Marmaray syyskuu 2010 CPC Saapuminen Sirkeciin

Marmaray on kolmiosainen esikaupunkilinjan parannushanke, joka yhdistää eurooppalaiset ja aasialaiset puolet Bosporin alla ja jatkaa rakentamista 2004issa. Marmaray on Eurotunnelin rautatiehanke Englannin kanaalissa. Halkalı ja Gebze. Heillä on kuitenkin yhteydet Istanbulin metroasemaan. Hanke, joka lyhentää 1 miljoonien ihmisten kuljetusaikaa ja säästää energiaa ja aikaa, hyödyttää ilmanlaatua vähentämällä moottoriajoneuvojen käyttöä. Bosphorus Bridge ja FSM Bridge vähentävät työmäärää.

Kun rakennus on valmis, linja kytketään Marmarayhin, 1,4 km. (Tube tunnel) ja 12,2 km. (Poraus tunneli) TBM Bosporin ylitys ja Euroopan puolella Halkalı- Gebzen ja Haydarpaşan välillä on suunnitteilla noin 76 km Anatolian puolella. Eri maanosien rautatiet yhdistetään Bosphoruksen alle upotettuihin putken tunneleihin. Marmaray-projektissa, jossa on 60,46-mittari, on maailman syvin upotustunneli, jota käytetään rautatiejärjestelmissä. Hankkeen elinikä on 100 vuotta.

Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.