Melbourne-raitiovaunu toimii aurinkovoimalla

Melbourne-raitiovaunu kulkee täysin aurinkoenergialla
Melbourne-raitiovaunu kulkee täysin aurinkoenergialla

Victoria osavaltion pääkaupunki Melbourne, joka pyrkii lisäämään uusiutuvan energian tavoitettaan 50 prosentilla, ylläpitää koko kaupungin raitiovaunuverkkoa aurinkoenergialla.

Melbourne, Australian toiseksi suurin kaupunki, aloitti koko kaupungin raitiovaunuverkon käyttämisen aurinkoenergialla.

Viime viikolla virallisesti avattu Neoen Numurkah-aurinkovoimalaitos tuottaa 100-uusiutuvan energian prosentuaalisesti kaupungin valtavan raitiovaunuverkon käyttämiseen. Laitos rakennettiin toimittamaan vuosittain 255 tuhatta megawattituntia sähköä kansalliseen energiaverkkoon. Hanke rahoitettiin Australian työväenpuolueen Solar Trolley Initiative -hankkeesta.

390 vastaa tuhansien puiden istutusta
Tämän projektin ansiosta Melbourne-asukkaat saavat puhtaammat raitiovaunut ja mukavammat omatuntonsa. Hiilidioksidipäästöt, joita uusi aurinkovoimalaitos vähentää, vastaa 750 tuhannen auton poistamista teiltä tai istuttamista 390 tuhannen puun ympärille. Melbournen pääkaupunki Victoria on asettanut uusiutuvan energian tavoitteensa 2025 asti 40 ja 2030 50. Tätä aurinkoenergiahanketta pidetään myös tärkeänä askeleena tässä suhteessa. (Dünyahal)

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar