CHP-ryhmän varapuheenjohtaja Çorlu Train Train Disaster Resolution

CHP-ryhmän varapresidentti Ozgur Ozel, Engin Altay ja Engin Ozkoc, Çorlu 24-kansalainen kuoli junan onnettomuudessa tutkiakseen huolimattomuutta ja määrittelevän vastuuhenkilöt, jotka ovat esittäneet tutkimuksen ehdotuksen parlamentin puheenjohtajalle.

CHP-johtaja Kemal Kılıçdaroğlu, jonka Çorlu ja CHP-valtuuskunta ilmoittivat varapuheenjohtajan Faik Öztrakin johdolla, esiteltiin ryhmän puheenjohtajien laatiman kertomuksen, yksityisen, Altayn ja Özkoçin allekirjoituksen, mukaisesti tutkimukseen. Tutkimusehdotuksessa ”8 Heinäkuussa 2018, Tekirdağin Çorlu-alueella tapahtui junaonnettomuus, jossa 24-kansalainen menetti henkensä ja 318-kansalainen loukkaantui. Uzunköprü, joka on reitti, jossa monta junaa ei voida tehdä syistä, kuten tien uusiminen, kestää pitkään Traakiassa,Halkalı tiedetään myös alkavan 1-toukokuussa 2018. ” Ehdotuksessa kirjattiin seuraavat tiedot:

GİRİŞ on enemmän matkustajia GİRİŞ

Ada Onnettomuudessa ensimmäinen vaunu suistui pois, mutta ei kaatunut, jota seurasi 5-vaunu, joka suistui pois. Junan nopeus onnettomuuden aikana määritettiin 90-110 km. Noin 8 minuuttia ennen onnettomuutta junan henkilökunta tuli liikkuviin tietojärjestelmiin ilmaisulla "matkustajia on enemmän kuin paikkoja". Liikenne-, meriliikenne- ja viestintäministeriön ensimmäisessä lausunnossa onnettomuuden jälkeen todettiin, että ”onnettomuus johtui maaperän purkamisesta putken ja kiskon välillä liiallisen sademäärän takia”.

UNCONTROLLED ON VAARALLINEN VAARA

Raportissa, jonka puolueemme laati asiantuntijoiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, todetaan, että linjan säleiköiden kunnossapitopyyntö peruutettiin äskettäin päästöoikeuksien jakamisen viivästymisen takia, ei pelkästään grillipaikalla, jossa onnettomuus tapahtui, vaan myös muilla ruudukon ruuduilla. Asiantuntijoiden tekemissä arvioinneissa mielipide siitä, että rautatieliikenteessä tehtyjen tulosten logiikka ja hallitsematon riski ovat vaarantuneet. Teknologian sivuuttamisen ohella rautateiden rakentamis- ja kunnossapitovaiheissa myös valvonnan puute erottuu vakavaksi ongelmaksi. On raportoitu, että se oli aiemmin valvottu tienvartijoilla ja jopa ohjattu elektronisella vaunulla, mutta tämä oli rajallinen.

TARVITTAVAT VAROITUKSET METEOROLOGIA

Vaikka todettiin, että ainoa syy onnettomuuteen oli liiallinen sademäärä, TMMOB: n ilmatieteen insinöörien kamari totesi, että alueella esiintyvää sadetta on mahdollista nähdä kerran vuodessa Çorlu-sääaseman, joka on yksi lähimmistä mittausasemista onnettomuuspaikalle, sademääräisen analyysin mukaan. Meteorologia tekee myös tarvittavat varoitukset. 7 ei ole oikeutettu edustamaan vuosittain onnettomuutta aiheuttavaa sademäärää. On selvää, että henkilöliikennepalveluja tarjoavan organisaation on varmistettava linjan rakentaminen, ylläpito ja valvonta ottamalla huomioon kaikki tiedot, kuten maan olosuhteet, maantieteelliset piirteet ja sääolosuhteet. Onnettomuuteen liittyen on vastattava moniin kysymyksiin. Riippumatta siitä, ovatko liikennekäytävät, reitit ja lyhyen linjan tutkimukset rautatieliikenteestä, jossa onnettomuus tapahtui, onko urakoitsijan yrityksen tai yrityksen yrityskuva ja aiemmat työkokemusta koskevat asiakirjat riittävät, onko vastaavuutta odotettavissa riittävästi ennen onnettomuutta. On selvää, että tämä junaonnettomuus, jossa 7-kansalaiset menettivät henkensä Çorlussa, oli seurausta vakavasta laiminlyönnistä ja hallitsemattomasta. Ehdotamme ja perustamme perustuslain perustuslain 24 ja 98 artiklan mukaisen parlamentaarisen tutkimuskomitean, jotta löydämme vastaukset vastaamattomiin kysymyksiin, määritetään vastuuhenkilöt ja määritetään toimenpiteet, joita toteutetaan näiden junatapaturmien uudelleen estämiseksi. "

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Kohti 24
Kohti 24

Tarjouspyyntö: Level Crossing Guard Service

Lokakuu 24 @ 14: 00 - 15: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.