Inspiroivat valaistuksen suunnitteluprojektit, İstanbulLight 3. Puhuminen Lighting Design Summit -tapaamisessa

inspiroivista valaistuksen suunnitteluprojekteista keskustellaan istanbullight-valaistuksen suunnittelukokouksessa
inspiroivista valaistuksen suunnitteluprojekteista keskustellaan istanbullight-valaistuksen suunnittelukokouksessa

20-21 Maamme, jolla on antiikin aikana maailman ensimmäinen valaistu tie Antakyassa, 3-XNUMX järjestetään IstanbulLight-messuilla syyskuussa. Se isännöi maailmankuuluja valaistuksen suunnittelijoita Lighting Design Summit -tapaamisessa. Huippukokouksessa jaetaan valaisevan suunnittelun inspiroivia projektikokemuksia.

Pieni kauppa, jättimäinen ostoskeskus, koti, toimisto, museo tai lentokenttä tarvitsee valaistusta riippumatta siitä, missä päin maailmaa ne on suunniteltu. Koska valo on tärkeä voima, joka määrittelee paikan kokemisen ja tarpeen nähdä, ja lisää siihen samalla esteettisen visuaalisuuden. Valaistumisen seikkailusta, jossa ihmiset aloittivat lämpenemisen tulipalon avulla, valon saamisen, suojan villieläimiltä, ​​on tullut taidetta, joka integroituu arkkitehtuurisuunnitteluun nykypäivän tekniikkaan, lisää siihen merkitystä ja asettaa ne, joita halutaan korostaa, etualalla ja naamioida halutut.

Valaistussuunnittelun tulevaisuus kehittyy edelleen älykkäiksi, kustannustehokkaiksi ja edistyksellisiksi valaistusjärjestelmiksi, jotka edistävät tilojen sisustamista tai arkkitehtuuria, jättäen perinteiset ratkaisut uuden tekniikan valossa. Teknologian ja suunnittelun yhdistelmästä johtuva valaisussuunnittelu on tulossa laajalle leviäväksi maassamme, kuten myös ammatissa. Maamme on viime aikoina keskittynyt korkean lisäarvon tuotantoon sekä erikois- ja erikoistilauksien tuotantoon kilpailukykynsä parantamiseksi maailman kanssa.

Inspiroivat projektit valaistussuunnittelussa, 3. IstanbulLight-valaistussuunnittelukokous
Maamme, jolla on maailman ensimmäinen valaistu katu Antakyassa antiikista lähtien, isännöi maailmankuuluja valaistussuunnittelijoita Lighting Design Summit -tapaamisessa, joka järjestetään syyskuussa IstanbulLight-messuilla 20-21. IstanbulLight, 12. Jason Bruges Studio, Liz West Studio, ONOFF Lighting, LAB.1, Arup, ZKLD Light Studio, Sevenlight, PLANLUX, MCC Lighting, NA Light Style, SLD Studio, Kansainvälinen valaistus- ja sähkölaitteiden messut ja kongressi Dark Source, Steensen Varming - UTS, Lighting Institute ja August Technology toivottavat puhujina valaistuksen suunnittelijoita ja ammattilaisia. Huippukokouksessa keskitytään valaistussuunnittelun viimeisimpiin suuntauksiin, inspiroiviin projekteihin ja uusiin lähestymistapoihin suunnittelussa.

Brittiläinen suunnittelija Jason Bruges jakaa viimeisimmän tutkimuksensa kaupunkimittaisista robottiinterventioista
Lontoon taiteilija Jason Bruges, joka käyttää korkean teknologian sekoitettua mediapalettia tutkiakseen maisemaa, aikapohjaisia ​​interventioita ja dynaamisia alueellisia kokemuksia yhdistämällä arkkitehtuuria vuorovaikutteisiin kuvioihin, kuuluu Lighting Design Summit -kokouksen pääpuhujiksi. Esityksessään Yeni Upcoming New Spatial Experiences, Bruges Bruges esittelee Jason BrugesStudion erilaisia ​​projekteja ja prosesseja, mukaan lukien joitain hänen viimeaikaisesta tutkimuksestaan ​​robottiinterventioista kaupunkisuhteessa. Hänen viimeaikaisiin hankkeisiinsa kuuluu laaja kokemus Dark Life -näyttelystä Lontoon luonnontieteellisessä museossa ja interaktiivinen digitaalinen markiisi Dallasin Love Fieldin lentokentälle Teksasissa. John Bruges osallistuu jännittävään uuteen projektiin, joka pidetään Tokiossa samanaikaisesti 2020-olympialaisten kanssa.

