BALO-hanke edistää vientitavoitteita tehokkaasti käyttämällä rautatiekuljetuksia

BALO-hanke edistää vientitavoitteita tehokkaasti rautatieliikenteen avulla: Ankaran kauppakamari (ATO) Presidentti Salih Bezci sanoi, että Büyük Anadolu Logistics Organisations (BALO) AŞ on järjestelmä, joka edistää vientitavoitteita käyttämällä rautatieliikennettä, jota ei ole käytetty tehokkaasti tähän päivään saakka.

BALOn, joka alkoi kuljettaa tavaraliikennettä rautatieliikenteessä, esittelykokouksen järjesti Ankaran teollisuuskamari (ASO) 1. Organisoitu teollisuusalue (OIZ).

Puhuessaan kokouksessa Bezci ilmaisi, että kuljetus on tavaroiden välttämätön edellytys, maakuntien kuljetusetuna, jolla on etu viennin edistymisessä, hän lisäsi.

xnumx n prosenttia Turkin viennin mereneläviä tuotteita ympäri, maa 52 prosenttia, mikä osoittaa, että Bezci viedä läpi ilman xnumx n prosenttia, kun osuus rautateiden totesi, että 40 prosenttia.

Turkin merien päästä 2023 vuotta vientikohde, että maa-ja lentoliikenteessä noin 65 miljardin euron investointi edellytti silmiinpistävää Bezci, "Tämä kenttä väistämättä investointeja tehdään ympäristöä kuormittava lisätä hiilidioksidipäästöjä. Rautatieliikenteen hiilidioksidipäästöt ovat kuitenkin alhainen taloudellinen ja ennustettavissa oleva aika, joka on täsmällinen kuljetusjärjestelmä, hän sanoi.

Bezci sanoi, että BALO on järjestelmä, joka edistää vientitavoitteita käyttämällä rautatiekuljetuksia, joita ei ole tähän mennessä käytetty tehokkaasti. Projektin ansiosta Anatolian tuote saapuu Euroopan logistiikkakylissä ajoissa ja turvallisesti, Bezci sanoi: ”Hanke kantaa kaiken teollisuus- ja viejien taakan maailmalle.

Bezci totesi, että ATO: lla on osuus 15ista BALO-yhtiössä ja ASO 1issa. Hän korosti, että he voivat antaa 5-prosenttiosuuden, jos OIZ pyytää niitä.

  • ”Kuljetuskustannuksemme vähenevät BALOn kanssa”

ASO 1. Hän sanoi, että OSB: n puheenjohtaja Ahmet Kaya, 245in tehdas alueella ja noin 30 tuhat ihmistä.

Todettakoon, että alueen todellinen viennin määrä on noin 1,5 miljardia dollaria, Kaya sanoi, että he pyrkivät saavuttamaan 2023-tavoitteet. Kaya huomautti, että teollisuusyrittäjien suurin ongelma on vietävien tavaroiden kuljettaminen ja että kaikki sidosryhmät olisi toimittava yhdessä ongelman ratkaisemiseksi.

Kaya huomautti, että 500 miljardin dollarin vientitavoitteiden saavuttamiseksi rautateiden vienti olisi nostettava 15-prosenttiin. Näin ollen tie ja polttoaine vaaditaan. Siksi rautatiet ovat erittäin tärkeitä viejälle. Viimeisen 500-10-vuoden aikana rautateillä on tapahtunut merkittävää kehitystä. Nopeat junat ovat mukana. Rakennettiin vaihtoehtoisia rautateitä. Tämä osoittaa, että viennin tavoitteen saavuttamiseksi tarvittava rautatieinfrastruktuuri rakennetaan. ”

Ilmoittaen, että BALO kasvattaa rautateiden vientiä, Kaya huomautti, että hanke teki ensimmäisen matkan syyskuussa, 8 toimitettiin syyskuussa ja 15 toimitettiin päivittäin.

Kaya, BALO'la, maantiekuljetusten kuljetuskustannukset vähenevät noin 30in mukaan, tämä tilanne lisää viennin kilpailukykyä.

  • "Tavoitteenamme on olla johtava Turkin rautatieyhtiö suorittaa kansallisessa että kansainvälisessä liikenteessä"

Suuri Anatolia Logistics Organisaatiot (Balo) Inc. General Manager hän Täällä Husseinin prom Turkki Chambers ja pörsseissä unionin 75 kauppakamarit, kaupan ja teollisuuden kammioita, kaupankäynti, 15 järjestäytynyt teollisuusalue, Yleisvarastot Turkin Inc. ja kansainvälinen kuljetus- ja logistiikka-palveluntarjoajat Yhdistys, mukaan lukien 93, sanoi, että sillä on yhteinen rakenne.

Täällä kuitenkin tavoite teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi kansainvälisessä kaupassa alentamalla kuljetuskustannukset uusille markkinoille ja tukea, jotta on pysyvyys, laajentaa rautatieliikenteen rautatiet Turkissa sanoi, että koko pisteen aikataulun ja antavat säännöllisesti.

Hän totesi, että rautatie olisi elvytettävä viennin lisäämiseksi, ja totesi, että rautateiden saavuttamat alueet kehitettiin kaikilla alueilla.

"Tavoitteenamme on olla johtava Turkin rautateiden suorittajan kansallisia ja kansainvälisiä kuljetuksia", hän Täällä hän antoi tietoa toiminnasta ja järjestelmien pallo.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 15

Ostotarjous: Siivouspalvelu

Lokakuu 15 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.