Vinkkejä turvallisempaan ja tehokkaampaan matkaan Pirelliltä

vinkkejä turvallisempaan ja taloudellisempaan matkaan kuin pirelli
vinkkejä turvallisempaan ja taloudellisempaan matkaan kuin pirelli

Italialainen rengasjättiläinen Pirelli, ennen tulevaa lomalomaturvallisuutta ja muistutuksia kuljettajille. Erityisesti rengasten väärä ilmanpaine, vähentynyt kulutuspinnan syvyys, koska renkaat ovat erittäin kuluneita ja kovetuneita halkeamia pohjaosassa, renkaan putoaminen kuoppaan tai jalkakäytävään (nimeltään ilmapallo tai mutterit ihmisten keskuudessa) on ajo-turvallisuuden vaara. Talvirenkaiden, jotka eivät sovellu kesäkauteen, käyttö lämpötilassa + 7 tai enemmän lisää polttoaineen kulutusta.

Eid al-Adhan pudottua tämän vuoden elokuussa tuhannet ihmiset valmistautuvat lähtemään tielle lomille ja lomille. Loman kesäkuukausien takia kuljettajat odottavat haastavaa matkaa raskaan liikenteen ja kuuman sään kanssa. Turvalliselle matkalle on kesäkauden olosuhteet huomioon ottaen erittäin tärkeätä suorittaa tarvittavat renkaiden tarkastukset.

Ilmanpaine, kulutuspinnan syvyys, halkeamien tai ilmapallojen puuttuminen renkaasta, vuodelle sopivia ovat tärkeimmät kysymykset, joita tulisi harkita renkailla, joilla on yksi yhteys tien kanssa ja jotka ovat alttiina kuormille ja hankauksille, jotka lisääntyvät huomattavasti pitkillä matkoilla.

Näkymättömät vauriot vaarantavat ajoturvallisuuden

Erityisesti pienet renkaiden leikkaukset, ilmapallot tai sivuseinämän halkeamat voivat olla erittäin vaarallisia raskaissa kuorma-olosuhteissa. Lyöminen tai hankaaminen jalkakäytäviä, kohoumia ja muita esteitä vastaan ​​voi aiheuttaa näkymättömiä vaurioita renkaiden sisäpuolelle. Murtuneet ja ilmapallorenkaat voivat aiheuttaa onnettomuuksia ja kulumista yhdessä ajotuntien kanssa.

Tällöin asiantuntijan on tarkistettava renkaasi. Renkaan rakenteen vaurioituminen (kuten näkyvä ulkonema sivuseinämässä, korkeus tai pallo) ei sovellu ajoturvallisuuteen ja vaatii renkaan vaihtamisen.

Renkaiden kuluminen voi aiheuttaa onnettomuuksia

Toinen kysymys, joka on otettava huomioon matkan aikana, on renkaiden kulutuspinnan syvyys. Renkaiden kuluminen tulee mitata eri paikoissa leveydellä ja kehällä yhden pisteen sijaan, ja epänormaali kuluminen voi johtua vääristä säätö- tai painetasoista.

Renkaiden vaihtaminen on erittäin tärkeää, jos olet pitkällä matkalla ja renkaat ovat kuluneet paljon. Renkaiden kulutuspinnan syvyyden pienentäminen voi lisäksi aiheuttaa onnettomuuksia. Vaikka kulutuspinnan syvyys ei olisi alle lakisääteisen rajan, renkaiden kuluminen voi joskus olla vakavaa. Tämä voi johtaa pidempiin pysähdysmatkoihin huonon sää tai kesäsateen tapauksessa, mikä voi johtaa vesisuunnitteluun, mikä johtaa ajoneuvon hallinnan menettämiseen.

Kuinka tarkistaa renkaiden paine?

Toinen tehtävä ennen matkalle lähtöä on tarkistaa renkaiden ilmanpaine. Tämä tarkistus on kuitenkin tehtävä, kun renkaat ovat vielä kylmiä, ennen lähtöä. Koska matkan takia ajoneuvot kuormataan ja sää on korkein lämpötila näinä ajanjaksoina, renkaat ylikuumenevat kitkalla ja muuttuvat ilmanpaineessa muutaman km: n jälkeen. Renkaiden ilmanpaineen on oltava autonvalmistajan suosittelemien arvojen sisällä kuorma-olosuhteet huomioon ottaen. Nämä arvot löytyvät myös oven sisäpuolelta, polttoainesäiliön korkista tai käsinekotelon tarroista käyttöohjeen mukaisesti. Lisäksi, jos sinulla on vararengas käytettäväksi epäsuotuisassa tilanteessa, sinun on muistettava se ja pidettävä se valmiina korkeimmassa suositellussa paineessa.

Älä käytä talvirenkaita kesällä

+ 7-talvirenkaat, joita käytetään yli ja yli lämpötiloissa, ovat myös merkittävä haitta turvallisuudessa ja polttoaineen kulutuksessa. Jatkamme talvirenkaiden käyttöä kesällä; turvallisuus tarkoittaa sitä, että luopumme taloudesta ja mukavuudesta. ADAC - ilmoitettiin Saksan autoklubin (General German Automobile Club) testeistä, jotka suoritettiin talvirenkaiden avulla kesällä pysähtymismatkoilla, jotka kasvoivat 44 prosentilla.

Kun kaikki renkaillesi tarvittavat prosessit on suoritettu, tärkein tehtävä on tarkistaa nesteiden, kuten veden, öljyn ja pyyhkijän veden pitoisuus, ja suorittaa ne, jos ne puuttuvat. Muista sitten tarkistaa kaikki ajovalot ja lamput poikkeuksetta, mukaan lukien jarruvalot ja rekisterikilven runkovalot.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber-toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.