Taiteilija Liz West pyrkii luomaan yleisölle innostuneen aistitietoisuuden
Liz West tuottaa laajan valikoiman teoksia, mukaan lukien paikkakohtaiset installaatiot, veistokset ja seinäpohjainen taide, ja luo eläviä ympäristöjä, joissa sekoitetaan kirkkaita värejä kirkkaisiin valoihin. Liz West Studion perustajan, joka pitää huippukokouksessa erityisen esityksen, jonka otsikko on ız Your Perception of Color ede, tavoitteena on luoda innostunut aistitietoisuus yleisölle hänen teoksissaan. Vaikka West on kiinnostunut siitä, kuinka psykologisia ja fyysisiä reaktioita väriin stimuloidaan, hän paljastaa alueellisten kuvioiden voimakkuuden ja koostumuksen leikkimällä väreillä. Hänen Iri-Descent -teoksensa, joka järjestettiin historiallisen Fortnum & Mason -myymälän pihalle Piccadillyssä ja joka roikkui 150-luurankokehyksen kuutiossa, on yksi mielenkiintoisimmista teoksista suunnittelumaailmassa.

Mihin museojen valaistusprojektien tulevaisuus menee?
Museoilla, jotka ovat yleensä valtavia jättiläismäisiä tiloja, on hyvin erityisiä valaistuksia sekä rakenteillaan että esineillään olevilla esineillä. SLD Studio: n perustajat ja suunnittelijat Duygu Çakır ja Gürden Gür esittelevät kokemuksensa näyttelyvalaistuksen suunnittelusta ja meneillään olevista museohankkeista, jotka perustuvat Antrepo 2019 - MSGSÜ Istanbulin maalaus- ja kuvanveistomuseo -hankkeeseen, joka avataan vieraille 5: n lopussa. Studion meneillään oleviin ja käynnissä oleviin hankkeisiin kuuluvat Dalamanin lentokentän uusi kansainvälinen terminaali, Turkin Ulan Bator -lähetystö, Çimtaş-johtorakennus, Quasar Istanbul ja Torun Centerin monitoimikompleksi, METU-tutkimuspuisto, Manisa Metropolitan kunnan virasto ja kulttuuripuisto, Istanbulin IMM-kaupungintalo , MSGSÜ Antrepo 5 maalaus- ja kuvanveistomuseo.

Oletko valmis aloittamaan inspiroivan valon matkan?
Hän syntyi ja kasvoi Turkissa ja suunnittelijoita, jotka jatkavat elämäänsä tässä hetkessä Sydneyssä, taiteilijat ja tutkijat Emrah Baki Ulas valossa taiteen, arkkitehtuurin, historiallisia paikkoja ja pidetään viranomainen käytöstä kaupunkisuunnittelussa. Taiteilija, joka on johtanut satoja valaistusprojekteja ja voittanut lukuisia palkintoja, on yhteistyökumppani Steensen Varmingissa, teknillisen yliopiston tiedekunnan jäsen ja alan arvostettu yritys. Emrah Baki Ulaş, joka tunnetaan valaistussuunnittelun omakriittisestä ja filosofisesta lähestymistavasta, vie osallistujat inspiroivalle matkalle luonnosta tekniikkaan, evoluutiosta tuhoon ja todellisuudesta illuusioihin ja kuinka valo on kytketty kaikkeen ympärillämme.

