Bosch muodostaa nykypäivän ja tulevaisuuden liikkuvuuden

bosch muotoilee nykypäivän ja tulevaisuuden liikkuvuutta
bosch muotoilee nykypäivän ja tulevaisuuden liikkuvuutta

Stuttgart ja Frankfurt, Saksa - Bosch on sitoutunut tekemään liikkuvuudesta mahdollisimman päästöttömän, turvallisen ja kiehtovan. IAA 2019 -yrityksessä yritys esittelee uusimmat ratkaisunsa henkilökohtaiseen, itsenäiseen, verkotettuun ja sähköiseen liikkuvuuteen. Bosch on läsnä salissa 8, osastolla C 02 ja myös Agoran näyttelyalueilla.

Bosch esittelee uutta tekniikkaa

BoschIoTShuttle - Kaupunkiliikenteen tulevaisuuden työkalut:
Tulevaisuudessa kuljettajattomat huoltoautot ympäri maailmaa ovat tavaroiden tai ihmisten kuljettajia yleisiä kaduilla. Sähkökäyttöisen voimansiirron ansiosta ne liukuvat kaupunkikeskusten läpi ja yhdistyvät saumattomasti ympäristöönsä. Boschin autonomia, sähköistys, personointi ja verkkoteknologia tapahtuvat tällaisissa huoltoautoissa.

Varustettu alusta - sähkökäyttöinen alusta:
Boschilla on portfoliossa kaikki sähkönkäytön kulmakivet, mukaan lukien sähköinen voimansiirto, ohjausjärjestelmät, jarrut. Osana rungon ja autoteollisuuden asiantuntijan Bentelerin kanssa toteutettavaa yhteistyökumppanuutta yritys osoittaa, kuinka kaikki Boschin sähköajoneuvojen tuotteet voidaan integroida. Lisäksi valmis runko auttaa Boschia kehittämään tuotteita strategisesti vastaamaan näitä vaatimuksia.

Bensiini-, sähkö- ja polttokennoklusterit - Bosch-tekniikka kaikentyyppisiin voimansiirtojärjestelmiin
Bosch haluaa tehdä liikkuvuudesta tehokkaan ja ympäristöystävällisen jokaisessa sovelluksessa. Tällöin se tarjoaa ratkaisuja kaikentyyppisille voimansiirtojärjestelmille, mukaan lukien tehokkaat polttomoottorit, polttokennovoimansiirto ja erilaiset sähköistysvaiheet.

Polttokennojärjestelmä - e-liikkuvuus pitkille matkoille:
Uusiutuvien energialähteiden avulla tuotetulla vetypolttoaineella toimivat liikkuvat polttokennoajoneuvot voivat kuljettaa pidempiä matkoja ilman hiilidioksidipäästöjä ja tarjota lyhyemmät polttoainetäyttöajat. Bosch tekee yhteistyötä ruotsalaisen Powercellin kanssa polttokennoklustereiden kaupallistamiseksi. Polttokennoklustereiden lisäksi, jotka muuttavat vedyn sähköenergiaksi, Bosch kehittää kaikkia järjestelmän peruskomponentteja tuotantovalmiiksi.

48 volttijärjestelmät - alhainen polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt:
Boschin 48-volttijärjestelmät tarjoavat lähtötason hybridisaation kaikille ajoneuvoluokille, tarjoamalla apumoottorin tukemaan polttomoottoria. Talteenototekniikka tallentaa jarruenergian ja käyttää sitä kiihdytyksen aikana. Tämä ominaisuus vähentää polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä jopa 15 prosentilla. Bosch tarjoaa kaikki järjestelmän tärkeät komponentit.

Korkeajänniteratkaisut - enemmän valikoimaa hybridi- ja sähköajoneuvoille:
Sähköajoneuvot ja plug-in-hybridit mahdollistavat nollapaikallisen päästöliikkuvuuden. Bosch auttaa ajoneuvojen valmistajia suunnittelemaan tällaisen voimansiirron ja toimittaa valmistajille tarvittavat järjestelmät. E-akseli yhdistää tehoelektroniikan, sähkömoottorin ja voimansiirron yhdessä yksikössä. Tämän pienikokoisen moduulin hyötysuhde on optimoitu suuremmalle etäisyydelle.

Lämmönhallinta - oikean lämpötilan asettaminen sähköautoissa ja hybrideissä: Bosch käyttää älykästä lämmönhallintaa lisätäkseen sähkö- ja hybridi-ajoneuvojen valikoimaa. Lämmön ja kylmän tarkka jakautuminen lisää akun tehokkuutta ja varmistaa, että kaikki komponentit toimivat optimaalisella lämpötila-alueella.

