Siemens voitti San Diegon raitiovaunujen tarjouskilpailun

siemens san diego lrt
siemens san diego lrt

Siemens voitti ylimääräisten 25-ajoneuvojen toimituksen San Diegon kevytraidejärjestelmään ja allekirjoitti sopimuksen San Diegon operatiivisen yrityksen MTS: n kanssa. Raitiovaunut, jotka ajavat 53 km pitkällä raideväylälinjalla, korvaavat nykyisen korkean kannan SD100: n. Läpimenoaika on 2021 vuosi.

Siemens Mobility suunnitteli ja valmisti Sacramenton tehtaassa Kaliforniassa, S700-raitiovaunut varustettiin uudella tekniikalla. Ajoneuvot on suunniteltu matkustajien mukavuuden ja ergonomian suhteen sisustukseen, ja ne on erityisesti suunniteltu vammaisille. Erottuvia ominaisuuksia ovat avoin ja leveä aluslattia, jolla on suuret käytävät, jotka helpottavat matkustajien, pyörätuolien ja polkupyörien navigointia. Siinä on LED-valaistus, joka kuluttaa vähemmän energiaa ja kestää kauemmin Siemens-tekniikkaa käyttävissä ajoneuvoissa energiatehokkuuden kannalta.

MTS ja Siemens Mobility Cooperation

MTS: n ja Siemens Mobility -suhteen välinen suhde alkoi tilaamalla 1980 U71 -mallit 2: ltä. Myöhemmät tilaukset olivat 1993 ja 2004. Kaiken kaikkiaan Siemens toimitti 11 matalapohjaiset S70-ajoneuvot ja toimitti uudet 2018-ajoneuvot 45-sarjaan ja voitti uuden uuden 70-ajoneuvon toimituksen.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.