Tänään historiassa: 21 tammikuu 1902 Bagdadin rautatie Ottomanin valtion ja Anatolian rautatieyhtiön Bugünin välillä

Tänään historiassa
21 tammikuu 1902 Lopullinen käyttöoikeussopimus Bagdadin rautatien rakentamisesta ja käytöstä allekirjoitettiin ottomaanivaltion ja Anatolian rautatieyhtiön välillä. Sopimuksen kesto määritettiin 99-vuodeksi. reitti; Basa on määritelty Konya-Karaman-Eregli-Adana-Hamidiye-Kilis-Abyss-Nusaybin-Mosul-Tekrik-Samarra-Bagdad-Karbala-Najaf. Jopa suuri määrä haarajohtoja, joiden kokonaispituus on 2467 km, asetettaisiin. Yhtiölle myönnettiin oikeus käyttää alusta Sirkecin ja Haydarpaşan välillä, jolloin satama on Bagdadissa, Basrassa ja Iskenderunin lahdella.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.