Arkkitehtikamari ei toimi metrolla

Arkkitehtikamari vastustaa metroa: protestoi puiston rakentamista Istanbulissa Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbeyn metroasemalle.

Vastustetaan puiston rakentamista Istanbulissa Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbeyn metroasemalle.

Turkin insinöörien ja arkkitehtien kamarien liitto; Hän vastusti Fındıklı-puiston muuttamista Kabataşissa Kabataş-Mecidiyekö-Mahmutbeyn metroaseman rakennustyömaaksi.

METRO: N TULOKSET

TMMOB-jäsenet, jotka vastustivat puiston muuntamista metroasemaan, tekivät lehdistötiedotteen menemällä puistoon. Aiemmin 3. Jotta silta pysäytettäisiin TMMOB'nun nimissä, Mücella Yapıcı käytti useita aloitteita.

"MITÄ VOI OLLA ASIAKASPALVELUA"

Mücella Yapıcı sanoi, buradan Me kutsumme kaikkia valtuutettuja ja kiinnostuneita henkilöitä täällä. Fındıklı-puisto ja Kabataşin rannikkoalueet eivät ole tyhjiä maita, ja puistot eivät voi olla rakennustyömaita perusteista riippumatta. Teet rikoksia historiaa, luontoa, kulttuuria ja kaupunkia vastaan. Heti hylkää tämä valitettava käytäntö vahingoittamatta kaupunkeja.

TREES-SUUNNITTELUA KOSKEVAT MUUT ELÄMÄT

Toisaalta puistoja puistosta, joka muuttui rakennuspaikaksi, ei leikattu, poistettu eikä siirretty istutettavaksi muualle.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.