Joustava ilman pilaantumisen mittausjärjestelmä - parempi ilmanlaatu kaupungeissa:
Säävalvonta-asemat ovat suuria ja kalliita, ja ne mittaavat ilmanlaatua vain muutamassa tietyssä pisteessä. Boschin ilman pilaantumisen mittausjärjestelmä koostuu pienistä laatikoista, jotka voidaan jakaa joustavasti kaupunkeihin. Ne mittaavat lämpötilaa, painetta ja kosteutta reaaliajassa, samoin kuin hiukkasia ja typpidioksidia. Näiden mittausten perusteella Bosch luo ilmanlaatukartan ja käyttää sitä neuvomaan kaupunkeja liikenteen suunnittelussa ja hallinnassa.

E-maastopyörä - tekee vaikeasta maastosta helppoa kaksipyöräisillä ajoneuvoilla:
Sähköiset maastopyörät ovat tällä hetkellä sähköpyörämarkkinoiden voimakkaimmin kasvava segmentti. Uusi BoschPerformanceLine CX -käyttöjärjestelmä on optimoitu urheilulliseen käyttöön ja sillä on kompakti profiili. Jousihihnapyörä antaa ajamisesta tuntua luonnolliselta myös ilman moottorin apua.

Ajamisen apujärjestelmät ja automaatio - Bosch opettaa autoja ajamaan
Turvallisuus, tehokkuus, liikenteen sujuvuus, aika-automatisointi ovat yksi tekijöistä, jotka vastaavat tulevaisuuden liikkuvuuden haasteisiin. Laaja kuljettajaohjausjärjestelmien valikoiman lisäksi Bosch kehittää jatkuvasti järjestelmiään, komponenttejaan ja palveluitaan osittaiseen, korkeaan ja täysin itsenäiseen ajoon.

Autonominen pysäköintipalvelu - vihreä valo kuljettajattomalle pysäköinnille:
Bosch ja Daimler asensivat autonomisen pysäköintialueen Mercedes-Benz-museon pysäköintialueelle Stuttgartiin. Maailman ensimmäinen virallisesti hyväksytty ajuriton (SAE Level 4) pysäköintitoiminto, autonominen valet-pysäköintipalvelu, aktivoidaan älypuhelinsovelluksella. Auto pysäköi itse ilman turvaohjainta, ikään kuin näkymätön käsi ajaa sitä.

Etukamera - kuvankäsittely algoritmeilla ja tekoälyllä:
Etukamera yhdistää kuvankäsittelyalgoritmeja tekoälyn menetelmiin. Teknologia pystyy nopeasti ja luotettavasti tunnistamaan ja luokittelemaan ajoneuvot, jalankulkijat ja pyöräilijät, jotka eivät ole täysin tyhjiä tai kuljetetaan vilkkaassa kaupunkiliikenteessä. Tämän ominaisuuden avulla ajoneuvo voi laukaista varoituksen tai hätäjarrun.

Tutka-anturit - ympäristöanturit monimutkaisiin ajo-tilanteisiin:
Uusimman sukupolven Bosch-tutka-anturit vangitsevat ajoneuvon ympäristön paremmin myös huonolla säällä tai huonoissa valaistusolosuhteissa. Suuri mittausalue, leveä aukko ja korkea kulmaresoluutio tarkoittavat, että autonomiset hätäjarrujärjestelmät voivat reagoida luotettavammin.

Ajoneuvon liike- ja asentoanturi - tarkka sijainti ajoneuvoille:
Bosch on kehittänyt VMPS-ajoneuvon liike- ja sijainti-anturin, jonka avulla autonomiset ajoneuvot voivat tarkistaa sijaintinsa tarkasti. Tämän anturin avulla autonomiset ajoneuvot voivat määrittää kaistan tarkan sijainnin ajon aikana. VMPS käyttää globaalia satelliittinavigointijärjestelmän (GNSS) signaaleja, joita tukevat korjauspalvelun tiedot ja myös ohjauskulman ja pyörän nopeusanturit.

Verkotettu horisontti (Connectedhorizon) - paljon tarkempi ja ajan tasalla:
Bosch jatkaa verkottuneen horisontinsa kehittämistä. Autonominen ajo vaatii paljon tarkempia tietoja reaaliajassa edessä olevasta tien, kuten vaarallisista kohdista, tunneleista tai mutkien kulmasta. Verkottunut horisontti käyttää erittäin tarkkaa karttatietoa tarjotakseen ajoneuvolle tällaisia ​​tietoja turvallisella ja luotettavalla tavalla.

Sähköohjausjärjestelmät - avain itsenäiseen ajoon:
Sähköohjaus on yksi autonomisen ajon avaimista. Boschin sähköohjausjärjestelmä tarjoaa lisää turvallisuutta moninkertaisen redundanssin ansiosta. Jos tapahtuu harvinainen vika, tavanomaiset ja itsenäiset ajoneuvot voivat ylläpitää ainakin prosenttiosuuden sähköohjauksen 50-arvosta.

