Pormestari İmamoğlu tutkittiin Beşiktaş-metroylitysalueella

presidentti imamoglu besiktas teki tutkimuksia metrokaivupiirissä
presidentti imamoglu besiktas teki tutkimuksia metrokaivupiirissä

İBB: n presidentti Ekrem İmamoğlu piti lupauksensa ennen juhlaa, ”aion olla Istanbulin kaduilla”. Ensin İmamoğlu vieraili Kabataş - Mahmutbey-metrolinjan Beşiktaş-aseman rakennustyömaalla. "Kun rakentaminen on valmis, tästä asemasta tulee myös museo". Besmatasta veneellä Uskudariin kulkeva Imamoglu löysi tarkastuksia neliön järjestelyn rakentamisessa ja määräsi töiden saattamisen päätökseen mahdollisimman pian.

Istanbulin pääkaupunkikunnan (IMM) pormestari Ekrem Imamoglu, Istanbulin festivaalin toinen päivä, metrojen rakentaminen ja neliöjärjestelyt, jotka on tarkoitettu vaeltelemaan rakennustyömaita. Kun keskimmäinen poika Semih'i viedään Imamoglun viereen, rakennustyömaalta löytyi ensimmäinen Kabatas - Mahmutbey Metro Besiktas -asema. Istanbulin arkeologisten museoiden johtaja Rahmi Asal antoi Imamoglulle teknisiä tietoja alueesta, joka otettiin esityslistalle historiallisten muistomerkkien kanssa metrokaivun aikana. Asal kertoi Imamoğlu: lle, että metrolla tehdyissä kaivauksissa oli esineitä, jotka ovat peräisin ottomaanien ja bysanttilaisten ajanjaksoista, sekä pronssikaudelta peräisin oleva hautausmaa. Asal näytti Imamoglulle joitain hautausmaalla olevia esimerkkejä, joiden ajateltiin olevan noin tuhatta 5 tuhatta 500 vuotta vanhoja ja joita käytettiin työkaluina. Asal, kiireellinen historiallisten muistomerkkien suojelu, joka on otettava taltioimiseksi lähettämällä ne museoihin, loput teokset avataan yleisölle metroaseman sisäänkäynnillä, hän sanoi.

”BEŞİKTAŞ-ASEMA EI VAIKUTTA LINJAN LOPPUA”
İmamoğlu vastasi toimittajien kysymyksiin sivuston ke Arkeologian leirintäalueella .. İmamoğlu sanoi, ne Missä vaiheessa metro louhitaan? Olet antanut viimeisimmän 2020-päivämäärän tammikuussa, missä Besiktasin metrohanke on pysynyt. ”Kysymys on, kazı Tässä olevat kaivaukset ovat meille erittäin tärkeitä. Koska täällä on tutkimus, joka valaisee Istanbulin suurta historiaa. Se on merkki siitä, kuinka huolellisesti jokainen askel, jonka otamme, olisi toteutettava. Toivotan menestystä opettajillemme ja kollegoillemme, jotka hoitavat täällä tapahtuvan kaivuprosessin. Istanbul on tietysti toisaalta ja nämä arvot säilyvät. Viimeisimpien tietojen mukaan tämän aseman ympärillä sijaitsevien kaivausten vuoksi viivästyminen on tapahtunut, mutta Kabataş - Mahmutbey-linjalle ei ole esteitä. Vain tämä pysähdys voidaan aktivoida myöhään. Avaaminen voi olla vähän myöhässä. Kun asema on käytössä, pystymme tarjoamaan asettelun, jossa ihmiset voivat nähdä rauniot täällä laskeutuessaan. Siksi siitä tulee asema ja museo. ”

