Maailman kanavan İstanbulin kanava (video)

Channel Shocking Project: Channel Istanbul: Istanbulin kanava toteutetaan kaupungin Euroopan puolella. Mustanmeren ja Marmaranmeren välillä avataan keinotekoinen vesiväylä, jotta helpotetaan laivaliikennettä Bosporissa, joka on tällä hetkellä vaihtoehtoinen kulku Mustanmeren ja Välimeren välillä. Pisteessä, jossa kanava kohtaa Marmaran meren, yksi 2023in perustamista kahdesta uudesta kaupungista perustetaan. Kanavan pituus on 40-45 km; leveys 145-150 m pinnalla, pohja on noin 125 m. Veden syvyys on 25 m. Tällä kanavalla Bosphorus on täysin suljettu tankkiliikenteeseen ja kaksi uutta niemimaa ja uusi saari muodostetaan Istanbuliin.
453in on tarkoitus rakentaa miljoona neliömetriä. Muut alueet on jaettu lentoasemiin, joissa on 30 miljoonaa neliömetriä, Ispartakule ja Bahçeşehir, jossa on 78 miljoonaa neliömetriä, tiet, joissa on 33 miljoonaa neliömetriä, kaavoituslohkot, joissa on 108 miljoonaa neliömetriä ja 167 miljoonaa neliömetriä on jaettu viheralueisiin.
Hanke kestää kaksi vuotta. Uutettua maata käytetään suuren lentokentän ja sataman rakentamiseen, ja sitä käytetään louhosten ja suljettujen kaivosten täyttämiseen.
Vaikka tarkkaa sijaintia ei paljasteta, on olemassa erilaisia ​​väitteitä. Kun Erdoğan sanoi: "Tämä projekti on lahja Çatalcalle", väitteet siitä, että hanke toteutetaan Çatalcassa, ovat tärkeitä. jotkut kaupunkisuunnittelijat ennustavat, että tämä kanava on Terkos-järven ja Büyükçekmece-järven välillä tai Silivrin ja Mustanmeren välillä.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 15

Ostotarjous: Siivouspalvelu

Lokakuu 15 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.