Itse asiassa kuinka päiväsaikaan suunnitellut kaupunkitilat mukautuvat yöhön?
Kaupungit ovat nyt aktiivisia yöllä päivän ulkopuolella. Joten miten päiväsaikaan suunnitellut kaupunkitilat mukautuvat yöhön? Şebnem Gemalmaz on lontoolainen suunnittelija, joka johtaa arkkitehtuuri-, suunnittelu- ja suunnittelupalveluyrityksen ARUPin Istanbulin toimistoa, jolla on 35-toimistot ja 92-työntekijät 14-maassa. Hän suoritti maisterintutkinnonsa kaupunkien valaistuksesta Yıldızin teknillisissä ja kuninkaallisissa yliopistoissa Ruotsissa ja oli Tukholman kunnan kahden kaupunkisuunnitteluprojektin johtaja, joka johti Tukholman valaistuksen yleissuunnitelman laatimiseen. Beebnem Gemalmaz keskittyy esityksessään nimeltä Ö Näkyvän ulkopuolelle: kaupungit ja valaistus Ş keskittymään uusiin määritelmiin ja käsitteisiin, jotka ovat syntyneet öisissä yleissuunnitelmissa ja valaistuksen yleissuunnitelmissa ajoneuvona.

Lisääkö valaistussuunnittelu tuotemerkin arvoa?
Suunnittelija Başak Okay Tekirillä, joka osallistui Planlux Lighting Design -projektin valaistussuunnittelukokoukseen, on kokemusta monista erilaisista projekteista, kuten hotelleista, ostoskeskuksista, monumentteista, toimistoista, elokuvateattereista ja urheiluhalleista. Erityisesti suunnittelun kehittäminen ja projektinhallinta, vanhempi valosuunnittelija on asiantuntija aiheesta, monissa kaupungeissa Turkin ja "kaikki" ja macfit käsitteen kuntokeskus suunniteltu hankkeen toteuttamisesta ja valosuunnittelijana, valaistuksen suunnittelu, jolla varmistetaan, että tärkeä osa brändiä. Başak Okay Tekir esittelee ”MACFit Sports Halls: Lighting Design as Corporate Identity ecek” -tapahtuman, joka pidetään valaistuksen suunnittelun huippukokouksen ensimmäisenä päivänä, huolimatta nopeista projektisuunnitteluprosesseistaan ​​ja alhaisista budjettivaatimuksistaan ​​kestävän valaistusjärjestelmän, joka ottaa huomioon valaistuksen perustarpeet ja seuraa käytännön ratkaisuja. jaa yksityiskohtia ja kokemuksia.

Kuinka valaistuksen suunnittelusta tulee tunnustettu ammatti?
Yenal Gül, joka on työskennellyt MELA: n kanssa tulevien säädösten suunnittelussa nykyisellä roolillaan OSRAMin johtamassa Itä- ja Afrikan dynaamisen valaistuksen divisioonassa, ei tunnusta itseään diplomaattina, yrittäjänä, insinöörinä ja johtajana. Yenal, jonka päätavoitteena on tehdä valaistussuunnittelusta tunnettu ammatti, puhuu kaikkien alan ammattilaisten pyrkimyksistä lisätä valaistustaitoa ja lisätä markkinoita valmistajalta suunnittelijalle Lighting Institute -laitoksen, Lähi-idän ja Afrikan ensimmäisen valaistussuunnittelukoulun kautta.

