Hanke metrobuksen ja joukkoliikenteen tehokkuuden lisäämiseksi TÜBİTAKista IETT: n kanssa

IETT, TÜBİTAK'dan lisää metrobuksen ja joukkoliikenneprojektin tehokkuutta: lisätä IETT: n ja TÜBİTAKin allekirjoittaman metrobus- ja joukkoliikenneprotokollan tehokkuutta. TUBITAKin pöytäkirjan puheenjohtaja osallistui allekirjoitustilaisuuteen. Tohtori Yücel Altunbaşak totesi, että İstanbul on megacenter ja sanoi, kuten kaikki suurkaupungit ja megaapit, Istanbulissa on liikenneongelma. Haluamme tarkastella tätä liikenneongelmaa tieteellisestä näkökulmasta, ja haluamme vähentää liikenneongelmia ja edistää Istanbulin kansan elämänlaatua. Tätä varten käynnistämme hankkeen IETT: n ja TÜBİTAKin välillä
PROJECT TWO STAGE
Altunbasak totesi, että kyseessä on hankkeen kaksi vaihetta, sanoi:
Ası Ensimmäisessä vaiheessa BRT: n kapasiteetin lisääminen; yritämme lisätä ihmiskapasiteettia, jonka metrobus voi kuljettaa tunnin kuluessa ottamalla parametrit, kuten metrobusien nopeuden, pysähdykset, pysähdysten välisen etäisyyden, pysähdysten odottavien ihmisten määrän. Toisessa vaiheessa yritämme toteuttaa joustavan julkisen liikenteen mallin Istanbulille. Istanbul on hyvin dynaaminen kaupunki, se muuttuu nopeasti, koska se on paljon parempi kuin muut kaupungit. Matkustaja tarvitsee muutoksia vuosittain. Siksi tarvitsemme dynaamisemman ja joustavamman kuljetusmallin. Projektin toisessa vaiheessa yritämme tarkastella niitä
professori Yucel Altunbasak, kaksivuotinen tutkimus, tehdään hankkeelle, tutkimus tehdään TÜBİTAK'danin ja IETT'dan 5'in mukaan.
KESKUSTELEMME TÄYDELLINEN JOUSTAVA KULUTUSMALLI
İETT: n pääjohtaja Hayri Baraçlı totesi, että heidän työnsä ei liity pelkästään metrobusiin vaan myös kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin.
M Sekä julkisten asemien optimointi että julkisten asemien parannukset toimivat kuitenkin optimoimalla niitä matkustajien lukumäärän mukaan. Jotta tämä laadukas ja mukava työ olisi kestävä, olemme suorittaneet 2013-uuden vuoden 705: ssa, ja olemme vähentäneet laivaston iän keskiarvoa 4iin ottamalla asianmukaisen väylän vammaisille. Näiden lisäksi otamme tiedot kokonaisuutena odotusaikojen ja pysähdysten matka-ajat huomioon ottaen, käsittelemme niitä ja muunnetaan ne tiedoksi, ja siksi pyrimme parantamaan järjestelmää jatkuvasti. Tavoitteenamme on joustava joukkoliikennemalli TUBITAK-tutkimuksessamme. Näistä tärkein tekijä on julkisen liikenteen suunnittelu työajan mukaan
6 ON AY: ssa
Baraçlı vastasi lehdistön esittämiin kysymyksiin kysymykseen, muuttaisiko metrobusiin liittyvää 2ia ennen vuotta:
Var Meillä on aina aktiivinen työ tällä linjalla. Teemme sen järjestelyjä. Se on sekä pysähdyksiä että kuljetusjärjestelmää. Mutta tietysti työ, jonka teemme TUBITAKin kanssa, lisää meille toisen ulottuvuuden. Se on akateeminen tutkimus, josta näet, mitä emme voi nähdä. Emme tietenkään odota 2-vuosien syntymistä. Ensimmäinen on kokeiluversio 6-kuukaudessa. Kokeilun tuloksena toteutamme tämän hankkeen. Mutta meidän ei pidä unohtaa sitä; Meillä on jo tietty tiimi, me työskentelemme kaikilla linjoilla insinööri-ystävämme 30in kanssa. Siksi meillä on tutkimuksia ajoneuvoihin liittyvien ajoneuvojen kapasiteetin kasvusta
Työskentelemme Iettissä ja olemme erittäin onnellisia
Baraçlı sanoi, uz Onko kysyttävää siirtymästäsi puolustusalan teollisuusministeriön sihteeristöön? Ial ja sanoi, söz Työskentelemme IETT: ssa ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen.
Baraçlı sanoi bussiasemien miehityksestä:
Uz: Varoitamme jatkuvasti pysähdyksistä ja pysäköintipaikoista. Mutta aloitamme sähköisen ohjausjärjestelmän (EDS) työt pääpysähdyksissä. Pystymme myös toteuttamaan vääriä pysäköintipaikkoja ja vääriä paikkoja näissä pysäkkeissä. Tulevana ajanjaksona opetamme heille, miten lähestyt pysäkkeitä kuljettajien ystävillemme tarjoamillamme koulutuksilla. Tämä ei kuitenkaan pääse haluttuun kohteeseen väärän pysäköinnin seurauksena. Mutta nyt aiomme päästä tähän toteutukseen näillä EDS-järjestelmillä tietyissä keskeisissä pysähdyksissä, joten ehkä meillä on hieman enemmän muokkausta.
Aiotteko tehdä uusia linja-autoja TÜBİTAK-rivillä uudella metrobus-rivillä? Or, Baraçlı sanoi, ites Tarvittaessa voimme soveltaa, mitä tuloksia töissä lisätään linjan kapasiteetin lisäämiseksi. Ensinnäkin voi olla seurausta työkaluja koskevasta tutkimuksesta. Sen työ on ensinnäkin jo ensimmäisessä 6: ssa kuukaudessa sen tulosten mukaan.
Baracli, ına Käännätkö Metrobus-linjan trolybusiiniin tulevaisuudessa? Sanoitte sanan siitä Yildizin teknillisessä yliopistossa? ”Hän sanoi, m Meillä on tutkimus siitä, onko se sähkö vai ei. Se on T & K-hanke omassa vaiheessa. Ei ole vielä selvempää, Daha sanoi.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.