40 Venäjältä jättiläishankkeen 14: Iron Silk Road vähentämiseksi

Venäjä rullasi projektille holkit, jotka ulottuisivat Kiinan rajalta Wieniin ja ylittävät tavaraliikenteen tasapainon. Venäjän, jonka väitetään saaneen EU: n tukea usean miljardin dollarin projektille, aikoo nyt lyhentää merikuljetuksia 40iin.
Kiinan ja Euroopan rautatieyhteyden ei odoteta olevan käyttöönotettavissa ennen 2025: ää. Euroopan liikennekomissio on tukenut hanketta, jonka tarkoituksena on jatkaa Siperian rautatien kuljettamista kahteen suuntaan.
Asiantuntijat väittävät, että rautatieliikenne tulee joka tapauksessa kalliimmaksi kuin merenkulku, kun taas Venäjän puolella uskotaan, että ajan säästö kompensoi kuun. "Emme voi kilpailla kapasiteetista, eivätkä he pysty kilpailemaan kuljetusajassa", Vladim sanoi rautateiden toimitusjohtaja Vladimir Yakunin.
Sillä välin tärkein ongelma on Venäjällä ja Euroopassa käytettyjen rautateiden leveys, ja tämän ratkaisemiseksi Venäjä ehdottaa lisälinjojen asentamista Wienin oman standardin mukaisiksi.

Nykyinen rautatiehuutokauppojen aikataulu

Sal 15

Ostotarjous: Siivouspalvelu

Lokakuu 15 @ 10: 00 - 11: 00
Tietoa henkilöstä Levent Ozen
Joka vuosi suurnopeusjunaverkon sektori, Euroopan johtava kasvava Turkissa. Rautatieliikenteen investoinnit, jotka nopeuttavat nopeita junia, kasvavat edelleen. Lisäksi investoinnit kaupunkiliikenteeseen ovat monien yritysten kotimaisen tuotannon loistavat tähdet. Se on ylpeä siitä, että Turkin suurten nopeuksien tren-kansallinen junatuotanto on aloitettu kotimaan raitiovaunu-, kevyt- ja metroajoneuvojen lisäksi. Olemme erittäin iloisia tässä ylpeässä pöydässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.