Kuinka hotellin valaistus tulisi olla?
Matkustamme lyhyitä tai pitkiä liike- tai lomamatkalla. Kun tavoitteet ja matkustajat monipuolistuvat, arkkitehtisuunnittelu, ratkaisu ja editointi muuttuvat luonnollisesti näiden parametrien kanssa. Ja tietysti lomaan suunnitellun hotellin ja liiketoimintaa varten suunnitellun hotellin arkkitehtoninen suunnittelu ja valaistus kaupungin keskustassa eivät ole samanlaisia. NA Light Style -yrityksen perustaja Nergiz Arifoğlu, joka piti lähtökohtanaan Brand Independent valaistussuunnittelutoimiston perustamisen ajatuksella, että suunnittelu olisi tehtävä ilman, että yrityksiä yhdistetään, on hiljattain osallistunut dı Hotel, Architecture and Lighting Designer -esittelyyn Z-hotellissa, arkkitehtuurin ja valaistuksen suunnittelijan esittelyssä. Hotelli kertoo ajatuksistaan ​​ja kokemuksistaan ​​majoituksen ja valon vuorovaikutuksesta. Nergizoğlu on aktiivisesti mukana kaikessa toiminnassa Turkin kansallisen valaistuskomitean hallituksen jäsenenä.

Ihmiskeskeinen valaistus: markkinointi vai todellinen?
Asianajaja ja teollisuus valaisimet suunnitteluinsinööri alkuperää Emre Sun, nimi paljon aloitteen ensimmäinen paikka valaistuksen suunnittelun alalla Turkki. Tuolloin vuonna 2005 Turkin ensimmäinen ja ainoa arkkitehtoninen valaistussuunnittelu lehden PLD sijaitsee julkaisuprosessia Turkissa ja on tällä hetkellä päätoimittajan Sun, jolla otettiin innovatiivinen valotekniikka Turkin markkinoille elokuussa perustaja Technology. LIGA laakeri merkki, joka hoitaa maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehitysjohtaja Emre aurinko, arkkitehtoninen valosuunnittelu Turkin hyväksytään ammattina, tietävät niiden osuus edistämiseen sektörünnitelig. IstanbulLightin yhteydessä järjestetyssä valaistushuippukokouksessa Güneş määrittelee valon ja terveyden suhteen tieteen havaintoihin ja kysymykseen, johon ala pyrkii vastaamaan, on ”Ihmiskeskeinen valaistus: markkinointi vai todellinen? Keskity vastaukseen kysymykseesi.

Historialliset rakennukset, valaistusprojektit palaavat vanhoihin loistaviin päiviin
Historialliset rakennukset heräävät elämään uudestaan ​​valaistussuunnittelijoiden käsissä ja palaavat vanhoihin loistaviin päiviin. nykytilaa historiallisten rakennusten säilyttämisen ja palauttamisen otsikko, merkitys ja farklılaştırıyor.türkiye täytyy suunnitella prosesseja ja ratkaisuja sekä Saksan lähetyskentällä Seitsemän Valot eri projekteissa tan Seda Sezer sanoi, 'Valo Masterplan historiallisia valaistusta uudesta näkökulmasta' eri mittakaavoissa Istanbulissa esittelystä ja vertaa historiallisten rakennusten valaistuksen suunnitteluprosesseja ja jaa kokemuksiaan.

Yö ei ole missään inhimillisen olemassaolon vaiheessa ollut niin hallitsevaa kuin nykyään.
Kerem Ali Asfuroğlu, jolla on otsikko Kor Dark Protector ”, on työskennellyt monissa projekteissa, kuten Covent Garden ja Battersea Power Station Masterplans, City Point, Shakespeare's New Place ja Medius House. Asfuroglu, joka perusti 2019: n sosiaalisiin ja ympäristöarvoihin keskittyvän Dark Source -valaistus- ja sisältöstudion, on saanut monia palkintoja, kuten Red Dot, PLDC, LAMP ja niin edelleen. The Dark Source, sarjakuva, joka rohkaisee meitä tarkastelemaan suhteemme valoon pimeästä näkökulmasta, sai IDA: n usu Dark Protector ID -palkinnon palveluistaan, joiden tarkoituksena on puolustaa pimeyttä 2017: ssa. Asfuroğlu, joka seuraa pimeiden harrastajien innokkaita Lighting Design Summit -tapaamisessa, kertoo poikansa matkasta, joka ei ole koskaan hallinnut yötä missään olemassaolon vaiheessa, ja ohuesta rajasta valon ja pimeän välillä.