ORUM odotan raporttia viimeistään syyskuussa ”
Imamoglu sanoi: Bal Olemme nähneet Balmumcun tien romahduksen viime vuosina. Onko sillä mitään tekemistä maanalaisten kaivausten kanssa? " Imamoglun vastaus tähän kysymykseen oli: ”Tällaista viivettä ei ole. Jos näemme tällaisen riskin, olemme myös varovaisia ​​toteuttamaan varotoimenpiteitä, nopeuttamaan ja asettamaan etusijalle nuo paikat. Sanoin, että haluan ystäväiltään vakavan raportin viimeistään syyskuussa. Intensiivisimmin olemme samassa pöydässä tapaamaanksesi täällä työskentelevien tai alan asiantuntijoiden kanssa luodaksesi pikaraportin. Määritämme tiekartan yleisölle tiedottamiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseksi İmamoğlu sanoi: X Vaikein reitti Istanbuliin on 3. Lentokentälle. Luuletko metro-tutkimusta kyseiselle alueelle? Kaikki odottavat sellaisia ​​uutisia ”ja kysymys indeki Tämä ei ole ajatus. Lisäksi tämä numero Mecidiyeköy - 3. Lentokenttälinja on tällä hetkellä liikenneministeriön tarjouskilpailu. Ja hän kävelee. Tämä ei ole pääkaupunkiseudun kunnan tarjousetiikan linja. Siksi muut linjamme, metro - metrobussi, aseman rakenteen muodostaa monessa suhteessa. Tämä on kuljetussuunnitelmassa. Tällä hetkellä liikenneministeriön valvonnassa työskentelevä jatkaa tällä linjalla. Aion vierailla siellä pian saadakseni lisätietoja. Hän ilmoittaa sinulle saamiemme tietojen perusteella. Tarvittaessa liikenneministeriö antaa tarvittavat tiedot ”.

"Olemme havainneet kaikki ruudut tavaratilasta ESenleriin"
Imamoglu sanoi: ”Vierailet tänään Kadikoy-Uskudar-aukioilla. Taksim-aukio on uteliaisin paikka Istanbulitesille. Mikä on ensimmäinen järjestely, jonka aiot tehdä kyseisestä paikasta? Kysymys kuuluu: ”Ei vain Kadıköystä, Üsküdarista tai Taksimista puhutaan paljon. Olemme havainneet monia neliöitä Bağcılarista Esenleriin. Luulen, että suuret neliöt, jotka eivät tarkoita mitään alasti, eivät lisää identiteettiä tähän kaupunkiin. Taksim on yksi heistä. Ihmiset, jotka haluavat vilkkaampia, ja alueet, joilla he löytävät identiteetin. Koska ruuduilla on historiallinen tehtävä. Tässä suhteessa emme halua istua pöydässä ja tehdä itse päätöstä. Jälleen Taksimissa ystävämme ovat päättäneet tiekartan. Suunnittelemme hallita toimintaa yleisön edessä osittain järjestämällä kilpailuja ja valikoivia komiteoita saadaksemme nopeasti tervettä projektimuodostusta. Aiomme esitellä sen kansalaisten harkinnan mukaan. Kun tällainen menetelmä toteutetaan, jaamme sen sinulle. Jaamme sen pian. ”

ŞEMSİ PAŞA MOSQUE- JA ARKITEKTIIVISET OHJEET SINAN-NELJÄN
Imamoglu ja hänen mukanaan ollut valtuuskunta nousivat veneelle Besiktasista Uskudariin. Imamoglu, veneen kapteeni siltaan, radio ja muut veneen kapteenit ja työntekijät juhlivat lomaa. Veneestä laskeutuva Imamoglu tutkimaan Uskudar-neliön järjestelyn rakennetta, jota ympäröivät sadat kansalaiset kerrallaan. Imamoglu nautti kansalaisista, kansalaiset ottivat paljon kuvia. Imamoglu, joka voi viedä noin 200 metrin tien 45 minuutissa, antoi teknisiä tietoja sivuston virkamiehille. Imamoglu kysyi viranomaisilta vaurioista, jotka aiheutuivat aluejärjestelyn rakentamisen yhteydessä rakennustyömaan viereisen Semsi Pashan moskeijan perusteella. ”Havaitsimme, että moskeijan pohjassa ei ollut ongelmia ja että seiniin oli vain osittaisia ​​halkeamia. Imamoglu, aluejärjestelyn rakentaminen vahingoittamatta ympäröiviä ihmisiä ja historiallisia rakennuksia, niin pian kuin mahdollista ja halusi avata jatkuvan jalankulkijoiden virtauksen. Toinen asia, johon İmamoğlu kiinnitti huomiota, olivat alueen kauppiaiden reaktiot IMM: n Üsküdariin rakentamasta Sin Mimar Sinan -aukion edilistä. Imamoglu, käsityöläiset ja virkamiehet, joihin neliön työ vaikuttaa, halusivat tavata yhteisen pöydän ympärillä. Tutkimus päätettiin aloittaa mahdollisimman pian. Imamoglu kiertäen rakennustyömaalla kokouksen jälkeen, kansalaiset kiinnostivat venettä kulkemaan Besiktasiin. Imamoglu, Sishane CHP Istanbulin maakunnan presidentti ja puolue aikovat juhlia Canan Kaftancıoğlua.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.