Kartta Baku Metro

Baku-metrokartta
Baku-metrokartta

Se on metrojärjestelmä, joka sijaitsee Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakuussa. 6 avattiin marraskuussa 1967. Pituus on 36,7 km ja koostuu 3-linjoista ja sisältää 25-pysäkit. Se on ensimmäinen metro, joka on perustettu muslimimaissa.

  1. 1900-luvun vaihteessa Baku muutettiin yhdeksi Kaukasuksen, mutta myös koko entisen Venäjän imperiumin ja Neuvostoliiton suurimmista asutuista teollisuus-, sivilisaatio- ja tiedekeskuksista. Tämän mukaan Moskovan ja Leningradin kaupunkien metrojen rakentamissuunnitelmien jälkeen päätettiin rakentaa metro Bakuun kaupungin kolmannen kaupungin 1932: n kehittämissuunnitelman ensimmäisessä luonnoksessa.

Mutta välillä 1941-1945, joka alkoi jonkin ajan kuluttua, toinen maailmansota esti tämän saavutuksen. Vasta 1947-vuoden kuluttua 2-sodasta Neuvostoliiton hallitus päätti aloittaa projektitutkimuksen. 1949: ssä aloitettiin metrorakentamisen rakentaminen. 1954: ssä hyväksyttiin ensimmäisen linjan tekninen projekti ja metrolla rakennettiin 12,1 km-linja. Päätie rakennettiin 500 - 700 lahden suuntaisesti Kaspianmeren rannikolta.

1953: ssä rakennustoiminta keskeytettiin väliaikaisesti ja saatiin päätökseen 1960: ssä. Tämä viivästytti Baku-metroa.

Vuonna 1966 perustettiin Baku Metro Authority, jolla on 6-palvelu, kuten liikkuminen, liikejunat, tie- ja tunnelilaitteet, terveysteknologia sekä sähkömekaaniset, merkinanto- ja viestintäpalvelut, materiaalitekniset takuupalvelut.

6 marraskuu Bakun metroaseman 1967-asema 5 - Baku Soveti (tänään İçarişəhər), 26 Bakı -komissaari (tänään rannikko), 28 Aprel (tänään 28 toukokuu), Gənclik ja Nəriman Nərimanov-asemat ja 9,2-metroasemat. lava otettiin käyttöön. Näistä asemista 1 oli suuressa syvyydessä. Yksi niistä on Xətai (nykyään Shah İsmail Xətai) -asema, joka sijaitsee alueella nimeltä Garaşehir. 4 marraskuu Jatkuva metropalvelu ja junien liikkuminen ohjelmaa varten alkoi 25: sta.

Ensimmäisen vyöhykkeen jälkeen 2,3 km: n toinen vyöhyke alkoi toimia. Sitten 6,4 km: n kolmas vyöhyke otettiin käyttöön. Se on hieno ”8. kilometri ı yhdisti kaupungin ja teollisuusalueen keskustaan. 9,1 km: n toinen vaihe ylitti Bakuon tasangon luoteeseen ja valmistui 1985: iin rakentamalla viisi asemaa. Kaksi asemia on suuria syvyysasemia.

Câfər Cabbarlı -asema rakennettiin porttina 28 May -asemalle, ja se otettiin käyttöön 1993: ssä.

Euroopan unioni on myöntänyt 2002 miljoonaa euroa Həzi Aslanov -aseman valmistukseen, joka otettiin käyttöön 4.1: ssä.

2006: n jälkeen uudet RFID-kortit on korvattu vanhalla kolikkomaksujärjestelmällä. 2007: ssä nämä kortit esiteltiin kokonaan.

9 lokakuu Nâsimi-asema otettiin käyttöön 2008: ssä.

30 joulukuu 2009: ssä Azadlıq-etsintäasema otettiin käyttöön.

29 kesäkuu 2011: ssä Dərnəgül-asema otettiin käyttöön.

19 huhtikuun 2016, Avnovagzal ja Memar Əcəmi 2 asemat ja 3. linja otettiin käyttöön.

Tällä hetkellä Baku-metro koostuu 36,7-linjoista, joiden kokonaispituus on 3 km, käynnissä olevasta 25: sta ja neljästä käynnissä olevasta rakennusasemasta. Nämä asemat sijaitsevat 27-sisäänkäynnin aulassa. Seitsemän asemaa ovat suurella syvyydellä. Metroon rakennettiin viisi 4000-liukuportaiden tyyppiä, joiden kokonaispituus oli yli 41 metriä. Tunnelirakenteiden kokonaispituus on yli 17,1 kilometriä. Baku-metro valitaan muustakaupungista, jonka linjat tehdään kaupungin leikkautuvan helpotuksen mukaan mäkisellä alueella, missä prosenttien 60 ja% 40 kaltevuus on tuhansia ja useita kaarevia, pienillä säteillä.

Baku-metrokartta
Baku-metrokartta

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber-toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.