 1895: ssä ja juna alkoi ajaa 1896: ssä, asemalle oli vaikea päästä kaupungin keskustasta. Tästä syystä kuljetustarpeen tyydyttämiseksi Grand Vizier Avlonyn Grand Vizier Ferit Pasha, joka toimi aiemmin Konyan kuvernöörinä, kuljetti raitiovaunun Thessalonikissa Konyaan, kun sähköraitio otettiin käyttöön 1906: ssä. Nykyään 80 muistetaan 1930'luvuotiaiden ikävuoteen saakka hevosen kulkevan raitiovaunun alkuun saakka, joka liikkuu talon edestä liikkuvan Amil Çelebi'nin haudan edessä, haudan kadulla oikealla, Istanbulin kadulla, sieltä vasemmalle hallitusalueelle, keskuspankille ohittamalla Yusuf Shar '. kartano, entinen kunta, vasemmalle nykyisen liikepankin Arapoğlu-saksien edessä.

Koska Anatolian ja Bagdadin rautatie saavutti Konyan 1895: ssä ja juna alkoi ajaa 1896: ssä, asemalle oli vaikea päästä kaupungin keskustasta. Tästä syystä kuljetustarpeen tyydyttämiseksi Grand Vizier Avlonyn Grand Vizier Ferit Pasha, joka toimi aiemmin Konyan kuvernöörinä, kuljetti raitiovaunun Thessalonikissa Konyaan, kun sähköraitio otettiin käyttöön 1906: ssä.

Nykyään 80 muistetaan 1930'luvuotiaiden ikävuoteen saakka hevosen kulkevan raitiovaunun alkuun saakka, joka liikkuu talon edestä liikkuvan Amil Çelebi'nin haudan edessä, haudan kadulla oikealla, Istanbulin kadulla, sieltä vasemmalle hallitusalueelle, keskuspankille ohittamalla Yusuf Shar '. kartano, entinen kunta, vasemmalle nykyisen liikepankin Arapoğlu-saksien edessä. Asianajotoimiston talo nimeltä Arapoglu Kosti, joka oli ANAP: n maakunnan rakennus, ja ruumiinrakennus (entinen tyttöjen lukio) Tahir Pashan moskeijan edessä, Atatürkin museo (kuvernöörin talo), jota seurasi maatalousmonumentti (Atatürkin muistomerkki), seurasi Feritpaşa-katua (aseman katu). ) asemalle. Tämän linjan lisäksi oli myös raitiovaunu raitiovaunulla vehnän siirtämiseen vanhojen vehnämarkkinoiden ja aseman välillä. Hevosvetoisten raitiovaunujen lipun hinta oli 1906 2: ssä, kun taas 1923 6: ssa oli jopa penniäkään. Tämän 1-penniä sai Hilal-i Ahmer (punainen puolikuu). Raitiovaunu, jossa kuljettaja erotettiin matkustajista verholla, oli samanlainen kuin peitetty hevosvaunu. Tämä raitiovaunu, jota kutsuttiin raitiovaunuksi rautatielle ajamiseen ja sieltä poistumiseen, auto-, kaptıkaçtı- ja linja-autoautot alkoivat toimia moottoriajoneuvojen kanssa, kuten linja-autot poistettiin tämän kuljetusvälineen retkikiskoista. (Ks. A. Sefa Odabaşı - 20. Konyan ulkonäkö vuosisadan alussa - Nail Bülbül, Merhaba-sanomalehti) Jotkut kiskoista käytettiin myöhemmin sähkönapoiksi.

Kun ratsastustievaunu oli poistettu, ajatus kaupungin kasvusta ja yliopiston perustamisesta matkalle Istanbuliin syntyi ja kuljetusvaihtoehdot kampukselle tulivat esityslistalle. 1983: ssä ministeriö laati ja hyväksyi Konyan kaupunkiliikennesuunnitelman yhteenveto- ja ehdotusraportin. Samana vuonna valtion suunnitteluorganisaatio haki kevyen rautatieliikenteen järjestelmän perustamista. 29-maaliskuu 1985: ssä toteutettiin toteutettavuustutkimus valtion suunnitteluorganisaatiossa hankkeen sisällyttämiseksi investointiohjelmaan. 03 lokakuu Lokakuussa 1985 saatiin sijoituskannustustodistus. 06 Toukokuu 1986-sopimus allekirjoitettiin ulkomailta tuotavia materiaaleja ja palveluita varten pääministerin, valtiovarainministeriön aluesihteeristön ja ulkomaankaupan sekä valtion suunnitteluorganisaation alivaltiosta saatujen lupien perusteella. Saksan Kreditanstalt für Wiederaufbau Valtiolaitos tarjoavat ulkoista rahoitusta hankkeen (KfW) lainasopimukseen heinäkuussa 09 1987 38 miljoonaa DM määrän välillä Turkin tasavallan allekirjoitti tehtyjen näin paljon myöhemmin lisääntynyt. 13 heinäkuu Konya Rail System -tehtaan perusta perusti heinäkuussa 1987 sen ajan pääministeri, jonka nykyinen varastoalue sijaitsee. Lisäksi lainan mukaisesti tehtiin konsultti tarjous, ja saksalainen Obermeyer - Rail Consult -yritys voitti tarjouksen ja 23 lokakuu 1987 allekirjoitti konsultointisopimuksen tämän yrityksen kanssa.

Rakennustöiden aikana ensimmäinen tarjouskilpailuun kuuluva 16-raitiovaunu aloitettiin kuljetuksi Kölnistä 25-marraskuun 1988-tapahtumassa. Ensimmäinen siirto varaston ja tasavallan välillä toteutettiin soveltamalla sähköä järjestelmästä raitiovaununumeroon 104 huhtikuussa 15. Sitten 1992 huhtikuun 23'de avasi ensimmäisen kampanjan avaamisen ja koulutus alkoi. Kun isänmaallisten koulutus oli suoritettu loppuun ja kaikki testit suoritettiin, 1992 syyskuu 28 aloitti ilmaisen toiminnan ilmaisella 1992 km-osuudella Alaaddinin ja Cumhuriyetin välillä. Ensimmäinen raitiovaunujen hinta 10,5: ssä oli 1992 7 TL ja tuon päivän vaihtokurssi vastasi 000 Pfennig. Kun järjestelmän rakennus- ja asennustyöt on saatu päätökseen 13-km: llä Cumhuriyet-kampuksen välillä, kokeilulennot ovat alkaneet 8: ssä ja tuolloinen presidentti on ottanut 21.12.1995: n käyttöön huhtikuussa 19 pidetyllä seremonialla. Alun perin 1996-16ia ostivat ylimääräiset 1995 raitiovaunut vastaamaan tiukennettuihin vaatimuksiin 96 raitiovaunuilla palvelevan kiskojärjestelmän suhteen. 25 lokakuu 2001 otettiin käyttöön juhlallisuuteen messujen edessä ja 26 raitiotie on edelleen toiminnassa. Kaikki raitiovaunut ostettiin Kölnin kaupunkikuljetusyritykseltä KVB. Vaunut ovat 11-nivelkulkuneuvoja, joissa on yksisuuntaiset 2001-akselit, jotka on valmistettu 51-1963: n välillä Düsseldorfin DÜWAG -vaunutehtaissa. Pituus 67 m, leveys 8 m; 2: n kokonaiskapasiteetti on 30-matkustajia, mukaan lukien 2,5-istuimet. On olemassa 83 tasavirtamoottoreita, joista jokaisella on 331 kW.

Kaikki Alanydin-yliopiston kampuksen välisen 18,5 km-linjan kokoonpano- ja rakennustyöt suorittivat kunnan joukkueet ja käytetyt sähkömekaaniset laitteet toimitti Saksasta Siemens. Rautatien ratapölkyt ostettiin TCDD: n Afyon Sleeper Factoryltä. Leikkauksissa käytetään osaa varaston kehästä, suoraa kiskoa s49. Kiskot hitsataan jatkuvasti kunnassamme Aluminö-Thermit-hitsauselementeillä. Kaikki järjestelmän materiaalit ja varusteet ovat uusia ja vain raitiovaunuja on käytetty. Alaaddin-kampuksen välillä on 29-pysähtymiä. 7: ssä on kääntöjärjestelmä. Pyörätuolien ja vaunujen paperilippujen lisäksi elektroninen kortti (käsikortti) otettiin käyttöön 2001: ssä, ja sen tarkoituksena on poistaa paperilippu tulevaisuudessa kokonaan. Kiskoväli on 1435 mm. Asennusjärjestelmän jännite on 750 v tasavirta ja 6 syötetään pisteestä. 6385 m2-työpajassa on suljettu alue. 5: n ympärillä työskentelevä henkilöstö työskentelee teknisissä ja hallinnollisissa osastoissa, mukaan lukien 60-insinöörit. Noin 8-henkilöstö, mukaan lukien 120-insinöörit, oli mukana rautatiejärjestelmän rakentamisessa.1996 miljoonaa markkaa ulkoista luottoa 51,5 miljoonaa markkaa vuoden loppuun mennessä 30 miljoonaa markkaa on käyttänyt noin 1 miljoonaa markkaa kunnan omista varoista. Samoin 2000: n ensimmäinen 26-numero, josta tehtiin sopimus 10: ssä, ja 2001 raitiovaunun ensimmäisessä 1.1-numerossa, kuluttivat myös XNUMX miljoonaa DM.

Konya Rail System Facility, joka palvelee tällä hetkellä 51 km -radalla Alaaddin-kampuksen välillä 18,5-ajoneuvoilla, pystyy kuljettamaan 12 000-matkustajia yhteen suuntaan.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.