Etelä-Korean historian suurin rautateiden lakko

Etelä-Korean historian suurin rautateiden isku: Etelä-Koreassa 22-lakko on ollut lakko päivinä.
Etelä-Korean historian pisimpään koneistettu lakko on vihdoin päättynyt. 22in kansallinen rautatyöntekijöiden liitto (UDIS), joka on ollut hämmästyttävä päiville, ilmoitti lopettaneensa lakon parlamentin käyttöönoton myötä. UDIS sanoi virallisessa lausunnossaan, että työntekijät tarvitsevat 2-päiviä töihin tavalliseen tapaan.
Etelä-Koreassa, 3 viikkoa sitten, uuden hallituksen päätös yksityistää Suseo Line, joka on aina kärsinyt, nosti koneistajat. UDIS: n lakon pidentymisen myötä junan ja metrolinjat alkoivat häiritä kansalaisia. Valtion virkamiehet totesivat, että UDİS: n lakko-päätös oli erillään laista, ja pidätysmääräys annettiin UDİS: n virkamiehille. Tapahtumien asteittaisen kasvun myötä parlamentti käsitteli tilannetta.
Etelä-Korean parlamentin asiaankuuluva komissio toi osapuolet yhteen. Viime yönä aloitetut neuvottelut maksettiin tänään. Keskustelujen jälkeen UDIS ilmoitti päättäneensä lakata lakkoon. UDIS-neuvoston puheenjohtaja Kim Myung-hwan sanoi, että ei ole tarpeellista häiritä enemmän kansalaisia ​​ja että he pääsivät perussopimukseen osapuolten kanssa parlamentin katon alla.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 22

Tarjousilmoitus: Kulmanohjainlevy ostetaan

Lokakuu 22 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.