Viestintä työkalujen, ajoneuvoympäristöjen ja käyttäjien välillä - Bosch tarjoaa erinomaisen yhteyden liikkuvuuteen
Ajoneuvot, jotka varoittavat toisiaan vaaroista tai jotka eivät tarvitse virta-avainta ... Boschin verkotettu liikkuvuus helpottaa tienkäyttäjien elämää lisääen samalla turvallisuutta, mukavuutta ja ajamisen iloa. Toiminta on erittäin helppoa intuitiivisen ihmisen ja koneen käyttöliittymän (HMI) ansiosta.

3D-näyttö - kojetaulu, jolla on syvän näkökykyvaikutus:
Boschin uusi 3D-näyttö luo houkuttelevan kolmiulotteisen vaikutuksen auton ohjaamoon, joka näkyy sekä kuljettajille että matkustajille. Parantaa kuljettajan apujärjestelmien, kuten peruutuskameroiden, visualisointia. Kuljettajat saavat selkeämpiä tietoja, kuten etäisyys esteisiin tai ajoneuvoihin.

Täysin avaimeton - älypuhelimen vaihto:
Bosch-avaimeton käyttöjärjestelmä toimii älypuhelimeen tallennetulla virtuaalisella avaimella. Järjestelmän avulla kuljettajat voivat avata ajoneuvonsa automaattisesti, käynnistää moottorin ja lukita auton uudelleen. Auton sisään sijoitetut anturit voivat turvallisesti tunnistaa omistajan älypuhelimen kuten sormenjäljen ja avata auton vain omistajalle.

Puolijohteet - verkottuneen liikkuvuuden kulmakiviä:
Ilman puolijohteita modernit ajoneuvot pysyisivät siellä missä he olivat. Bosch on autoteollisuuden johtava sirujen toimittaja. Bosch-sirut auttavat navigointijärjestelmiä GPS-signaalin häiriötapauksissa ja ylläpitävät ajo-käyttäytymistä. Nämä sirut sammuttavat sähköautojen virran onnettomuustapauksissa ajoneuvon matkustajien suojelemiseksi ja hätäpalvelujen turvallisen toiminnan varmistamiseksi.

V2X-tiedonsiirto - tiedonvaihto ajoneuvojen ja niiden ympäristön välillä: Verkottunut ja itsenäinen ajo on mahdollista vain, jos ajoneuvot ovat yhteydessä toisiinsa ja ympäristöönsä. Tavanomaista globaalia teknistä infrastruktuuria ei kuitenkaan ole vielä syntynyt tietojen vaihtoa varten ajoneuvoista kaikkeen (V2X). Boschin tekniikasta riippumaton hybridi V2X -yhteysohjain voi kommunikoida Wi-Fi- ja matkapuhelinverkkojen kautta. Tämä tarkoittaa, että ajoneuvot voivat varoittaa toisiaan vaarallisissa tilanteissa.

Ajotietokone - seuraavan sukupolven elektroniikka-arkkitehtuuri:
Lisääntynyt sähköistys, automaatio ja liitettävyys lisäävät edelleen autoelektroniikan kysyntää. Bosch kehittää turvallisia, tehokkaita ohjaimia, joita kutsutaan aluksen tietokoneiksi, ja käyttää niitä voimansiirto-, automaatio- ja viihdejärjestelmissä.

Akku pilvessä - palvelut pidempään akun käyttöikään:
Boschin uudet pilvipalvelut pidentävät sähköautojen akkujen käyttöikää. Älykkäät ohjelmistotoiminnot analysoivat akun tilaa ajoneuvon ja sen ympäristön reaaliaikaisten tietojen perusteella. Se havaitsee myös akun stressitekijät, kuten nopea lataus ja useita latausjaksoja. Kerättyjen tietojen perusteella ohjelmisto laskee myös toimenpiteet solujen ikääntymistä vastaan, kuten optimoidut latausprosessit.

Ennustavat tieolosuhteiden palvelut - mahdollisten vaarojen ennakointi:
Sade, lumi ja jää muuttavat tienpito- tai kitkakerrointa. Bosch on kehittänyt omat pilvipohjaiset tien kunnossapitopalvelut, jotta autonomiset ajoneuvot voivat oppia mukauttamaan ajotapaansa nykyisiin olosuhteisiin. Tiedot, kuten sää, tienpinnan ominaisuudet ja ajoneuvon ympärys, sekä odotettu kitkakerroin, siirretään verkottuneisiin ajoneuvoihin reaaliajassa pilven kautta.

Sisäkamera - tarkkailija turvallisuuden parantamiseksi:
Lyhytaikaiset unihäiriöt, häiriötekijät tai unohdetut turvavyöt, kuten auto ajoneuvossa, joka voi johtaa kielteisiin seurauksiin, Bosch-tekniikka ei ole enää turvallisuusongelma. Boschin autonvalvontajärjestelmä, joka on valinnaisesti saatavana yhden tai usean kameran kokoonpanoissa, havaitsee kriittiset tilanteet sekunnissa ja hälyttää kuljettajaa.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber-toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.