Çerkezköy- Rautateiden matkustajajunien rajoittaminen

Çerkezköy-Tarvetta peruuttaa Uzunköprü-Kapıkulen junapalvelut Matkustajapula: Ak Parti Tekirdağin sijainen Dt.Ayşe Doğan, Çerkezköy-Uzunköprü-Kapıkulen junalennot sanoivat, että matkustajien puutteen vuoksi peruutettiin.
Tekirdag AK -puolueen varajäsen Ayse Dogan sanoi lausunnossaan Çerkezköy-Uzunköprü-Kapıkulen junaliikenne peruutettiin matkustajien puutteen vuoksi, hän sanoi. Varapuheenjohtaja Dogan sanoi, gelir Verrattuna junien kokonaiskustannuksiin aikana, jona junat toimivat, tulojen ja kulujen suhde on 2. Koska tällaisten lentojen toiminta ei olisi tehokasta, ne oli peruttava. ”
AK Party Tekirdagin sijainen Dt.Ayse Dogan, Çerkezköy-Uzunköprü-Kapıkulen junalennot sanoivat, että matkustajien puutteen vuoksi peruutettiin.
“FULL RATE PERCENT 12”
Traakian alueelliset junat Kapikule, Edirne City, Edirne, Uzunkopru, Pehlivankoy, Alpullu, Luleburgaz, Muratli, Corlu, Velimese, Çerkezköy Doğan totesi, että 10-junan ja aseman matkustajat olivat lennolle ja lennolle Kapıkule-Çerkezköy (vastavuoroinen 1 joka kerta / päivä) ja Uzunköprü-Çerkezköy 1 Regional Express -junat (4 joka kerta / päivä) ovat 294-matkustajia. Kuitenkin junan aikana; Kapıkule-Çerkezköy keskimääräiset 28-matkustajat lentoa kohti, Çerkezköy- Keskimääräiset 43-matkustajat kuljetettiin Uzunköprü: n välillä. Kuten voidaan nähdä, näiden junien keskimääräinen käyttö on 7,3; käyttöasteet olivat 12 prosenttia. Viikonpäivän keskiarvot käytössä, 5 prosenttia, 9 prosenttiosuus käyttöasteesta voisi olla.
"TULOS JA KULUT 2 PERCENT"
Todettiin, että lentojen peruuttaminen johtui matkustajien puutteesta, Doğan sanoi: X Kun näiden tulojen ajanjakson kokonaistuloja verrataan kokonaiskustannuksiin, tulojen ja kulujen suhde on 2. Tämän seurauksena; Kapıkule / Uzunköprü-Çerkezköy junat, jotka toimivat tiiviisti junien välillä ensimmäisen toimintapäivän ja matkustajien liikkumisen kirjaamisen jälkeen. Arkipäiväretkien keskiarvo ei ylittänyt 20-25-matkustajia. Koska viikonloppuisin tehtyjen matkojen vähäinen kasvu ei ollut riittävä ja näin ei olisi tehokasta toimia, lennot oli peruutettava.
”TOIMITTAA PROGRESSISSA”
On havaittu, että alueen asukkaat suosivat enimmäkseen Istanbulin (Sirkeci) yhdistettyjä matkoja, ja tien ja muiden tilojen kunnostustyöt on saatu päätökseen ja rautatieyhteys Istanbuliin on järjestetty ja junien määrä eri reiteillä voidaan saavuttaa nopeammin ja mukavammin. on tarkoitus ottaa käyttöön. Tätä asiaa koskevat tutkimukset jatkuvat. ”

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 15

Ostotarjous: Siivouspalvelu

Lokakuu 15 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

miten 1

  1. Yksi niistä linjoista, joita TCDD voi ottaa käyttöön tehokkaasti tienrakennuksen jälkeen, on zonguldak-Ankara ja toinen on Bandırma-Eskişehir (YHT) -Ankaran linja. Afyonkarahisarin ja Konyan välillä. Siksi Balıkesir-Kütahya olisi lopetettava mahdollisimman pian.

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.