Valaistuksen suunnittelija suunnittelee pohjimmiltaan pimeyttä
Viimeisen sadan vuoden ajan olemme modernisoineet tuomalla valoa ja valaistusta jokaiseen maan nurkkaan. Mutta valitettavasti viimeisten 20-vuosien aikana olemme tavanneet uusia käsitteitä, kuten valon pilaantuminen puuttuen valaistuksen käyttötarkoituksesta. ”Valaistussuunnittelija suunnittelee pohjimmiltaan pimeyttä, tasarımcı sanoi suunnittelija Ali Berkman esityksessään. Tummuuden suunnitteleminen toisaalta kutsui sinua tulemaan lähemmäksi ja ystävällistä pelkäämäsi pimeyden kanssa, ja toisaalta hän jakaa kanssasi mitä välittää pimeää suunnitellessasi. Pidettiin valaistuksen suunnittelun alalla Lontoossa Valosuunnittelu Awards 40 vuotta Välissä kuusi 40 valosuunnittelija Ali Berkman, Turkki, Kazakstan, Kongon, Senegal, Qatar ja ottaa eri mittakaavoissa ja projekti valosuunnittelu on xnumx'n virheluokituksesta Dubaissa ONOFF Valosuunnittelu Perustaja. Hän luennoi valaistussuunnittelusta luennoitsijana Haliç-yliopiston sisustusarkkitehtuurin osastolla.

Mitä tapahtui 26-tullittoman myymälän valaistusprosessin aikana Istanbulin lentokentällä?
Mustafa Akkaya, IALD: n ammattimainen jäsen vuoden alussa 2019, valittiin yhdeksi 40-valaistussuunnittelijoista saman vuoden ikävalaistuksessa palkinnon saaneilla 40-palkinnoilla. ZKLD Studion Mustafa Akkaya suunnitteli 53 tuhannen m2-alueen valaistuksen Istanbulin lentokentällä. ZKLD Studio toteutti projektin valaistuksen suunnitteluneuvonnan, joka koostuu yhteensä 26-kaupoista, joka sisältää monia erilaisia ​​yksityiskohtia ja konsepteja. Akkaya kertoo 3: n koko vuoden haastavan prosessin yksityiskohdat ”Istanbulin lentokenttä - UNIFREE / Duty Free Stores” -esityksen kanssa.

Yrittäjäehdokkaat nuoret suunnittelijat löytävät vastauksen kysymyksiisi
Yrittäjyys on ollut maassamme suosittua ja kehittyvää yritystä etenkin viimeisen 10-vuoden aikana. Kuuntelemme valaistussuunnittelutoimiston perustamistarinaa Canan Babalta, joka on MCC Lightingin perustaja ja Funda Ataylar, joka työskenteli aiemmin yhdessä Philips Aydınlatmassa. Yrittäjyystarina toivoo vastaavansa nuorten suunnittelijoiden mielessä oleviin kysymyksiin jakamalla ”miten he valaisevat tiensä esitystensä kautta.

ArchIST-palkinnot sisustussuunnittelusta 2019: n ensimmäinen palkintoprojekti: “Istanbul Kültür University, Press Express Campus”

Istanbul Kültür -yliopiston uuden kampuksen sisätilat lehdistölle suunnitteli Modern Architects, kun taas valaistussuunnittelua tarjosi LAB.1. Valaistuksessa ja energian suunnittelussa / konsultoinnissa palveluita tarjoavan LAB.1: n perustaja Faruk Uyan esitteli projektinsa ja prosessinsa, jotka voittivat ensimmäisen palkinnon koulutus- ja kulttuurirakennuksissa -kategoriassa Archist Awards for Interior Design 2019 -palkinnossa, joka järjestettiin 2019: ssä. University, Press Express Campus ”. Uyan on toiminut valaistuksen suunnittelijana monissa laajoissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa eri yrityksissä, joissa hän on työskennellyt valaistuksen suunnittelijana ja voittanut hankkeillaan kansainvälisiä palkintoja.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.