Hanke tavaraliikenteen lievittämiseksi

Tavaraliikenteen helpottamista koskeva hanke: Soma Centered -logistiikkakeskuksen perustaminen ja Çandarlın sataman ja Istanbulin moottoritien vaikutusten selvittäminen maakuntatalouden kapaanille Loppukokous pidettiin Manisassa. Kyseiset teet helpottavat myös tavaraliikenteen lisääntymistä, erityisesti Izmir-Manisa-Aliağa-kolmiossa.

Manisa Erdogan Bektasin kuvernööri, MCBU: n rehtori. Tohtori A. Kemal Çelebi, Manisan varapuheenjohtaja Şerafettin Tuğ, Soma kuvernööri Ahmet Altintas, Soma kaupunginjohtaja Hasan Ergene, Manisan tiede Teollisuus ja teknologia Provincial Director Assoc. Tohtori Erbil Kalmış, CBU: n teknisen tiedekunnan dekaani Tohtori Prof. Dr. Enver Atik, kauppatieteiden tiedekunnan dekaani Tohtori Mustafa Miynat, Manisan investointitukitoimiston koordinaattori Buket Turamanlar Zafer Development Agency ja asianomaiset alan edustajat osallistuivat. Puhuminen kokouksessa Manisan tiede- ja teollisuusteknologia Provincial Director Assoc. Tohtori Erbil Kalmiş totesi, että raportin tavoitteena on tehdä alustava toteutettavuustutkimus Soma-alueella perustettavasta logistiikkakeskuksesta ja että perustettava logistiikkakeskus hyödyttää sekä piiriä että aluetta taloudellisen, työllisyyden ja alakohtaisen monimuotoisuuden kannalta.

ÇANDARLI JA ALİAĞA-ALUEET, JOTKA LÄHETETÄÄN

Avustaa Projektin tutkimusryhmä. Tohtori Çiğdem Sofyalıoğlu antoi tietoa raportin tuloksista. Hankkeen tutkimukset, tulokset ja ehdotukset esitettiin seuraavasti: yapılabilir Victory Development Agency -hankkeen tukemana hankkeen tavoitteena oli arvioida Soma-alueella perustettavan logistiikkakeskuksen toteutettavuutta eri näkökulmista. Soma-alue sijaitsee Persianlahden ylittävän Istanbul-Izmir-moottoritien, Pohjois-Marmaran moottoritien ja Istanbul-Izmirin ja Bandırma-Izmirin YHT-projektien risteyksessä. On myös tarkoitus laajentaa näitä tie- ja rautatieyhteyksiä Çandarlın ja Aliağan satamiin Soman kautta. Strategiset sijainnit sekä rautateillä että valtateillä lisäävät Soman merkitystä ja lieventävät tavaraliikenteen kasvavaa ongelmaa İzmirissä ja sen ympäristössä, erityisesti İzmir-Manisa-Aliağan kolmiossa.

ON VAIKUTTAVAT ALUSTAVAAN ALUKSEN LIIKENNEEN

Soma-alue sijaitsee 87 km: n päässä Aliağan satamista, joilla on tärkeä asema alueen viennissä ja 76 km pohjoiseen Egeanmeren satamaan. Kun satama, jossa on 18 m -meren syvyys, on valmistunut, siitä tulee tärkeä kuljetusliikenne Välimeren itäosassa kilpailijana tärkeille liikennesatamille, kuten GioTauro, Malta, Damietta, Alexandria, Haifa, Port Said ja Piraeus sekä Kaukasus, Aasia ja Lähi-idän tuotteita voidaan kuljettaa Eurooppaan ja muualle maailmaan tämän sataman kautta. Çandarlı portti ja se liittyy Soma logistiikkakeskus, vaikka omistaja Silk Road historian elvyttää potentiaalia, Turkista ja alue on yksi suurimmista ongelmista kuljetuksen alalla Canakkale ja laivaliikenteen Bosporin on myös positiivinen vaikutus. Näin vähennetään salmien kautta kulkevaa rahtia sekä kotimaisille että kansainvälisille kohteille. Lisäksi voidaan sanoa, että Mersinin satama ja Mustanmeren yhteys, jotka saattavat kilpailla Çandarlın ja tienvarsiyhteydet tältä osin, lisäsivät merkittävästi sekä Çandarlın että Soman mahdollisuuksia Yenicen logistiikkakeskuksen keskeyttämisen seurauksena.

SORTIN YHTEYSTIEDOT SOMA YHTEISTYÖKOHTAA

Sen läheisyys alueen satamiin, sen sijainti rautatie- ja tiehankkeiden reitillä sekä näiden reittien liittäminen Çandarlın ja Aliağan satamiin tekevät Soma-alueesta houkuttelevan alueen alueen logistiikkakeskukselle. Lisäksi, jos nykyisten OIZ: iden infrastruktuuria parannetaan mm. Kırkağaçissa ja Akhisarissa Somassa ja sen ympäristössä, alueen kaupan volyymi ja Soman logistiikkakeskuksen paikallinen kysyntä kasvavat. Soman tärkeä etu investointien houkuttelemisessa on sen etu investointikannustinjärjestelmässä verrattuna ympäröiviin maakuntiin ja alueisiin. Esimerkiksi alueelle tulevat sijoittajat voivat saada investointikannustimia paremmin kuin Bergama İzmirin välittömässä läheisyydessä. Kaikki nämä ja samankaltaiset edut vetävät Marmaran alueen tuotantolinjan tähän suuntaan. Siksi Marmaran alueen ruuhkautumista helpotetaan pitkällä aikavälillä.

TOIMINNOT alkavat muodostaa 2016-VUODEN

Perustettavan keskuksen odotetaan olevan kooltaan ja infrastruktuuriltaan, jotka voivat tarjota kansallisia ja kansainvälisiä logistiikkapalveluja. Katsotaan kuitenkin, että ennakoitu rahtikysyntä voidaan toteuttaa vain, jos keskukseen on perustettu tullijohtaja, ja rakenteilla olevien rautatiehankkeiden reittiä laajennetaan Somasta Çandarlın ja Aliağan satamiin. Maalogistiikan pääsuunnitelmaan liittyvien tutkimusten uskotaan alkavan muotoutua 2016-vuodessa. Suunnitelman odotetaan valmistuvan seuraavan kolmen vuoden aikana. Jos Soma Logistics Center -hanke, joka on tarkoitus perustaa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen mahdollisten kehityssuuntausten pohjalta, hyväksytään 2020: iin ja aloitetaan rakentamisen jälkeen, voidaan odottaa, että se toimii 2022issa infrastruktuurin ja päällirakenteiden valmistumisen jälkeen kahden vuoden kuluessa.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.