Siirto rautatiekuljetuksissa päättyy Bursaan

Bursan rautatieliikenne päättyy Bursaan: Bursan pääkaupunkiseudun kunta 1,5 avattiin matkustajamatkoille vuosia sitten, mutta se tapahtui Arabayatağı-aseman Bursaray Kestel -radalla, merkinanto- ja integrointijärjestelmän valmistumisen jälkeen aloitti muut kuin siirtopalvelut.
Metropolitan kaupunginjohtaja Recep Altepe Kestel noin 31 kilometriä pitkä - ottaa huomioon, että Turkin pisin linja yliopiston linja, "maailman ratojen 17-18 kilometrin pituisia. Tämän etäisyyden ylittäviä linjoja siirretään. Kestel University -linja on yksi pisimmistä maailmassa. ”
2014: n kesäkuussa huomattava este on ylitetty Bursaray-keskuksen linjalla, joka alkoi matkustaa matkustajien kanssa. Noin 8 kilometriä 7-pysähdyksiä Bursaray Kestel -linjalla toteutettiin kuljetuksella Arabayatağı-asemalle. Signalointi- ja integrointityöt on saatu päätökseen, tämän linjan jatkuva käyttö on alkanut. Kestel - Yliopisto voi nyt matkustaa keskeytyksettä välillä, kun taas työsuunta Kestel'den Arabayağı- tai Acemler-asemalta pystyy siirtämään. Kestelin ja Laborin välisten välilaskujen prosessissa matkustajien tiheyden mukaan asialistalla.
Pisin viiva ilman siirtoa
Keskustaan ​​kuuluva liikenneongelma voidaan ratkaista riippuen kasvavasta ajoneuvojen määrästä päivä päivältä vain julkisen liikenteen ja rautatiejärjestelmän investoinneilla. Pormestari Recep Altepe kertoi jatkavansa rautatiejärjestelmään tehtäviä investointeja hidastamatta. Kaupunginjohtaja Altepe kertoi, että Bursaray Kestel -linjan merkkityöt, jotka ne ovat tähän tarkoitukseen toteuttaneet, on nyt saatu päätökseen ja että keskeytymätön kuljetus alkaa Kestelin ja yliopiston välillä, ortalama Keskimääräinen rautatiejärjestelmän pituus vaihtelee 17-18 kilometrien välillä ympäri maailmaa. Kestelin ja yliopiston välisestä 31-kilometrilinjasta on tullut yksi pisimmistä linjoista maailmassa. 10 antaa kansalaisillemme mahdollisuuden matkustaa Kestelistä yliopistoon ilman siirtoa. Kansalaisemme menevät työsuuntaan Arabayatağı tai Acemler-asemat vaihtavat ajoneuvoja. Voivatko keskeytymättömät kuljetukset olla hyödyllisiä ihmisillemme ”.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 22

Tarjousilmoitus: Kulmanohjainlevy ostetaan

Lokakuu 22 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.