70 Tavoiteltu prosenttiosuus kotimaan tuotannosta silkkiäistoukkien vaunussa

Rautatieliikenteen osuuden joukkoliikenteen Turkissa kasvaa joka päivä. Raitiovaunun tuotanto, joka vaatii korkeaa suunnittelua, tuli Bursaan. Ensimmäinen kotimaan raitiovaunu valmistui yhteistyössä Siemensin ja Durmazlarin kanssa.
Bursa osoittaa nyt rooliaan maailman autoteollisuudessa rautatiejärjestelmien alalla. Ensimmäinen paikallinen raitiovaunun silkkiäistoukku, joka tuotettiin Bursa Metropolitanin kunnan tuella ja Siemensin ja Durmazlarin yhteistyöhön, otettiin käyttöön Siemensin Booth-messuilla maaliskuussa.
Turkki esitteli määrärahoista rautateille ympäristössä, jossa myönnettyjen varojen ensimmäistä kertaa myöhään silkkiäistoukkien valtateitä, rautatieliikenne tulevaisuuden Bursa helpottaa pääsyä tavoite. Käyttämällä Siemensin todistettuja sähkömoottoreita ja rautatiejärjestelmien teknisiä komponentteja odotetaan, että İpekböceği saa kysyntää ulkomailta sekä muita rautatiejärjestelmiä valmistelevia kuntia. SILK INSECT IN DESIGN -OHJELMAN TARKOITETTU ESIIN
Raitiovaunuprojektin koordinaattori Taha Aydın totesi, että yleisesti raitioteknologiat, joita kutsutaan addecadde-ajoneuvoiksi, hyötyvät kaupunkikohtaisista arvoista, ja ajattelimme, että silkkiäistoukkien lähtökohtana oli silkki. Näin kehitimme raitiovaunun suunnittelua. Siksi tämä ero on samankaltainen, hän sanoi.
Aydın korosti, että paikallisen raitiotien tekniset komponentit eroavat merkittävästi, erityisesti automaatio- ja ohjausjärjestelmissä, ja sanoi:
IzWe on suunnitellut tämän, erityisesti uusin teknologia ja tutkimus- ja kehitystyö on avoin suunnitellulle etualalle. Itse asiassa se oli. Tässä vaiheessa he ovat kilpailijamme Eurooppaan, sama tekniikka, jopa niiden ulkopuolella. Älkäämme sanoko tätä tekniikkaa juuri nyt, vaan automaattista ohjausta. Niinpä tässä ajoneuvossa on myös etä- ja liikenneturvallisuusvalvonta. Tarvittaessa autopilotin ottaminen hätätilanteessa voi pysähtyä turvallisesti. Koska nämä ovat ajoneuvoja, jotka kävelevät järjestelmissä, joita kutsumme sekaliikenteeksi, heillä on tässä mielessä etuja. Olemme sitä mieltä, että olemme saavuttaneet maailman normit ja menemme vielä pidemmälle
SISÄLLYSLUETTELO VUODEN 55, TARGET PERCENT 70
Aydın kertoi ajoneuvon sijaintipaikasta:
- Nyt olemme tarttuneet 54-55iin kasvoilla, mutta on vain yksi valitettava; Ei puoli Rautatieteollisuuden liittyvät teknologian Turkissa. Vaikka sillä ei ole eurooppalaisia ​​standardeja. Vaikka olemme erittäin hyviä autoteollisuudessa, emme ole kovin hyviä rautatiejärjestelmissä ja rautateiden teknologioissa. Siksi meidän on ostettava monia komponentteja ulkomailta. Kotimainen kysyntä kasvaa, kun kysyntä kasvaa tulevaisuudessa. Oletan, että aiomme sijoittaa tämän auton 70-prosentin osuuteen. Tämä on hyvä tekniikka tälle tekniikalle
Aydın mainitsi myös, että ajoneuvo koostuu 5-moduuleista ja ensimmäisessä mallissa 3-moduuli on lisännyt 5-moduulien lukumäärää kääntymiskyvyn lisäämiseksi.
Kun ajoneuvo läpäisi kansainväliset testit, Aydın huomautti, että olisi olemassa kansainvälinen markkinat ja sanoi: imiz Tavoitteenamme on erittäin korkea, joten mallit on toteutettu vastaavasti. Siirrymme kaikki kansainväliset testit ja alamme kuljettaa matkustajia vaaditun sertifioinnin jälkeen. Mielestäni tällaisella ajoneuvolla on suuria mahdollisuuksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Koska emme ole halpoja, mutta väitämme, että tuotamme erittäin taloudellisen ajoneuvon, hän sanoi.
TEKNISET TIEDOT
Raitiovaunu, jota valmistetaan edelleen Durmazlar Makinessa, on valmistettu 205-matkustajakapasiteetiksi 277-pysyvällä teräskotelolla, jossa 5-hytti, joustava tyyppi, jossa 4-saranoitu, värillinen lasi- ja liekkisuojattu komposiittipäällysteinen ilmastointi.
Ajoneuvon paino, joka on normaalisti ladattu 48 tonnia, saavuttaa 60 tonnia ladattaessa.
Saatavana on 400 KW -moottorin vetovoima ja 8,6-kallistuskulma, joka on varustettu laserilla varustetulla LCD-kosketusnäytöllä. Raitiovaunujen moottoroitu vetojärjestelmä, joka on varustettu uusimmalla tekniikalla mukavuuden ja turvalaitteiden suhteen, on Siemensin toimittama.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 22

Tarjousilmoitus: Kulmanohjainlevy ostetaan

Lokakuu 22 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.